Deal News Online

Οι Κινέζοι της Fo sun επενδύουν στα Club Med Resorts και στην Ελλάδα

Θέλουν να συνδυάσουν κεφάλαια στον τουρισμό με την εμπειρία της ταξιδιωτικής λιανικής του FF Group

 

«Η κινεζική εταιρεία διαθέτει επενδυτικό χαρτοφυλάκιο που πέρυσι εμφάνισε έσοδα πάνω από 44 δισ. ευρώ»

 

Οι Κινέζοι της Fosun, οι οποίοι πριν από λίγο καιρό έδωσαν τα χέρια με την οικογένεια Κουτσολιούτσου αποκτώντας το 9,5% των μετοχών της Folli Follie Group έχουν ήδη αρχίσει να εκπονούν το business plan τους, το οποίο μεταξύ άλλων αφορά σε επενδύσεις στο real estate και τον τουρισμό.

 

Από την πρώτη στιγμή άλλωστε αυτής της συνεργασίας, ο διευθύνων σύμβουλος της κινεζικής εταιρείας, Liang Xinjun δεν έκρυψε την πρόθεσή του να ρίξει κεφάλαια στην πιο βαριά βιομηχανία της χώρας μας. Το πιο φιλόδοξο σχέδιό τους αυτή τη στιγμή είναι να δημιουργήσουν κινέζικα Club Med Resorts στην Ελλάδα, κάτι που ωστόσο απαιτεί μεγάλη προσπάθεια και κυρίως να καταστεί η χώρα μας τουριστικός προορισμός πρώτης επιλογής για τους Κινέζους.

 

Η Fosun εδώ κι έναν χρόνο περίπου ελέγχει το 9,5% στην εταιρεία που διαχειρίζεται τα πιο διάσημα resorts στον κόσμο, τα οποία «απλώνονται» σε Αμερική, Ευρώπη, Ασία μέχρι και τη μακρινή Αυστραλία, απασχολούν 20.300 υπαλλήλους ανά τον κόσμο και τα έσοδα του ομίλου για το 2009 ανήλθαν στα 1,3 δις. δολάρια περίπου.

 

Ο επικεφαλής της Fosun έχει ενημερώσει την οικογένεια Κουτσολιούτσου πως σκοπεύουν να συνδυάσουν κεφάλαια στον τουρισμό με την εμπειρία ταξιδιωτικής λιανικής που προσφέρει ο ελληνικός όμιλος προκειμένου να προσελκύσουν Κινέζους τουρίστες σε μεγαλύτερο ποσοστό στην Ελλάδα.

 

Δεν αποκλείεται όπως λένε οι πληροφορίες, η επένδυση να ανέλθει στα 27 εκατ. ευρώ περίπου, αν και δεν κρύβουν την ανησυχία τους για το αβέβαιο οικονομικό περιβάλλον που επικρατεί.

 

Το επενδυτικό χαρτοφυλάκιο της "Fosun" που πέρυσι εμφάνισε έσοδα πάνω από 44 δισ. ευρώ, αποτελείται από εταιρείες που δραστηριοποιούνται στους τομείς της υγείας και των φαρμάκων, της εκμετάλλευσης ακίνητης περιουσίας, της χαλυβουργίας, των μεταλλευμάτων, των λιανικών πωλήσεων, του τουρισμού και της παροχής υπηρεσιών.

 

Οι 4 πυλώνες


Οι τέσσερις πυλώνες της στρατηγικής που θα αναπτύξει η οικογένεια Κουτσολιούτσου και η Fosun για να κατευθυνθούν τα κεφάλαια ύψους 84,5 εκατ. δολ. είναι η μείωση του δανεισμού, οι επενδύσεις με επίκεντρο την ανάπτυξη του δικτύου σε Ελλάδα και εξωτερικό, ανάπτυξη εμπορικού κέντρου στο Βουκουρέστι και ταμειακή ενίσχυση.

 

Στο πλαίσιο αυτό, συνολικά 35 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για τη μείωση του δανεισμού, από τα οποία 20 εκατ. ευρώ για τη μείωση ομολογιακών δανείων και 15 εκατ. ευρώ για τη μείωση βραχυπρόθεσμων δανειακών υποχρεώσεων. Βάσει του προγραμματισμού, η παραπάνω αποπληρωμή δανεισμού θα πραγματοποιηθεί εντός δύο μηνών από την πιστοποίηση της καταβολής της ΑΜΚ.

 

Σημαντικό κομμάτι αφορά και τις επενδύσεις που θα πραγματοποιηθούν για την επέκταση του δικτύου πωλήσεων, τη δημιουργία νέων, την ανάπτυξη καταστημάτων shop in shops καθώς και την ανακαίνιση των ήδη υπαρχόντων. Στις επενδύσεις αυτές θα κατευθυνθούν κεφάλαια 20 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 11 εκατ. ευρώ θα αφορούν μόνο την ελληνική αγορά.

 

Χρονικός ορίζοντας για την υλοποίηση του πλάνου είναι το 2013, υπό την αίρεση πάντοτε του χρόνου εύρεσης νέων καταστημάτων και παραχώρησης τους (αφορά κυρίως σε αεροδρόμια, και λιμάνια). Όσο για την ανακαίνιση των υπαρχόντων καταστημάτων, προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί εντός 18 μηνών από την πιστοποίηση καταβολής της ΑΜΚ.


World Business

«Άλμα» 11% για την μετοχή της EQTEC

«Άλμα» 11% για την μετοχή της EQTEC

Κατά 11% ενισχύεται η μετοχή της EQTEC Plc, καθώς η εταιρεία ξεκίνησε κοινοπραξία με την...

Secret Money

H προοπτική για  το brain gain από  την «άφιξη» Pfizer και άλλων κολοσσών

H προοπτική για το brain gain από…

Eλπίδα για επιστροφή ενός μέρους των Eλλήνων επιστημόνων που υποχρεώθηκαν να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό στα...

Αθλητικά

Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής στην Ελλάδα

Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής στην Ελλάδα

Ο Μορινάρι Γουατανάμπε, ο Ιάπωνας πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής (FIG), πραγματοποίησε επίσκεψη στην Ελλάδα,...

Υγεία & Διατροφή

ΠΟΥ: Θεραπεία αντισωμάτων της Regeneron σε δύο ομάδες ασθενών Covid-19

ΠΟΥ: Θεραπεία αντισωμάτων της Regeneron σε δύο ομάδες…

Μια διεθνής επιτροπή ειδικών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) συνέστησε τη συνδυαστική θεραπεία των δύο...

Περιβάλλον

Τριάντα δισεκατομμύρια γόπες πετιούνται ετησίως στην Ελλάδα

Τριάντα δισεκατομμύρια γόπες πετιούνται ετησίως στην Ελλάδα

Κάθε χρόνο στην Ελλάδα πετιούνται περίπου τριάντα δισεκατομμύρια γόπες στο περιβάλλον, δημιουργώντας γενικότερο πρόβλημα, καθώς τα τσιγάρα...

Copyright © 2021 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.