Το Bing της Microsoft «ανέβηκε» ξανά στην Κίνα

Το Bing είναι ξανά online στην ηπειρωτική Κίνα από τις 10.30μμ χθες το βράδυ. Η μηχανή αναζήτησης  της Microsoft ήταν απρόσιτη για σχεδόν 24 ώρες την Πέμπτη, με αναφορές Κινέζων χρηστών του Διαδικτύου σε ολόκληρη την Κίνα να επιβεβαιώνουν ότι το site ήταν εκτός λειτουργίας.

 

Σύμφωνα με πηγές του Bloomberg News για το “μπλακ άουτ” του Bing ευθύνεται ένα τυχαίο τεχνικό σφάλμα και όχι κάποια επιχείρηση κυβερνητικής λογοκρισίας. Αλλά και η κινεζική οργάνωση παρατήρησης λογοκρισίας GreatFire ανέφερε πως το συμβάν δεν φαίνεται να οφείλεται σε ενέργειες της κυβέρνησης. Η Microsoft από την πλευρά της επιβεβαίωσε ότι η λειτουργία της μηχανής αναζήτησής της έχει αποκατασταθεί στην Κίνα, χωρίς όμως να παρέχει περαιτέρω εξηγήσεις για το γιατί συνέβη η διακοπή.

 

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι το Bing δεν ήταν προσβάσιμο στην Κίνα, ωστόσο η υπηρεσία πλέον έχει αποκατασταθεί» ανέφερε η ανακοίνωσή της η Microsoft. Σημειώνεται ότι σε χθεσινές του δηλώσεις ο πρόεδρος της Microsoft, Μπραντ Σμιθ, ανέφερε “οι άνθρωποι στην Κίνα δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στον Bing, αυτό δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει. Συμβαίνει περιοδικά ... ακόμα περιμένουμε να βρούμε τι έχει συμβεί”.

 

Η Microsoft συνεχίζει να λειτουργεί στην Κίνα, ακόμα και αν άλλες αμερικανικές εταιρείες του χώρου της τεχνολογίας έχουν αποχωρήσει ή εμποδίζεται η λειτουργία των υπηρεσιών τους. Ο αμερικάνικος κολοσσός είναι από τους λίγους που έχουν αποδεχθεί το αποκαλούμενο «Σινικό Firewall» - ένα από τα πιο πολύπλοκα συστήματα λογοκρισίας και ελέγχου του Ίντερνετ στον κόσμο - χρησιμοποιεί μια σειρά τεχνικών μέτρων για να μπλοκάρει ξένες πλατφόρμες και αμφιλεγόμενο περιεχόμενο. Το Facebook, το Twitter και το Google  είναι μπλοκαρισμένα στην Κίνα, ωστόσο το Bing λειτουργεί, καθώς υπόκειται στους κανόνες λογοκρισίας της κινεζικής κυβέρνησης.

 

H προσωρινή παύση λειτουργίας του Bing έρχεται σε μια εποχή που οι εντάσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα. Νωρίτερα αυτό το μήνα κατατέθηκε στις ΗΠΑ ένα νομοσχέδιο για την απαγόρευση της πώλησης τεχνολογίας στις κινεζικές εταιρείες Huawei και ZTE, ενώ η κυβέρνηση των ΗΠΑ δήλωσε την Τετάρτη ότι σκοπεύει να εκδώσει τον οικονομικό διευθυντή της Huawei Meng Wanzhou.

 

 

 


protoselida

World Business

Γη και ύδωρ απο την Βουλγαρία στη Volkswagen για να επενδύσει

Γη και ύδωρ απο την Βουλγαρία στη Volkswagen…

Έτοιμη να προσφέρει περισσότερα κίνητρα στην Volkswagen είναι η Βουλγαρία προκειμένου να πείσει την αυτοκινητοβιομηχανία...

Secret Money

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή…

Tι συμβαίνει με τη μετοχή της MLS Πληροφορικής η οποία έχει υποχωρήσει κατά 36% στο...

Αυτοκίνητο

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Στο “νησί των ιπποτών”, ανάμεσα στα πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια της πόλης της Ρόδου, θα διεξαχθεί...

Υγεία & Διατροφή

 Attica Group: Στην Λέρο το πρόγραμμα «Πρώτων Βοηθειών» της Blue Star Ferries

Attica Group: Στην Λέρο το πρόγραμμα «Πρώτων…

Η BLUE STAR FERRIES στα πλαίσια του προγράμματός της «Πρώτες Βοήθειες» που πραγματοποιεί για 6η...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.