Οι Έλληνες πλήρωσαν 5,5 δισ. για την Υγεία

Οι δαπάνες για την υγεία ανήλθαν το 2016 στα 15.5 δις ευρώ

 

«Είμαστε από τους πλέον ανασφάλιστους λαούς στον ανεπτυγμένο κόσμο. Όμως η ασφάλιση είναι ένα αγαθό που καθένας θέλει αλλά και πρέπει να έχει ενώ πρωτίστως, η ασφάλιση είναι για τον οικονομικά αδύναμο», επεσήμανε στην ομιλία του στην εκδήλωση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ), με μήνυμα: «Στο μέλλον με ασφάλεια» ο κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου ο οποίος επανεξελέγη πρόεδρος της Ένωσης.

 

Ειδικά για την ασφάλιση υγείας που είναι το πιο «ευπώλητο» προϊόν των εταιριών ο κ. Σαρρηγεωργίου ανέφερε ότι οι δαπάνες για την υγεία ανήλθαν το 2016 στα 15.5 δις ευρώ. Από αυτά τα 9.5 δις εκταμιεύτηκαν από το κράτος ενώ τα 5.5 δις βγήκαν από τις τσέπες του Έλληνα πολίτη. Μόνο 500 εκ. ευρώ πληρώθηκαν μέσω συμβολαίων των ασφαλιστικών εταιριών.

 

Ο ίδιος συνέχισε ότι η ελληνική ασφαλιστική αγορά είναι στενά συνδεδεμένη με την πορεία της οικονομίας και το 2018 κινήθηκε ανοδικά κλείνοντας με αύξηση 1,8% στη συνολική παραγωγή ασφαλίστρων.

 

Η ασφαλιστική αγορά αποτελεί μεγάλο θεσμικό μακροπρόθεσμο επενδυτή της οικονομίας μας με επενδύσεις 14 δισ. ευρώ και μεγάλο εργοδότη με πάνω από 30.000 θέσεις εργασίας. Πληρώνει 2,5 – 3 δισ. ευρώ το χρόνο σε αποζημιώσεις και καταβάλλει στο Κράτος περίπου 500 εκατ. ευρώ ετησίως. Είναι μία αγορά αξιόπιστη με 4 δισ. ευρώ τζίρο και 3,7 δισ. ευρώ κεφάλαια, δηλαδή σχέση ένα προς ένα.

 

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Σαρρηγεωργίου κάλεσε την κυβέρνηση να βάλει τα θεμέλια μιας συνεργασίας για το δεύτερο και τρίτο πυλώνα με θέσπιση κινήτρων, μείωση εισφορών που θα προωθήσει συμπληρωματικά προγράμματα υγείας καθώς και θέσπιση ομαδικού φθηνού ασφάλιστρου έναντι κινδύνου φυσικών καταστροφών (σεισμοί, πυρκαγιές, πλημμύρες) με τη συνεργασία κράτους και ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών.

 

«Πρέπει ως αγορά να δουλέψουμε με την Πολιτεία μαζί σαν συνεργάτες και όχι, όπως δυστυχώς κάποιες φορές μας βλέπει, σαν ανταγωνιστές – ώστε να μπουν οι βάσεις στις συντάξεις, στην υγεία, στην περιουσία πάνω στις οποίες θα στηριχθεί η ανάπτυξη» κατέληξε.

 

Η εκδήλωση έκλεισε με την ανακοίνωση της συνεισφοράς της ΕΑΕΕ στο δήμο Μάνδρας ο οποίος επλήγη από καταστροφικές πλημμύρες το 2017. Η ΕΑΕΕ εκ μέρους των εταιριών-μελών της παρέδωσε ένα πλήρως εξοπλισμένο ασθενοφόρο τελευταίας τεχνολογίας στο Δήμο Μάνδρας.


protoselida

Media

Γερμανικά ΜΜΕ για Brexit: Νικητής ο Τζόνσον, αλεπού ο Γιούνκερ

Γερμανικά ΜΜΕ για Brexit: Νικητής ο Τζόνσον, αλεπού…

Πολλές και διαφορετικές οι απόψεις στον γερμανικό Τύπο για τη συμφωνία που πέτυχε χθες...

Secret Money

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή…

Tι συμβαίνει με τη μετοχή της MLS Πληροφορικής η οποία έχει υποχωρήσει κατά 36% στο...

Αυτοκίνητο

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Στο “νησί των ιπποτών”, ανάμεσα στα πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια της πόλης της Ρόδου, θα διεξαχθεί...

Τουρισμός

ΕΟΤ Κάτω Χωρών: Fam Trip σε Αττική και Πελοπόννησο

ΕΟΤ Κάτω Χωρών: Fam Trip σε Αττική και…

Η Υπηρεσία ΕΟΤ Κάτω Χωρών, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Τουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.