Συμμαχία BMW - Daimler στην αυτόνομη οδήγηση

Την υπογραφή συμφωνίας «στρατηγικής και μακροπρόθεσμης» συνεργασίας για να αναπτύξουν το αυτόνομο αυτοκίνητο ανακοίνωσαν σήμερα ·δύο αντίπαλες γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες, η BMW και η Daimler.

 

«Αρχικά η συμφωνία αυτή θα επιτρέψει την ανάπτυξη συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης και αυτόνομης οδήγησης στον αυτοκινητόδρομο», αναφέρουν οι δύο όμιλοι σε κοινή ανακοίνωσή τους και προσθέτουν πως θέλουν να συζητήσουν μια ακόμη πιο ευρεία συνεργασία.

 

Οι επιχειρήσεις δεν ανακοίνωσαν επενδύσεις που συνδέονται με αυτή τη συμφωνία, η οποία καλύπτει επίσης συστήματα τα οποία επιτρέπουν στα οχήματα να σταθμεύουν αυτόνομα.

 

Οι BMW και Daimler θα επικεντρωθούν στα αυτόνομα οχήματα «επιπέδου 3 και 4» --καθώς το επίπεδο 5 αφορά οχήματα που μετακινούνται με πλήρη αυτονομία-- και έχουν στόχο να «καταστήσουν αυτή την τεχνολογία ευρέως προσβάσιμη κατά το πρώτο ήμισυ της επόμενης δεκαετίας».

 

«Πέραν αυτών, οι εταίροι έχουν στόχο να διεξαγάγουν συνομιλίες για να επεκτείνουν τη συνεργασία σε πιο υψηλούς βαθμούς αυτοματοποίησης», διευκρινίζουν οι δύο κατασκευαστές, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

 

Η αυτόνομη οδήγηση θεωρείται το Ιερό Δισκοπότηρο των μεταφορών του μέλλοντος. Προσελκύει μαζικές επενδύσεις και πολυάριθμους τεχνολογικούς ομίλους, ενώ εργάζονται στον τομέα αυτό σχεδόν όλοι οι μεγάλοι κατασκευαστές αυτοκινήτων.


protoselida

Media

Reuters: Ίσως πάρει μήνες η επιστροφή της Aramco σε φυσιολογικούς ρυθμούς

Reuters: Ίσως πάρει μήνες η επιστροφή της Aramco…

Η πλήρης επιστροφή της Saudi Aramco στους φυσιολογικούς όγκους παραγωγής πετρελαίου, "ίσως πάρει μήνες", ...

Secret Money

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

Mπορεί ο Γ. Σταματίου να διατηρήθηκε στη θέση του επικεφαλής του Iασώ, αλλά στο νέο...

Τεχνολογία

Εφαρμογές γνωστοποιούν στο Facebook την σεξουαλική ζωή χρηστών

Εφαρμογές γνωστοποιούν στο Facebook την σεξουαλική ζωή χρηστών

Ορισμένες εφαρμογές που καταγράφουν την περίοδο των γυναικών κατηγορούνται ότι μοιράστηκαν ευαίσθητες πληροφορίες σχετικά...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.