Αυστραλία: Προβλέπεται εξαφάνιση του χειμώνα ως το 2050

Ακαδημαϊκοί στον τομέα του οπτικού σχεδιασμού και στην αλλαγή του κλίματος ένωσαν τις δυνάμεις τους για να προειδοποιήσουν τους Αυστραλούς να δουν ότι η πορεία της κλιματικής αλλαγής θα οδηγήσει μέχρι το 2050 στην εξαφάνιση του χειμώνα στην ήπειρο και στην αντικατάσταση του από ένα νέο τύπου καλοκαίρι.

 

Συγκεκριμένα, ακαδημαϊκοί από την Σχολή Τεχνών και Σχεδιασμού (SOA & D) και το Εθνικό Ινστιτούτο Κλιματικής Αλλαγής του Πανεπιστημίου της Αυστραλίας έχουν δημιουργήσει ένα εργαλείο που επιτρέπει στους χρήστες να δουν πώς η κλιματική αλλαγή θα επηρεάσει τις θερμοκρασίες για χιλιάδες πόλεις σε όλη την Αυστραλία. Η απεικόνιση δείχνει ότι ο χειμώνας όπως τον ξέρουν ως τώρα θα εξαφανιστεί, ενώ ένα «νέο καλοκαίρι» με παρατεταμένες μέγιστες θερμοκρασίες μερικές φορές πολύ πάνω από τους 40ºC θα γίνει η νέα κανονικότητα.

 

Ο αναπληρωτής καθηγητής Geoff Hinchliffe του SOA & D, δήλωσε στο Business Insider Australia ότι «εξετάσαμε τις ιστορικές μέσες θερμοκρασίες κάθε εποχής και τις συγκρίναμε με τα προβαλλόμενα δεδομένα και αυτό που προκύπτει παντού είναι ότι δεν υπάρχει πραγματικά περίοδος διαρκούς χειμώνα». "Σε 30 χρόνια ο χειμώνας, όπως τον γνωρίσαμε μέχρι τώρα, εκτός από λίγες εξαιρέσεις όπως είναι οι περιοχές στην Τασμανία, θα έχει εξαφανιστεί", πρόσθεσε.

 

Η έρευνα τους χρησιμοποίησε δεδομένα από το Γραφείο Μετεωρολογίας (BoM) και τις επιστημονικές πληροφορίες για τους ιδιοκτήτες γης (SILO). Δείχνει πόσο θα αυξάνονται οι μέσες θερμοκρασίες σε κάθε τοποθεσία και πόσες περισσότερες ημέρες όπου θα σημειωθούν θερμοκρασίες με πάνω από 30 ή 40 βαθμούς θα υπάρξουν το 2050 σε σχέση με τώρα.

 

«Όπως και τα δεδομένα, εστιάσαμε επίσης στην ανάπτυξη των πιο αποτελεσματικών οπτικών μορφών για να μεταδώσουμε τον τρόπο με τον οποίο η αλλαγή του κλίματος πρόκειται να επηρεάσει συγκεκριμένες τοποθεσίες», δήλωσε ο Δρ. Hinchliffe. «Αυτό γίνεται με τη χρήση χρωμάτων, σχημάτων και μεγεθών γύρω από μια σύνθεση δακτυλικών αποτυπωμάτων που δείχνει τις τιμές θερμοκρασίας ολόκληρου του έτους σε ένα στιγμιότυπο».

 

Ο αναπληρωτής καθηγητής, Mitchell Whitelaw, δήλωσε ότι η επιστημονική ομάδα δεν ήθελε να παραποιήσει τα δεδομένα, πράγμα που σήμαινε ότι η απεικόνιση ήταν ζωτικής σημασίας για τη σωστή και ακριβή μετάδοση των πληροφοριών. «Η έρευνα και η καινοτομία αποτυπώνεται στην απεικόνιση και τη συλλογή όλων αυτών των δεδομένων», πρόσθεσε σχετικά.

 

Οι επιστήμονες ελπίζουν ότι το εργαλείο θα βοηθήσει τους ψηφοφόρους να συμμετάσχουν στις ομοσπονδιακές εκλογές. "Ελπίζουμε πραγματικά ότι ενθαρρύνει τους ανθρώπους να σκεφτούν για το τι μπορεί να σημαίνει η αδράνεια για την αλλαγή του κλίματος στην πατρίδα τους και να πάνε με αυτό στις κάλπες", δήλωσε ο Δρ Hinchcliffe, ο οποίος πρόσθεσε ότι ως πατέρας νοιώθει ένοχος για το τι καλούνται να περάσουν οι επόμενες γενιές.


protoselida

World Business

Γη και ύδωρ απο την Βουλγαρία στη Volkswagen για να επενδύσει

Γη και ύδωρ απο την Βουλγαρία στη Volkswagen…

Έτοιμη να προσφέρει περισσότερα κίνητρα στην Volkswagen είναι η Βουλγαρία προκειμένου να πείσει την αυτοκινητοβιομηχανία...

Secret Money

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή…

Tι συμβαίνει με τη μετοχή της MLS Πληροφορικής η οποία έχει υποχωρήσει κατά 36% στο...

Αυτοκίνητο

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Στο “νησί των ιπποτών”, ανάμεσα στα πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια της πόλης της Ρόδου, θα διεξαχθεί...

Υγεία & Διατροφή

 Attica Group: Στην Λέρο το πρόγραμμα «Πρώτων Βοηθειών» της Blue Star Ferries

Attica Group: Στην Λέρο το πρόγραμμα «Πρώτων…

Η BLUE STAR FERRIES στα πλαίσια του προγράμματός της «Πρώτες Βοήθειες» που πραγματοποιεί για 6η...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.