Netflix: Αποκλείει τη διάθεση περιεχόμενου μέσω της Apple

Η Netflix, μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες online streaming video στον κόσμο, δεν θα ενώσει τις δυνάμεις της με την Apple για την επερχόμενη τηλεοπτική της υπηρεσία streaming.

Ο Reed Hastings, Διευθύνων Σύμβουλος της Netflix, ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα ότι η εταιρεία δεν θα διαθέσει κανένα από το πρωτότυπο περιεχόμενο του μέσω της προγραμματισμένης πλατφόρμας τηλεόρασης και βίντεο streaming της Apple.

 

Ξεκαθάρισε έτσι ότι η εταιρεία αποφάσισε να μην ενσωματωθεί στη νέα προσφορά της Apple, προτιμώντας να επιτρέπει στους συνδρομητές να παρακολουθούν το περιεχόμενό της στο Netflix.

"Η Apple είναι μια μεγάλη εταιρεία", δήλωσε ο Hastings. «Θέλουμε να παρακολουθήσουν οι άνθρωποι τις εκπομπές μας στις υπηρεσίες μας», συμπλήρωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα, ανοίγοντας ουσιαστικά ένα νέο πεδίο ανταγωνισμού

Η επιλογή της Netflix να μην συνεργαστεί με την Apple δεν αποτελεί έκπληξη, δεδομένου ότι οι δύο εταιρείες έχουν ήδη αρχίσει να ενισχύουν τις προσφορές τους για streaming video προετοιμαζόμενες ουσιαστικά για μια αντιπαράθεση πρόσωπο με πρόσωπο. Άλλωστε η Netflix είχε προηγουμένως αποφύγει την ενοποίηση με την εφαρμογή τηλεόρασης της Apple σε iPhones, iPads και Apple TV, τα οποία συγκεντρώνουν περιεχόμενο βίντεο από διάφορους παρόχους

 

Υπενθυμίζεται ότι η Apple σχεδιάζει το λανσάρισμα μίας νέας υπηρεσίας video streaming, πιθανότατα στις 25 Μαρτίου, δημιουργώντας με τη σειρά της ένα νέο πεδίο αντιπαράθεσης του χώρου της Τεχνολογίας με τον χώρο της Έβδομης Τέχνης. Η ιδέα της Apple είναι να προσφέρει δικό της περιεχόμενο σε συνδυασμό με περιεχόμενο που θα προέρχεται από άλλα δίκτυα, όπως τα HBO και Starz.

 

Σύμφωνα με το Bloomberg η Apple μέχρι σήμερα είχε έναν μάλλον ουδέτερο ρόλο στα θέματα που άπτονται της διανομής περιεχομένου online. Διένειμε από τηλεοπτικές σειρές και ταινίες μέχρι εφαρμογές από όλες τις μεγάλες εταιρείες του εκάστοτε χώρου. Με την κίνηση που πρόκειται να κάνει την Δευτέρα όμως μπαίνει και αυτή στο πεδίο του ανταγωνισμού της διανομής τηλεοπτικού περιεχομένου.

 

Όταν ρωτήθηκε για τις σκέψεις του σχετικά με τον νέο ανταγωνιστή της Netflix, ο Hastings ισχυρίστηκε ότι η μεγαλύτερη πρόκληση για την εταιρεία είναι να παραμείνει εστιασμένη στο έργο της, αλλά και να μπορέσει να μάθει μαθήματα από τους αντιπάλους της. Οι ανταγωνιστές μας είναι σπουδαίες, μεγάλες και καλά χρηματοδοτούμενες εταιρείες με συγκεκριμένους στόχους. Αλλά κάνεις καλύτερα την δουλειά σου όταν έχεις σπουδαίους ανταγωνιστές», συμπλήρωσε με νόημα το αφεντικό του Netflix. "Θα κάνουν μερικές σπουδαίες εκπομπές, θα με κάνουν να ζηλέψω, θα βρουν κάποιες υπέροχες ιδέες και θα θέλουμε να τις δανειστούμε", ανέφερε με νόημα.

 

Σημειώνεται ότι η Apple, που ενδέχεται μαζί με την νέα υπηρεσία video streaming να λανσάρει την Δευτέρα και μία νέα συνδρομητική ενημερωτική υπηρεσία, δεν απάντησε στα σχόλια του Reed Hastings.


protoselida

World Business

“Gear down”  για τον  πληθωρισμό

“Gear down” για τον πληθωρισμό

«Καμπανάκια« χτυπούν στην οικονομία της Ευρωζώνης, συνεχώς. Το τελευταίο, το ρεκόρ τριετίας που «χτύπησε» ο...

Secret Money

Βρήκαν στύλους για τη ΔΕΗ;

Βρήκαν στύλους για τη ΔΕΗ;

Tώρα που η ΔEH από το «γκρεμό» στον οποίο βρισκόταν, βαδίζει στο δρόμο της «διάσωσης»,...

Αυτοκίνητο

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Στο “νησί των ιπποτών”, ανάμεσα στα πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια της πόλης της Ρόδου, θα διεξαχθεί...

Τουρισμός

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Προώθηση οινοτουρισμού στο Παρίσι

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Προώθηση οινοτουρισμού στο Παρίσι

Ειδική εκδήλωση - προβολή θα πραγματοποιήσει στο βραβευμένο ελληνικό εστιατόριο "Le Mavrommatis" στο Παρίσι, τη...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.