Τσίπρας: 932 προσλήψεις έμπειρων στελεχών στην Πυροσβεστική

Με 932 στελέχη μεγάλης εμπειρίας, τα οποία θα ενταχθούν άμεσα στον επιχειρησιακό σχεδιασμό της φετινής αντιπυρικής περιόδου, πρόκειται να ενισχυθεί το Πυροσβεστικό Σώμα, όπως επισήμανε ο πρωθυπουργός, κ. Αλέξης Τσίπρας σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πενταετούς Υποχρέωσης και Συμβασιούχων Πυροσβεστών.

 

Ο κ. Τσίπρας συγκεκριμένα αναφέρθηκε στην υπογραφή των σχετικών εγκριτικών αποφάσεων για την πρόσληψη 56 πυροσβεστών σε μόνιμες θέσεις και 876 πυροσβεστών σε θέσεις επί θητεία 5ετούς υποχρέωσης.

 

Στο πλαίσιο αυτό, ο Πρωθυπουργός, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, χαρακτήρισε «δίκαιους» τους αγώνες της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πενταετούς Υποχρέωσης και Συμβασιούχων Πυροσβεστών, τονίζοντας ότι  «ακόμα ήμασταν σε στενή παρακολούθηση, όποτε βρίσκαμε μία χαραμάδα για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα των πολλών, το κάναμε πράξη».

 

«Από εκεί και πέρα, εγώ αυτό που θέλω να επισημάνω είναι ότι πρέπει να καταλάβει και η ελληνική κοινωνία, ότι όταν θέλεις να υπερασπιστείς την κοινωνία την ίδια και να την προασπίσεις, να έχεις κοινωνικό κράτος και να έχεις αποτελεσματικότητα και ως κράτος απέναντι σε φυσικές καταστροφές, σε κινδύνους , δεν μπορεί να λες ότι το 1:1 -που ήταν 1:5 και το κάναμε εμείς 1:1- θα το ξαναπάς στο 1:5. Δεν μπορεί να λες ότι γενικά ότι σε όλο το Δημόσιο δεν λειτουργεί τίποτα, είναι τεμπέληδες, είναι χαραμοφάηδες» πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας ότι «χρειαζόμαστε γιατρούς, νοσοκομεία, κοινωνικούς λειτουργούς, πυροσβέστες. Αλλιώς δεν υπάρχει κράτος. Θα τα δώσουμε όλα σε ιδιώτες και θα τελειώνουμε».

 

«Αυτή είναι η βασική, αν θέλετε, και ιδεολογική και πολιτική διαφωνία και αντιπαράθεση που έχουμε μια άλλη αντίληψη, η οποία εφαρμόστηκε και γι' αυτό χρεοκοπήσαμε. Δεν χρεοκοπήσαμε, όπως λένε κάποιοι, επειδή οι δημόσιοι υπάλληλοι ήταν τεμπέληδες. Αυτά μας έλεγαν ο Σόιμπλε και άλλοι. Χρεοκοπήσαμε γιατί  κάποιοι έβγαζαν περιουσίες κάνοντας το κράτος πελάτη και τις έβγαλαν στο εξωτερικό. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Βεβαίως και έχει στρεβλώσεις το Δημόσιο, βεβαίως αυτές τις στρεβλώσεις εμείς ερχόμαστε πρώτοι να τις αντιμετωπίσουμε τώρα. Αλλά να αντιμετωπίσουμε τις στρεβλώσεις όχι διαλύοντας τον δημόσιο τομέα», κατέληξε ο Αλ. Τσίπρας.


protoselida

World Business

 Καλύφθηκε η διάθεση μετοχών της Alibaba

Καλύφθηκε η διάθεση μετοχών της Alibaba

Πολλές φορές έχει καλυφθεί το βιβλίο προσφορών, στη δημόσια προσφορά της κινεζικής Alibaba Group στο...

Secret Money

 Eμπλοκή με  τον... Hρακλή

Eμπλοκή με τον... Hρακλή

Mε εκ διαμέτρου αντίθετες θέσεις προσήλθαν στις συναντήσεις της Tετάρτης, μεταξύ τραπεζιτών και υφ. Oικονομίας...

Αυτοκίνητο

Το Mazda CX-30 κατακτά 5 αστέρια  στην αξιολόγηση του Euro NCAP

Το Mazda CX-30 κατακτά 5 αστέρια στην…

Το νέο Mazda CX-30 επιτυγχάνει την ανώτατη διάκριση των 5 αστέρων στις πρόσφατες δοκιμές πρόσκρουσης...

Τεχνολογία

Έρχονται αλλαγές στο Ιnstagram

Έρχονται αλλαγές στο Ιnstagram

Τέρμα στα ορατά likes στις φωτογραφίες: Η μια αγορά μετά την άλλη βιώνει από σήμερα...

Υγεία & Διατροφή

Ενστάσεις Ε.Ο.Φ. για τον διορισμό του νέου ΔΣ

Ενστάσεις Ε.Ο.Φ. για τον διορισμό του νέου ΔΣ

Ανακοινώθηκε ο διορισμός του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), το οποίο για...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.