Τσακαλώτος: Δεν θα αργήσει η ρύθμιση οφειλών

Επιστροφή στην ανάπτυξη βλέπει ο υπουργός Οικονομικών

 

"Δεν θα αργήσουν οι 120 δόσεις" ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη. Διευκρίνισε ότι η ρύθμιση οφειλών σε δόσεις "δεν είναι εντός της σφαίρας της διαπραγμάτευσης, είναι δικό μας θέμα".

 

Ωστόσο, πρόσθεσε ότι "οι θεσμοί θα κοιτούν να μην καταστρέψουμε την κουλτούρα πληρωμών". Παραδέχθηκε ότι στην Ελλάδα όντως υπήρχε μία χαλαρότητα τα τελευταία 30 – 40 χρόνια σε αυτό το πεδίο αλλά "αυτό είναι και δική μας έγνοια".

 

Ουσιαστικά προανήγγειλε μία ρύθμιση η οποία δεν θα είναι οριζόντια όπως στο παρελθόν. Σε ερώτημα για τα κριτήρια, ο ΥΠΟΙΚ απάντησε ότι "βάζουμε τον πήχη ανάλογα με τις δυνατότητες της οικονομίας".

 

Αναφέρθηκε  σε "ένα έξυπνο σύστημα που θα εντάσσει όσους έχουν πραγματική ανάγκη και που θα αποκλείει τους κακοπληρωτές. Δεν είναι σωστό να μπαίνουν στη ρύθμιση και αυτοί που έχουν χρήματα, όπως έγινε στο παρελθόν".

 

Επίσης επισήμανε ότι "πρέπει να επιβραβεύσουμε και τους καλοπληρωτές, όσους με πολύ δύσκολες συνθήκες συνέχισαν να πληρώνουν". Είπε ότι "πρέπει να γίνει ένα σύστημα που να βοηθά τους ανθρώπους να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που σωρεύθηκαν την περίοδο της κρίσης".

 

Πάντως ερωτηθείς για τη θέση των θεσμών επισήμανε ότι "έχουμε βγει από το μνημόνιο", υπάρχει επιστροφή στην ανάπτυξη, δεν μειωθήκαν οι συντάξεις, άρα χτίσαμε μία αξιοπιστία και "μπορούμε να κάνουμε και άλλα πράγματα".


protoselida

World Business

Συμφωνία συνεργασίας υπέγραψαν η Gizelis Robotics και η Brookstreet

Συμφωνία συνεργασίας υπέγραψαν η Gizelis Robotics και η…

Αποκλειστικό σύμφωνο συνεργασίας υπέγραψαν το επενδυτικό Fund Brookstreet Equity Partners LLP με την Gizelis Robotics,...

Media

Reuters: Ίσως πάρει μήνες η επιστροφή της Aramco σε φυσιολογικούς ρυθμούς

Reuters: Ίσως πάρει μήνες η επιστροφή της Aramco…

Η πλήρης επιστροφή της Saudi Aramco στους φυσιολογικούς όγκους παραγωγής πετρελαίου, "ίσως πάρει μήνες", ...

Secret Money

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

Mπορεί ο Γ. Σταματίου να διατηρήθηκε στη θέση του επικεφαλής του Iασώ, αλλά στο νέο...

Τεχνολογία

Εφαρμογές γνωστοποιούν στο Facebook την σεξουαλική ζωή χρηστών

Εφαρμογές γνωστοποιούν στο Facebook την σεξουαλική ζωή χρηστών

Ορισμένες εφαρμογές που καταγράφουν την περίοδο των γυναικών κατηγορούνται ότι μοιράστηκαν ευαίσθητες πληροφορίες σχετικά...

Υγεία & Διατροφή

ΕΔΟΕΑΠ: Καλύπτει μέρος του κόστους της εξωσωματικής

ΕΔΟΕΑΠ: Καλύπτει μέρος του κόστους της εξωσωματικής

Μέχρι τέσσερις προσπάθειες υποβοηθούμενης αναπαραγωγής με δυνατότητα αποζημίωσης της κρυοσυντήρησης ωαρίων, καθώς και αποζημίωση για...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.