Ιταλία και Ισπανία βυθίζουν περαιτέρω την αγορά αυτοκινήτων της Ευρώπης

Οι ευρωπαϊκές πωλήσεις αυτοκινήτων μειώθηκαν για έβδομο συνεχόμενο μήνα το Μάρτιο, καθώς αρκετές χώρες ήρθαν αντιμέτωποι με την επιβράδυνση της ανάπτυξης, η οποία προστίθεται στις προκλήσεις για μια βιομηχανία που αναμένεται να ξοδεύει ρεκόρ για ηλεκτρικά και συνδεδεμένα αυτοκίνητα.

 

Ωστόσο, οι μετοχές της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Ευρώπη ενισχύθηκαν, αφού η Κίνα ξεπέρασε τις προσδοκίες για την ανάπτυξη του πρώτου τριμήνου. Η Volkswagen AG, η οποία πωλεί περίπου το 40% των οχημάτων της στην Κίνα, σημείωσε άνοδο 1,6% την Πέμπτη.

 

Οι προοπτικές μιας ανοδικής τάσης στην Κίνα, μετά από 10 μήνες συρρίκνωσης της αγοράς, θα προσφέρουν θετική ώθηση σε μια παγκόσμια αγορά αυτοκινήτων που υποχωρεί και που η Ευρώπη δείχνει ελάχιστα σημάδια ανάκαμψης. Η Ιταλία, όπου η οικονομία ήδη συρρικνώνεται, ενδέχεται να αποδυναμωθεί περαιτέρω, ενώ οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ισπανία μειώνονται σύμφωνα με τις προβλέψεις - σε μια οικονομία που είναι ανθεκτική μέχρι στιγμής. Η Γερμανία, η μεγαλύτερη αγορά της ηπείρου, πέρασε «ξυστά» από μια ύφεση στα τέλη του περασμένου έτους, και οι προοπτικές για ανάκαμψη παραμένουν αμυδρές.

 

Οι ταξινομήσεις στην Ευρώπη υποχώρησαν κατά 3,6% τον Μάρτιο, σε 1,77 εκατομμύρια αυτοκίνητα, δήλωσε την Τετάρτη η Ευρωπαϊκή Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων. Η Ιταλία ηγήθηκε των πτώσεων στις μεγάλες αγορές με πτώση σχεδόν 10%, ακολουθούμενη από την Ισπανία.


protoselida

Media

Απεβίωσε ο αρχικός κιθαρίστας των Motorhead, Larry Wallis

Απεβίωσε ο αρχικός κιθαρίστας των Motorhead, Larry Wallis

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 70 ετών άφησε ο πρώτος κιθαρίστας των Motorhead,...

Secret Money

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

Mπορεί ο Γ. Σταματίου να διατηρήθηκε στη θέση του επικεφαλής του Iασώ, αλλά στο νέο...

Αυτοκίνητο

Fiat: Επενδύει σε νέες υπηρεσίες για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Fiat: Επενδύει σε νέες υπηρεσίες για τα ηλεκτρικά…

Μνημόνιο συνεργασίας στην έρευνα των υπηρεσιών που αφορούν στα δίκτυα V2G υπεγράφη μεταξύ της Terna,...

Περιβάλλον

ΚΑΠΕ: Ανέλαβε το πρόγραμμα EMOBICITY για την ηλεκτροκίνηση

ΚΑΠΕ: Ανέλαβε το πρόγραμμα EMOBICITY για την ηλεκτροκίνηση

Το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (KAΠE) ανέλαβε πρόσφατα τον συντονισμό του νέου ευρωπαϊκού προγράμματος EMOBICITY...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.