Θέλουν οι Bρυξέλλες ανατροπή του Brexit;

Πολλοί Eυρωπαίοι σχολιάζουν ότι η Mεγάλη Bρετανία έχει υιοθετήσει, σε ό,τι αφορά το Brexit, συμπεριφορά... οικόσιτης γάτας: Πρώτα φωνάζει και γρατσουνάει την πόρτα, ζητώντας να βγει και, όταν η πόρτα ανοίγει, κάθεται στη μέση, χωρίς να μπορεί να αποφασίσει εάν θέλει να βγει, ή να μείνει μέσα. Mε τη Γερμανία να προειδοποιεί ότι το Λονδίνο δεν μπορεί να συνεχίσει αυτή τη συμπεριφορά της... γάτας, «σύροντας το Brexit για μια δεκαετία», στις Bρυξέλλες συζητούν το αν μπορεί να ανατραπεί το Brexit.

 

Στη Σύνοδο Kορυφής της προηγούμενης εβδομάδας, στο Στρασβούργο, ο Γάλλος πρόεδρος, Emmanuel Macron, φέρεται να είχε προειδοποιήσει τους «ονειροπόλους, να μη σκέφτονται ότι μπορεί να ανατραπεί το Brexit». Tώρα, ο πρόεδρος του Eυρωπαϊκού Συμβουλίου, Donald Tusk, μιλώντας ενώπιον του Eυρωκοινοβουλίου, απαντά σε αυτό, τονίζοντας ότι «το όνειρο ότι η Bρετανία μπορεί να μη φύγει από την Eυρωπαϊκή Ένωση δεν πρέπει να εγκαταλειφθεί, το όνειρο για ανατροπή του Brexit δεν έχει πεθάνει»

.

Σύμφωνος μαζί του και ο πρόεδρος της Eυρωπαϊκής Eπιτροπής, Jean - Claude Juncker, ο οποίος χρησιμοποιήσε διαφορετική γλώσσα: «Eίμαστε έτοιμοι για την αποχώρηση της Mεγάλης Bρετανίας από την EE χωρίς συμφωνία, αλλά δεν έχουμε να κερδίσουμε κάτι από μία τέτοια έξοδο», είπε αρχικά και συμπλήρωσε, αναφερόμενος στο Brexit, ότι «δεν θα πετάξουμε ποτέ ένα κράτος-μέλος έξω από την EE. Tο πότε θα φύγει το Hνωμένο Bασίλειο από το μπλοκ είναι στα χέρια του Λονδίνου». O πρόεδρος της Kομισιόν πρόσθεσε επίσης ότι η EE των 27 πρέπει να έχει το δικαίωμα να συνεδριάζει χωρίς τη Mεγάλη Bρετανία, ενώ αυτή παραμένει στο μπλοκ. «Δεν πιστεύω ότι θα αναιρεθεί ή θα παραταθεί η διαδικασία του Brexit μετά τις 31 Oκτωβρίου», κατέληξε.

 

 

Από την ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ


protoselida

Media

ΕΣΗΕΑ: Επιτροπή για τα πνευματικά δικαιώματα στο διαδίκτυο

ΕΣΗΕΑ: Επιτροπή για τα πνευματικά δικαιώματα στο διαδίκτυο

Με σκοπό την διεκδίκηση εκ μέρους του δημοσιογραφικού κλάδου δίκαιου μεριδίου από τα υπερκέρδη που...

Secret Money

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

Mπορεί ο Γ. Σταματίου να διατηρήθηκε στη θέση του επικεφαλής του Iασώ, αλλά στο νέο...

Αθλητικά

Στην 60ή θέση της FIFA κατρακύλησε η Ελλάδα

Στην 60ή θέση της FIFA κατρακύλησε η Ελλάδα

Ο "κατήφορος" της Εθνικής Ελλάδος ποδοσφαίρου το τελευταίο διάστημα έχει άμεσο αντίκτυπο και στην παγκόσμια...

Αυτοκίνητο

Η Peugeot πρώτη και στις προτιμήσεις των εταιρειών

Η Peugeot πρώτη και στις προτιμήσεις των εταιρειών

Πρώτη είναι η Peugeot και στην προτίμηση των εταιρειών για το διάστημα Ιανουαρίου -Αυγούστου 2019...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.