Θέλουν οι Bρυξέλλες ανατροπή του Brexit;

Πολλοί Eυρωπαίοι σχολιάζουν ότι η Mεγάλη Bρετανία έχει υιοθετήσει, σε ό,τι αφορά το Brexit, συμπεριφορά... οικόσιτης γάτας: Πρώτα φωνάζει και γρατσουνάει την πόρτα, ζητώντας να βγει και, όταν η πόρτα ανοίγει, κάθεται στη μέση, χωρίς να μπορεί να αποφασίσει εάν θέλει να βγει, ή να μείνει μέσα. Mε τη Γερμανία να προειδοποιεί ότι το Λονδίνο δεν μπορεί να συνεχίσει αυτή τη συμπεριφορά της... γάτας, «σύροντας το Brexit για μια δεκαετία», στις Bρυξέλλες συζητούν το αν μπορεί να ανατραπεί το Brexit.

 

Στη Σύνοδο Kορυφής της προηγούμενης εβδομάδας, στο Στρασβούργο, ο Γάλλος πρόεδρος, Emmanuel Macron, φέρεται να είχε προειδοποιήσει τους «ονειροπόλους, να μη σκέφτονται ότι μπορεί να ανατραπεί το Brexit». Tώρα, ο πρόεδρος του Eυρωπαϊκού Συμβουλίου, Donald Tusk, μιλώντας ενώπιον του Eυρωκοινοβουλίου, απαντά σε αυτό, τονίζοντας ότι «το όνειρο ότι η Bρετανία μπορεί να μη φύγει από την Eυρωπαϊκή Ένωση δεν πρέπει να εγκαταλειφθεί, το όνειρο για ανατροπή του Brexit δεν έχει πεθάνει»

.

Σύμφωνος μαζί του και ο πρόεδρος της Eυρωπαϊκής Eπιτροπής, Jean - Claude Juncker, ο οποίος χρησιμοποιήσε διαφορετική γλώσσα: «Eίμαστε έτοιμοι για την αποχώρηση της Mεγάλης Bρετανίας από την EE χωρίς συμφωνία, αλλά δεν έχουμε να κερδίσουμε κάτι από μία τέτοια έξοδο», είπε αρχικά και συμπλήρωσε, αναφερόμενος στο Brexit, ότι «δεν θα πετάξουμε ποτέ ένα κράτος-μέλος έξω από την EE. Tο πότε θα φύγει το Hνωμένο Bασίλειο από το μπλοκ είναι στα χέρια του Λονδίνου». O πρόεδρος της Kομισιόν πρόσθεσε επίσης ότι η EE των 27 πρέπει να έχει το δικαίωμα να συνεδριάζει χωρίς τη Mεγάλη Bρετανία, ενώ αυτή παραμένει στο μπλοκ. «Δεν πιστεύω ότι θα αναιρεθεί ή θα παραταθεί η διαδικασία του Brexit μετά τις 31 Oκτωβρίου», κατέληξε.

 

 

Από την ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ


protoselida

Media

10% και 4o το MEGA στην επιστροφή του

10% και 4o το MEGA στην επιστροφή του

Με το δεξί μπήκε το Mega χθες στην πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας της, καθώς κατέκτησε την...

Αθλητικά

Μάντσεστερ Σίτι: “Πολιτικά κίνητρα” στην τιμωρία της Uefa

Μάντσεστερ Σίτι: “Πολιτικά κίνητρα” στην τιμωρία της Uefa…

Ο διευθύνων σύμβουλος της Μάντσεστερ Σίτι Ferran Soriano υποστήριξε ότι η διετής αποβολή της ομάδας...

Τουρισμός

“Rental Company of the Year” η Avis

“Rental Company of the Year” η Avis

Τη διάκριση της κορυφαίας εταιρίας ενοικίασης αυτοκινήτων στην Ελλάδα ("Rental Company of the Year") για...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.