Νέες κατηγορίες κατά του πρώην προέδρου της Nissan

Κατηγορείται ότι προκάλεσε απώλειες ύψους 5 εκατ. δολαρίων στην αυτοκινητοβιομηχανία

 

Αντιμέτωπος με νέες κατηγορίες είναι ο Κάρλος Γκοσν, ο πρώην πρόεδρος της Nissan και της Renault. Όπως μεταδίδουν οι Financial Times και ιαπωνικά μέσα, κατηγορείται ότι προκάλεσε ζημία 5 εκατ. δολαρίων στην ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία.

 

Η πρόσφατη κατηγορία έρχεται την 18η μέρα της νέας κράτησής του, καθώς ο Γκοσν συνελήφθη για τέταρτη φορά νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

 

Oι εισαγγελείς του Τόκιο δήλωσαν ότι ο Γκοσν είχε προκαλέσει απώλειες ύψους 5 εκατ. δολαρίων στη Nissan κατά τη διάρκεια χρονικής περιόδου δύομιση ετών, έως τον Ιούλιο του 2018, παραβιάζοντας τα καθήκοντά του στην εταιρεία και με στόχο το προσωπικό κέρδος.

 

Ο πρώην πρόεδρος της αυτοκινητοβιομηχανίας συνελήφθη για πρώτη φορά τον περσινό Νοέμβριο, ενώ έχει κατηγορηθεί για οικονομικές παραβάσεις που σχετίζονται με χρήματα της εταιρείας, όπως και για απόκρυψη των εισοδημάτων του.

 

Η νέα σύλληψή του και η απόφαση για παράταση της κράτησής του από δικαστήριο του Τόκιο, έναν μόλις μήνα μετά την απελευθέρωσή του τον Μάρτιο, έχουν προκαλέσει κριτική από οργανισμούς ανθρωπίνων δικαιωμάτων και νομικούς κατά του συστήματος δικαιοσύνης της Ιαπωνίας.


protoselida

Secret Money

TΩPA TO «ΨAXNOYME»;

TΩPA TO «ΨAXNOYME»;

Tην ώρα που στην Eυρώπη και σε όλο τον κόσμο στρέφονται στα projects αποθήκευσης ενέργειας,...

Υγεία & Διατροφή

Κανόνες υγιεινής για προστασία από τον κοροναϊό

Κανόνες υγιεινής για προστασία από τον κοροναϊό

Το υπουργείο Υγείας υπενθυμίζει τους κανόνες υγιεινής που πρέπει να τηρούνται προκειμένου να θωρακιστούν οι...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.