Εκτόξευση των ευρωπαϊκών μετοχών βλέπει η Citi Προτεινόμενο

Ράλι της τάξεως του 30% βλέπει η Citi στις ευρωαγορές, παρά το γεγονός ότι οι επενδυτές είναι απαισιόδοξοι και φεύγουν από τις αγορές της περιοχής.

 

Όπως σημειώνει η Citigroup, οι επενδυτές έχουν πραγματοποιήσει μαζική φυγή από τις ευρωπαϊκές αγορές με τις καθαρές εκροές να κινούνται σε επίπεδα ρεκόρ, ξεπερνώντας ακόμα και εκείνες που σημειώθηκαν μετά τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος για το Brexit το 2016 καθώς και εκείνες πως προηγήθηκαν των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας το 2017.

 

Μάλιστα σε πρόσφατη δημοσκόπηση της αμερικάνικης τράπεζας με ερώτημα: "Εκτιμάτε πως οι ευρωπαϊκές μετοχές θα σημειώσουν κέρδη άνω του 30% έως τα τέλη του 2020 όπως σηματοδοτούν οι σχετικοί δείκτες της Citi;", το 70% είπε "όχι" με μόνο το 23% να απαντά "ναι".

 

Ωστόσο, η Citi υπογραμμίζει ότι οι ευρωπαϊκές μετοχές έχουν πολύ ελκυστικές αποτιμήσεις: η μέση μερισματική απόδοση στην Ευρώπη είναι κατά 10% υψηλότερη από τον μέσο όρο μετά το 1985, ενώ και οι αποδόσεις των ομολόγων παραμένουν σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

 

Η Citi εκτιμά πως η μερισματική πολιτική των εισηγμένων θα δεχθεί ώθηση από τη μέτρια ανάπτυξη σε Ευρώπη και παγκόσμια οικονομία το διάστημα 2019- 2020, τις καλές ταμειακές ροές στους περισσότερους κλάδους της αγοράς και τους χαμηλούς μέσους δείκτες χρέους/EBITDA. Ακόμη και εάν ληφθούν υπόψη χαμηλότερες αναμενόμενες προσδοκίες για την ανάπτυξη, οι δείκτες της Citi δίνουν σήμα για περαιτέρω ράλι 30% έως το τέλος του 2020, με δεδομένο ότι οι τιμές των μετοχών θα κλείσουν το χάσμα σε σχέση με τα μερίσματα. Αυτό, όπως εξηγεί, σημαίνει πως οι ευρωπαϊκές μετοχές θα οδηγηθούν σε re-rating από την τρέχουσα μερισματική απόδοση του 3,7% στο 3,4% μόνον. Σύμφωνα με την Citi αυτό είναι ένα πολύ εφικτό σενάριο ειδικά εάν λάβει κανείς υπόψη τις τρέχουσες τοποθετήσεις των επενδυτών.


protoselida

World Business

“Gear down”  για τον  πληθωρισμό

“Gear down” για τον πληθωρισμό

«Καμπανάκια« χτυπούν στην οικονομία της Ευρωζώνης, συνεχώς. Το τελευταίο, το ρεκόρ τριετίας που «χτύπησε» ο...

Αυτοκίνητο

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Στο “νησί των ιπποτών”, ανάμεσα στα πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια της πόλης της Ρόδου, θα διεξαχθεί...

Τουρισμός

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Προώθηση οινοτουρισμού στο Παρίσι

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Προώθηση οινοτουρισμού στο Παρίσι

Ειδική εκδήλωση - προβολή θα πραγματοποιήσει στο βραβευμένο ελληνικό εστιατόριο "Le Mavrommatis" στο Παρίσι, τη...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.