Σαν Σεμπάστιαν: Παγκόσμιο Φόρουμ Γαστρονομικού Τουρισμού

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για το 5ο Παγκόσμιο Φόρουμ Γαστρονομικού Τουρισμού που θα διεξαχθεί στις 2 και 3 Μαΐου στο στο Σαν Σεμπάστιαν της Ισπανίας, το οποίο διοργανώνεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού (UNWTO) και το Βασκικό Κέντρο Γαστρονομίας (Basque Culinary Centre-BCC).

 

Διεθνείς εμπειρογνώμονες από το χώρο του τουρισμού από όλο τον κόσμο θα συγκεντρωθούν και θα συζητήσουν την επίδραση και τις δυνατότητες του γαστρονομικού τουρισμού στη δημιουργία θέσεων εργασίας και στην προώθηση της επιχειρηματικότητας καθώς και στον τρόπο με τον οποίο μπορεί να αυξηθεί η δυναμική του στο μέλλον.

 

Το Φόρουμ θα διερευνήσει πώς μπορούν να δημιουργηθούν ευνοϊκά πλαίσια για τη δημιουργία θέσεων εργασίας και για την επιχειρηματότητα μέσω της αλυσίδας αξίας του γαστρονομικού τουρισμού. Επιπλέον, οι ομιλητές θα επιχειρήσουν να παρουσιάσουν τις πιο σχετικές δεξιότητες για αυτό το είδος τουρισμού, οι οποίες θα πρέπει να ενισχύουν τις συνέργειες μεταξύ ανερχόμενων εταιριών, να προωθούν τη χωρίς αποκλεισμού συμμετοχή ανθρώπων και να λαμβάνουν υπόψη την ψηφιοποίηση.

 

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει παρουσίαση των Κατευθυντήριων Γραμμών των ΠΟΤ και BCC για την Ανάπτυξη του Γαστρονομικού Τουρισμού. Τις εργασίες θα ανοίξουν υπουργοί και εκπρόσωποι υπουργείων από χώρες που έχουν ενσωματώσει τον γαστρονομικό τουρισμό στις στρατηγικές ανάπτυξης, όπως, μεταξύ άλλων, η Κύπρος, η Σλοβενία και η Ισπανία.

 

Στην ενότητα με θέμα τις δημόσιες πολιτικές ως βασικά συστατικά για την προώθηση του γαστρονομικού τουρισμού, οι συμμετέχοντες θα συζητήσουν τα αναγκαία πολιτικά πλαίσια για την ανάπτυξη αυτού του είδους τουρισμού καθώς και τις δυνατότητες για δημιουργία θέσεων εργασίας και προώθησης της επιχειρηματικότητας.

 

Οι ενότητες συζητήσεων θα ενθαρρύνουν τη δημιουργία περιβάλλοντος που θα δίνει κίνητρα επιχειρηματικότητας που συνδέονται με ανερχόμενες εταιρίες και καλύτερη ενσωμάτωση των ομάδων του πληθυσμού με αναπηρίες στην αγορά. Θα συζητηθούν ακόμα ζητήματα που σχετίζονται με τις τοπικές κοινότητες ή ομάδες ανθρώπων με περιορισμένη εκπροσώπηση, όπως οι γυναίκες, οι νέοι και άτομα με αναπηρίες.

 

Επιπλέον, θα συζητηθεί το θέμα της ψηφιοποίησης του κλάδου προκειμένου να εντοπισθούν νέες ευκαιρίες που προσφέρονται στις εταιρίες, ενώ θα παρουσιασθούν και οι τελευταίες εξελίξεις στη δημιουργία του απαραίτητου πλαισίου για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, της σύνδεσης διαφορετικών οικοσυστημάτων με τις startups που αποτελούν μέρος της αλυσίδας αξίας του γαστρονομικού τουρισμού.

 

Τέλος, το πρόγραμμα του φόρουμ συμπληρώνεται από εννέα επισκέψεις που θα επιτρέψουν στους συμμετέχοντες να συμμετάσχουν σε διαφορετικές εμπειρίες σχετικές με τη γαστρονομία στη Χώρα των Βάσκων.


protoselida

Secret Money

«Συνωστισμός» για τις AΠE

«Συνωστισμός» για τις AΠE

Mια ολόκληρη στοίβα με αιτήσεις για νέα έργα AΠE έχει συσσωρευτεί στη PAE, κάτι που...

Αθλητικά

Νικήτρια η Στεφανίδη στο Diamond League του Μπέρμιγχαμ

Νικήτρια η Στεφανίδη στο Diamond League του Μπέρμιγχαμ…

Έναν ακόμη αγώνα που επιβεβαιώνει την καλή αγωνιστική της κατάσταση πραγματοποίησε σήμερα (18/8) η Κατερίνα...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.