Συνάντηση Μ. Σπυράκη με το Δ.Σ. του ΕΒΕΠ

Η Ευρωβουλευτής και εκ νέου υποψήφια με τη ΝΔ ενημερώθηκε για τις αγκυλώσεις του ελληνικού επιχειρείν σε κρίσιμους κλάδους της οικονομίας

 

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς (Ε.Β.Ε.Π.) επισκέφθηκε η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και εκ νέου υποψήφια, Μαρία Σπυράκη, η οποία συζήτησε με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου μια σειρά από σημαντικά θέματα που αφορούν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες του Πειραιά.

 

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, μέλη του ΔΣ. του Ε.Β.Ε.Π. εξέθεσαν στην Μαρία Σπυράκη τις αγκυλώσεις του ελληνικού επιχειρείν σε κρίσιμους κλάδους της οικονομίας όπως την ναυτιλία, την βιομηχανία και το εμπόριο, τονίζοντας ότι οι Έλληνες επιχειρηματίες θα πρέπει να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες με τους συναδέλφους τους που δραστηριοποιούνται στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Η γραφειοκρατία, η φορολόγηση αλλά και η χρηματοδότηση των επιχειρήσεων βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης με την Μαρία Σπυράκη να επισημαίνει: "Μέσα από αντιθέσεις και συμβιβασμούς υπάρχει ένας δρόμος ευκαιριών. Πρέπει και οφείλουμε να δώσουμε τη δυνατότητα στην Ελλάδα να αναπτυχθεί μέσα από την ψηφιοποίηση της αγοράς και της κοινωνίας και να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις που σέβονται το περιβάλλον".

 

Παράλληλα η κ. Σπυράκη τόνισε ότι ο Πειραιάς μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του Τουρισμού ενώ σημαντική πρέπει να είναι η συμβολή του Πειραιά στην Έρευνα και την Καινοτομία. Ειδικό βάρος έδωσε στην προοπτική του Πειραιά ως κέντρου προώθησης πολιτικών για τη "γαλάζια ανάπτυξη", ενώ επεσήμανε την ανάγκη για τη μετάβαση στην κυκλική οικονομία, η οποία, πέραν από το σημαντικό περιβαλλοντικό αντίκτυπο που θα έχει, μπορεί να δημιουργήσει σημαντικές ευκαιρίες για δουλείες και ανάπτυξη.

 

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π., κ. Βασίλης Κορκίδης, αφού καλωσόρισε στο Επιμελητήριο την κυρία Μαρία Σπυράκη, την ενημέρωσε για μια σειρά από προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα μέλη του Επιμελητηρίου όπως η αδυναμία που έχουν στην πρόσβαση χρηματοδοτούμενων ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

 

Παράλληλα επισήμανε ότι "πλέον ήρθε η ώρα, μετά από μια δεκαετή οικονομική κρίση, οι ελληνικές επιχειρήσεις να ανακτήσουν την ανταγωνιστικότητά τους. Προς αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να έχουν ισότιμη πρόσβαση στα προγράμματα ΕΣΠΑ, όπως και τα υπόλοιπα κράτη-μέλη της Ε.Ε. Ο Πειραιάς μπορεί και πρέπει να διαδραματίσει βασικό ρόλο στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας".


protoselida

World Business

Στο σφυρί vintage δημιουργίες του Margiela

Στο σφυρί vintage δημιουργίες του Margiela

Συλλέκτης τους θα τα πουλήσει σε δημοπρασία του Sotheby's, στο Παρίσι- ανάμεσά και τους πέντε...

Media

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Οι βασικοί πρωτοσέλιδοι τίτλοι των σημερινών εφημερίδων είναι οι ακόλουθοι:

Secret Money

ΣTHN KYΠPO ΛEEI «NAI»

ΣTHN KYΠPO ΛEEI «NAI»

Mπορεί η Έλενα Mπατούρινα, η πλουσιότερη Pωσίδα, να αγόρασε στην Eλλάδα το μεγάλο φωτοβολταϊκό στα...

Αθλητικά

Στο Τάραντο οι 20οί Μεσογειακοί Αγώνες

Στο Τάραντο οι 20οί Μεσογειακοί Αγώνες

Στην πόλη του Τάραντο στην Ιταλία θα διεξαχθούν οι ΧΧ Μεσογειακούς Αγώνες, όπως αποφάσισε η...

Περιβάλλον

Βοδινό και σόγια «καταστρέφουν» τον Αμαζόνιο

Βοδινό και σόγια «καταστρέφουν» τον Αμαζόνιο

Το βοδινό κρέας και η γενετικά μεταλλαγμένη σόγια που αγοράζουν αφειδώς όλες οι χώρες του...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.