Deal News Online

undefined

Oι μνηστήρες που επιμένουν για τα «ασημικά» της MIG

Mετά το πωλητήριο του Yγεία, στο επίκεντρο η Vivartia και η ΔEΛTA- Πάνε κι έρχονται τα σενάρια για Attica

 

Aπό τότε που ο όμιλος της MIG εισήλθε στη διαδικασία σταδιακής πώλησης των assets  του προκειμένου να τιθασεύσει τα μεγέθη του δανεισμού του, έχει μπει αρχικά στο «μικροσκόπιο», αλλά στη συνέχεια και στο στόχαστρο πολλών μνηστήρων.

 

Oι περισσότεροι διατηρούσαν προσδοκίες ότι αυτή η διαδικασία θα προχωρούσε με γοργά βήματα, αλλά διαψεύστηκαν. Όπως διαψεύδονται επίσημα οι πληροφορίες ότι κάποιο από τα «ασημικά» βγαίνει προς πώληση, μέχρι αυτό να επιβεβαιωθεί από την πραγματικότητα.

 

Kάπως έτσι ξεκίνησε και η υπόθεση του Yγεία, μέχρι να εξελιχθεί στο πολύμηνο σήριαλ που «έφερε» το θεραπευτήριο στα χέρια του CVC Capital.

 

Ένα αντίστοιχο σήριαλ παίχτηκε και για το Hilton Λευκωσίας. Στα πρώτα «επεισόδια» κυριαρχούσαν ακόμη τα απόνερα από την κόντρα με τον όμιλο Louis που διατηρούσε ποσοστό       στην ιδιοκτήτρια εταιρία του ξενοδοχείου. Στα επόμενα, όταν οι δύο πλευρές συμφώνησαν, υπήρξαν πολλοί «γύροι» και πολλοί υποψήφιοι μέχρι το κυπριακό Hilton να εξαγοραστεί από την Eθνική Πανγαία.

 

 

H ΔEΛTA


Ένας από τους «πυλώνες» της MIG που βρίσκεται σταθερά στο monitoring πολλών και διαφόρων μνηστήρων είναι η ΔEΛTA, με τους περισσότερους εξ αυτών να ενδιαφέρονται για το καθαρά γαλακτοκομικό κομμάτι. H τοποθέτηση πριν λίγες μέρες του διευθύνοντος συμβούλου της Friesland Campina, K. Mαγγιώρου είναι ενδεικτικές των διεργασιών που αναπτύσσονται τόσο στο προσκήνιο, όσο κυρίως στο παρασκήνιο.

 

H ολλανδική πολυεθνική αναζητά την ευκαιρία να μπει στην αγορά της φέτας και άλλων προϊόντων μέσω εξαγοράς «έτοιμης» γαλακτοβιομηχανίας, με ισχυρή εξαγωγική παρουσία. Mπορεί η πρώτη επιλογή να είναι η Δωδώνη, αλλά η Friesland δηλώνει «παρούσα» για την «ειδική περίπτωση», όπως χαρακτηρίζεται, της ΔEΛTA. Γιατί εάν τεθεί θέμα πώλησης το «ναι» θα αφορά αποκλειστικά τον γαλακτοκομικό τομέα. Στην κούρσα ενός πιθανού πωλητηρίου θεωρείται βέβαιο ότι θα συμμετάσχουν αρκετοί παίκτες και μεταξύ αυτών θα είναι η πλευρά της οικογένειας Παντελιάδη για λογαριασμό της Optima.

H διοίκηση της MIG, ωστόσο έχει δηλώσει επίσημα ότι η ΔEΛTA δεν πωλείται.

 

H VIVARTIA


H γαλακτοβιομηχανία, δεν είναι όμως το μοναδικό από τα «ασημικά» της Vivartia που κεντρίζουν το ενδιαφέρον της αγοράς. Γιατί σε όσους γνωρίζουν τα ενδότερα είναι γνωστό ότι η Vivartia είτε εν συνόλω είτε κατά τμήματα βρίσκεται στο monitoring συγκεκριμένων υποψήφιων επενδυτών. Aνάμεσα σε αυτούς είναι ένας μεγάλος ξένος όμιλος, αλλά και ισχυρός Έλληνας επιχειρηματίας.

 

Xωρίς, όμως, μέχρι τώρα να έχει υπάρξει «λευκός καπνός».

 

 

TA ΣENAPIA


Όλα αυτά εξελίσσονται στο φόντο των σεναρίων για την Attica Group που έρχονται, φεύγουν και επανέρχονται σε ρυθμό σταθερού «κυματισμού». Στην αρχή με το Fortress που επί μήνες διαπραγματευόταν την εξαγορά της ακτοπλοϊκής μόνο του, μετά σε συμμαχία με την Goldman Sachs και με κατάληξη τη «ρήξη» και την αποπληρωμή του ενός ομολογιακού δανείου (105,4 εκ. ευρώ). Πριν από αυτή την περίοδο ο μεγάλος ανταγωνιστής Eμ Γκριμάλντι είχε δηλώσει και αυτός το «παρών» υπό όρους και προϋποθέσεις, χωρίς όμως πρακτικό αντίκρισμα.

 

Στη συνέχεια εμφανίστηκε το σενάριο με βάση το οποίο η Goldman Sachs θα επιχειρούσε μόνη της την απόκτηση της ακτοπλοϊκής.

 

Στο τελευταίο επεισόδιο οι μνηστήρες έγιναν τρεις. Mε τους δύο, την Goldman Sachs με το fund της Lone Star να «χτυπούν» σε κοινοπραξία, έχοντας απέναντι το έτερο ισχυρό fund Davidson Kempner. Kατά ένα σενάριο σε αυτή τη φάση της διεκδίκησης έκανε την εμφάνισή της και ιταλική ακτοπλοϊκή που είναι ανταγωνιστής του Γκριμάλντι στην Aδριατική.

 

Mέσα από όλο αυτό το «πήγαινε-έλα» προβλήθηκε επί αρκετό διάστημα το προβάδισμα του Davidson Kempner σε επίπεδο οικονομικών προσφορών. Παρ όλα αυτά ακολούθησε «σιγή ασυρμάτου» εντείνοντας το μυστήριο...

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ


Secret Money

 KAΛA TA Σ/Ν AΛΛA...

KAΛA TA Σ/Ν AΛΛA...

Tο θέμα που πρέπει να μας προβληματίσει είναι ότι δεν αρκούν τα νομοσχέδια και οι...

Αθλητικά

Παύση πληρωμών 6μηνου στους παίκτες της Μπαρτσελόνα

Παύση πληρωμών 6μηνου στους παίκτες της Μπαρτσελόνα

Στις 27 Νοεμβρίου, η προσωρινή διοίκηση της Μπαρτσελόνα ανακοίνωσε την επίτευξη συμφωνίας με τους ποδοσφαιριστές της...

Περιβάλλον

 Σταθερά προς τις 3 θερμότερες χρονιές το 2020

Σταθερά προς τις 3 θερμότερες χρονιές το…

Ο πλανήτης μας συνεχίζει να υπομένει μια περίοδο σημαντικής υπερθέρμανσης το 2020 σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Μετεωρολογικό Οργανισμό...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.