Οριακές απώλειες στη Wall Street

Οριακές απώλειες κατέγραψε σήμερα η Wall Street, καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε ήπια κατοχύρωση κερδών μετά και τα ιστορικά υψηλά που πέτυχαν S&P 500 και Nasdaq.

 

Τα βλέμματα όλων παραμένουν φυσικά στις συνεχείς ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων.

 

O Dow Jones υποχώρησε κατά 0,22% στις 26.598 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,22% στις 2.927 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινήθηκε κατά 0,23% χαμηλότερα, στις 8.102 μονάδες.

 

Η μετοχή της Boeing είχε άνοδο 0,39%, παρά το γεγονός ότι η αμερικανική κατασκευάστρια αεροσκαφών ανακοίνωσε αποτελέσματα κατώτερα των προσδοκιών για το πρώτο τρίμηνο του 2019, ενώ ανέβαλε τη δημοσίευση των προβλέψεών της για το σύνολο του έτους, επικαλούμενη την αβεβαιότητα γύρω από το αεροσκάφος της 737 MAX, μετά τα δύο θανατηφόρα ατυχήματα.

 

Από την άλλη, η μετοχή της Caterpillar είχε «βουτιά» 3%, παρά τα καλύτερα των προσδοκιών αποτελέσματα που ανακοίνωσε για το α' 3μηνο, καθώς αυτά σε μεγάλο βαθμό οφείλονταν σε ένα φορολογικό όφελος.

 

Απόωε αναμένεται να δημοσιεύσουν αποτελέσματα οι Facebook, Microsoft, PayPal, Tesla Motors και Visa, μετά το κλείσιμο της Wall. Μέχρι στιγμής έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα σχεδόν 130 εταιρείες του δείκτη S&P 500.

 

Από αυτές, το 78% έχει εμφανίσει κέρδη καλύτερα των προσδοκιών, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv.

 

Οι επενδυτές παρακολουθούν προσεκτικά τα εταιρικά αποτελέσματα, καθώς τα καλύτερα από τα αναμενόμενα μεγέθη από ορισμένες μεγάλες εταιρείες, όπως οι United Technologies, Coca-Cola και Twitter, βοήθησαν τους Nasdaq και S&P 500 να κλείσουν χθες σε νέα ιστορικά υψηλά επίπεδα.

 

Τα νέα αυτά ιστορικά υψηλά ήρθαν σε λιγότερο από έξι μήνες μετά τις μαζικές απώλειες του Δεκεμβρίου, που είχαν οδηγήσει τη Wall στο να καταγράψει τη χειρότερη από τη χρηματοπιστωτική κρίση.

 

Ωστόσο, η δέσμευση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) ότι θα «παγώσει» τις αυξήσεις των επιτοκίων, αλλά και η επίτευξη προόδου στις εμπορικές διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, έχουν πυροδοτήσει ένα ράλι στις μετοχές από την αρχή του 2019.

Ώθηση στην αγορά είχε προσφέρει τις προηγούμενες ημέρες και η άνοδος των τιμών του πετρελαίου στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων έξι μηνών, που ακολούθησε την απόφαση Trump να άρει τις εξαιρέσεις για τις εισαγωγές πετρελαίου από το Ιράν.


Εγγραφείτε στο Newsletter μας

protoselida

Media

Global Editors Network Summit στο Ίδρυμα Νιάρχος

Global Editors Network Summit στο Ίδρυμα Νιάρχος

Σε ειδική τελετή ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Μπρούλιας, υποδέχθηκε στο Δημαρχιακό Μέγαρο τους διοργανωτές,...

Secret Money

Παραμένει άφαντη

Παραμένει άφαντη

H υπογραφή της σύμβασης για το ένα κομμάτι της Aφάντου με τον όμιλο του ομογενούς...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.