Σε τεντωμένο σχοινί τα ευρωταμπλό

Πτωτικές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τα αποθαρρυντικά στοιχεία για τη μεταποίηση στην Κίνα να επαναφέρουν στο προσκήνιο τις ανησυχίες για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας, εν αναμονή των μακροοικονομικών για την ανάπτυξη της Ευρωζώνης.

 

Ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 κινείτο σε αρνητικό έδαφος. Νευρικότητα και οριακές απώλειες στα περισσότερα χρηματιστήρια της Γηραιάς Ηπείρου. Θετική η εικόνα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον γενικό δείκτη να εμφανίζει ήπια κέρδη.

 

Οι μετοχές των τραπεζών ήταν το μεγαλύτερο «βαρίδι» για τον STOXX 600. Η μετοχή της Danske Bank, που βρίσκεται στο επίκεντρο του ευρωπαϊκού σκανδάλου ξεπλύματος βρόμικου χρήματος, κατέγραφε απώλειες πάνω από 6%, αφότου αναθεώρησε προς τα κάτω τις οικονομικές της προβλέψεις για το 2019. Πιέσεις δέχθηκε και η μετοχή της Santander -της μεγαλύτερης τράπεζας στην Ευρωζώνη, βάσει κεφαλαιοποίησης- αφότου ανακοίνωσε 10% πτώση στην κερδοφορία πρώτου τριμήνου.

 

Στον αντίποδα, ξεχώρισε η μετοχή της εταιρείας επεξεργαστών AMS, με άλμα 16%, αφότου ανακοίνωσε κέρδη καλύτερα των προβλέψεων. Η άνοδος της AMS έδωσε ώθηση στον ευρύτερο κλάδο επεξεργαστών.


Εγγραφείτε στο Newsletter μας

protoselida

Media

Global Editors Network Summit στο Ίδρυμα Νιάρχος

Global Editors Network Summit στο Ίδρυμα Νιάρχος

Σε ειδική τελετή ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Μπρούλιας, υποδέχθηκε στο Δημαρχιακό Μέγαρο τους διοργανωτές,...

Secret Money

ΠΩΛHTHPIO ΣTO KAMENO

ΠΩΛHTHPIO ΣTO KAMENO

Στο κτίριο επί της Aμαλίας στον αριθμό 40 που κάποτε στεγαζόταν το ΣΔOE βάζει πωλητήριο...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.