Σε τεντωμένο σχοινί τα ευρωταμπλό

Πτωτικές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τα αποθαρρυντικά στοιχεία για τη μεταποίηση στην Κίνα να επαναφέρουν στο προσκήνιο τις ανησυχίες για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας, εν αναμονή των μακροοικονομικών για την ανάπτυξη της Ευρωζώνης.

 

Ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 κινείτο σε αρνητικό έδαφος. Νευρικότητα και οριακές απώλειες στα περισσότερα χρηματιστήρια της Γηραιάς Ηπείρου. Θετική η εικόνα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον γενικό δείκτη να εμφανίζει ήπια κέρδη.

 

Οι μετοχές των τραπεζών ήταν το μεγαλύτερο «βαρίδι» για τον STOXX 600. Η μετοχή της Danske Bank, που βρίσκεται στο επίκεντρο του ευρωπαϊκού σκανδάλου ξεπλύματος βρόμικου χρήματος, κατέγραφε απώλειες πάνω από 6%, αφότου αναθεώρησε προς τα κάτω τις οικονομικές της προβλέψεις για το 2019. Πιέσεις δέχθηκε και η μετοχή της Santander -της μεγαλύτερης τράπεζας στην Ευρωζώνη, βάσει κεφαλαιοποίησης- αφότου ανακοίνωσε 10% πτώση στην κερδοφορία πρώτου τριμήνου.

 

Στον αντίποδα, ξεχώρισε η μετοχή της εταιρείας επεξεργαστών AMS, με άλμα 16%, αφότου ανακοίνωσε κέρδη καλύτερα των προβλέψεων. Η άνοδος της AMS έδωσε ώθηση στον ευρύτερο κλάδο επεξεργαστών.


protoselida

World Business

H Walmart μηνύει την Tesla

H Walmart μηνύει την Tesla

Η Walmart μηνύει την Τesla, καθώς όπως υποστηρίζει τα ηλιακά πάνελ της δεύτερης προκάλεσαν πυρκαγιές...

Secret Money

«Συνωστισμός» για τις AΠE

«Συνωστισμός» για τις AΠE

Mια ολόκληρη στοίβα με αιτήσεις για νέα έργα AΠE έχει συσσωρευτεί στη PAE, κάτι που...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.