Λυκουρέζος: "Ζήτησα 200.000 ευρώ από τον Φλώρο για δικηγορική αμοιβή"

Το ποσό των 200.000 ευρώ που ζήτησε από τον Φλώρο μέσω του συνηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου ήταν "δικηγορική αμοιβή στο πλαίσιο μιας γενικής διευθέτησης της αντιδικίας Φλωρου-Αντωνόπουλου", δήλωσε ο ποινικολόγος Αλέξανδρος Λυκουρέζος δίδοντας εξηγήσεις σχετικά με τους χειρισμούς του στην υπόθεση Φλώρου, που οδήγησαν στην έκδοση εντάλματος σύλληψής του και στην απαγγελία κατηγορίας σε βάρος του.

 

Ο γνωστός ποινικολόγος είπε πως γινόταν προσπάθεια "να υπάρξει μια διευθέτηση και  να δοθούν αμοιβαίες εξηγήσεις" (σσ. από τον Φλώρο και τον Αντωνόπουλο) στην υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του Αντωνόπουλου έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη το 2014. Στην υπόθεση αυτή ο Αριστείδης Φλώρος είναι κατηγορούμενος ως ηθικός αυτουργός.

 

Όπως είπε ο κ.Λυκουρέζος, για τον Αντωνόπουλο "ήταν μόνιμος ο φόβος ότι κινδυνεύει η ζωή του... Αυτό που υπήρξε πράγματι και το ομολογώ, στο τέλος του Αυγούστου 2017  ζήτησα πράγματι μια αμοιβή των 200.000 στο πλαίσιο της διευθέτησης προκειμένου είτε να μην παρασταθούμε είτε να υπάρξει μια ήπια πολιτική αγωγή" ανέφερε χαρακτηριστικά. "Για τον Αντωνοπουλο δεν είχε παρέλθει ο φόβος παρότι είχαν περάσει 2-3 χρόνια από το περιστατικό. Ήθελε μεν να τιμωρηθεί ο ένοχος αλλά ταυτόχρονα φοβόταν" ανέφερε για τον εντολέα του, προσπαθώντας να εξηγήσει γιατί ο Γιώργος Αντωνοπουλος αμφιταλαντευόταν αναφορικά με το αν θα παρασταθεί ως πολιτικώς ενάγων στην υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του.

 

Αναφερόμενος στις συναντήσεις με τον συνήγορο του Αριστείδη Φλώρου, ο κ. Λυκουρέζος διέψευσε κατηγορηματικά άλλα ποσά (π.χ της τάξης των 2 εκατομμυρίων ευρώ) τα οποία είχαν αναφέρει μάρτυρες, πως είχε ζητήσει από το Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, ενώ αρνήθηκε οποιαδήποτε συζήτηση αναφορικά με αλλαγή καταθέσεων μαρτύρων.

 

"Δεν αποτέλεσε αντικείμενο των συζητήσεων η αλλαγή των καταθέσεων των Αλβανών", υποστήριξε ο κ. Λυκουρέζος ενώ κατέθεσε πως  είχε ενημερώσει τον Γιώργο Αντωνόπουλο ότι επρόκειτο να ζητήσει δικηγορική αμοιβή και πως ο ίδιος του είχε πει "χειρίσου  το εν λευκώ".

Η κατάθεση συνεχίζεται.


Εγγραφείτε στο Newsletter μας

protoselida

Media

Global Editors Network Summit στο Ίδρυμα Νιάρχος

Global Editors Network Summit στο Ίδρυμα Νιάρχος

Σε ειδική τελετή ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Μπρούλιας, υποδέχθηκε στο Δημαρχιακό Μέγαρο τους διοργανωτές,...

Secret Money

Παραμένει άφαντη

Παραμένει άφαντη

H υπογραφή της σύμβασης για το ένα κομμάτι της Aφάντου με τον όμιλο του ομογενούς...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.