Λυκουρέζος: "Ζήτησα 200.000 ευρώ από τον Φλώρο για δικηγορική αμοιβή"

Το ποσό των 200.000 ευρώ που ζήτησε από τον Φλώρο μέσω του συνηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου ήταν "δικηγορική αμοιβή στο πλαίσιο μιας γενικής διευθέτησης της αντιδικίας Φλωρου-Αντωνόπουλου", δήλωσε ο ποινικολόγος Αλέξανδρος Λυκουρέζος δίδοντας εξηγήσεις σχετικά με τους χειρισμούς του στην υπόθεση Φλώρου, που οδήγησαν στην έκδοση εντάλματος σύλληψής του και στην απαγγελία κατηγορίας σε βάρος του.

 

Ο γνωστός ποινικολόγος είπε πως γινόταν προσπάθεια "να υπάρξει μια διευθέτηση και  να δοθούν αμοιβαίες εξηγήσεις" (σσ. από τον Φλώρο και τον Αντωνόπουλο) στην υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του Αντωνόπουλου έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη το 2014. Στην υπόθεση αυτή ο Αριστείδης Φλώρος είναι κατηγορούμενος ως ηθικός αυτουργός.

 

Όπως είπε ο κ.Λυκουρέζος, για τον Αντωνόπουλο "ήταν μόνιμος ο φόβος ότι κινδυνεύει η ζωή του... Αυτό που υπήρξε πράγματι και το ομολογώ, στο τέλος του Αυγούστου 2017  ζήτησα πράγματι μια αμοιβή των 200.000 στο πλαίσιο της διευθέτησης προκειμένου είτε να μην παρασταθούμε είτε να υπάρξει μια ήπια πολιτική αγωγή" ανέφερε χαρακτηριστικά. "Για τον Αντωνοπουλο δεν είχε παρέλθει ο φόβος παρότι είχαν περάσει 2-3 χρόνια από το περιστατικό. Ήθελε μεν να τιμωρηθεί ο ένοχος αλλά ταυτόχρονα φοβόταν" ανέφερε για τον εντολέα του, προσπαθώντας να εξηγήσει γιατί ο Γιώργος Αντωνοπουλος αμφιταλαντευόταν αναφορικά με το αν θα παρασταθεί ως πολιτικώς ενάγων στην υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του.

 

Αναφερόμενος στις συναντήσεις με τον συνήγορο του Αριστείδη Φλώρου, ο κ. Λυκουρέζος διέψευσε κατηγορηματικά άλλα ποσά (π.χ της τάξης των 2 εκατομμυρίων ευρώ) τα οποία είχαν αναφέρει μάρτυρες, πως είχε ζητήσει από το Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, ενώ αρνήθηκε οποιαδήποτε συζήτηση αναφορικά με αλλαγή καταθέσεων μαρτύρων.

 

"Δεν αποτέλεσε αντικείμενο των συζητήσεων η αλλαγή των καταθέσεων των Αλβανών", υποστήριξε ο κ. Λυκουρέζος ενώ κατέθεσε πως  είχε ενημερώσει τον Γιώργο Αντωνόπουλο ότι επρόκειτο να ζητήσει δικηγορική αμοιβή και πως ο ίδιος του είχε πει "χειρίσου  το εν λευκώ".

Η κατάθεση συνεχίζεται.


protoselida

World Business

Συμφωνία 4 δισ. δολ. για την «Πέππα το γουρουνάκι»

Συμφωνία 4 δισ. δολ. για την «Πέππα το…

Σε συμφωνία για την εξαγορά της Entertainment One, βρετανικής εταιρείας που παράγει περιεχόμενο ψυχαγωγίας κυρίως...

Media

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Οι βασικοί πρωτοσέλιδοι τίτλοι των σημερινών εφημερίδων είναι οι ακόλουθοι:

Secret Money

«Συνωστισμός» για τις AΠE

«Συνωστισμός» για τις AΠE

Mια ολόκληρη στοίβα με αιτήσεις για νέα έργα AΠE έχει συσσωρευτεί στη PAE, κάτι που...

Περιβάλλον

Ο Αμαζόνιος εκπέμπει SOS

Ο Αμαζόνιος εκπέμπει SOS

SOS συνεχίζει να εκπέμπει το τροπικό δάσος του·Αμαζονίου, ο σημαντικότερος πνεύμονας του πλανήτη.

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.