ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ: Συνεχίζει το πρόγραμμα προσφοράς στο Μάτι

Το πρόγραμμα προσφοράς της Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ προς τους πυρόπληκτους της Αττικής, σχεδόν έξι μήνες μετά την ενεργοποίησή του, έχει αναδειχθεί σε ζωτικής σημασίας πυλώνα στήριξης για έναν μεγάλο αριθμό πληγέντων και τις πολύπλευρες ανάγκες τους.

Στην πρώτη φάση ανάπτυξης του προγράμματος ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στο σημαντικό έργο επισκευής αρχικά τριών εναέριων μέσων έρευνας και διάσωσης SUPER PUMA, για την ενίσχυση της ετοιμότητας της χώρας στο έργο της προστασίας της ανθρώπινης ζωής, της περιουσίας των πολιτών και του περιβάλλοντος.

 

Επίσης, με γοργούς ρυθμούς ολοκληρώνεται η μελέτη ενεργειών αποκατάστασης φυσικού περιβάλλοντος σε περιοχές των Δήμων Ραφήνας και Μαραθώνα, με ορίζοντα σταδιακής υλοποίησης τους επόμενους μήνες.

 

Παράλληλα, με γνώμονα την ανακούφιση των πληγέντων σε σταθερή και συστηματική βάση, και σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και άλλους κοινωνικούς εταίρους, παρέχεται πολύτιμη και πολυδιάστατη στήριξη:

 

-Πρόγραμμα ψυχοκοινωνικής στήριξης «Αλυσίδα Ελπίδας» διάρκειας ενός έτους στο οποίο έχουν ήδη ενταχθεί 280 πυροπαθείς και μπορεί να υποστηρίξει έως 400 ωφελούμενους σε συνεργασία με τους Γιατρούς του Κόσμου

 

- Πρόγραμμα καθημερινής διατροφικής υποστήριξης «365+ Μέρες Φροντίδας» για ένα έτος, το οποίο παρέχει δύο ειδικά προσαρμοσμένα γεύματα σε 100 πυροπαθείς άνω των 65 ετών, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Prolepsis.

 

- Ενίσχυση μηνιαίας τροφοδοσίας για ένα έτος 180 πυρόπληκτων οικογενειών και συσσιτίου 90 ατόμων, σε συνεργασία με τον Ιερό Ναό Αναλήψεως Ραφήνας

 

- Εφάπαξ οικονομική ενίσχυση μέχρι στιγμής 49 πυροπαθών μαθητών 2ας και 3ης Λυκείου και φοιτητών των Δήμων Ραφήνας και Μαραθώνα για την στήριξή τους κατά την διάρκεια της εξεταστικής περιόδου

- Παροχή εξοπλισμού προς το 2ο Γυμνάσιο Νέας Μάκρης και το Πυροσβεστικό Σώμα Εθελοντών Νέου Βουτζά

 

- Παροχή αθλητικού, μουσικού, τεχνολογικού και λοιπού εξοπλισμού καθώς και αποκατάσταση εγκαταστάσεων στον Αθλητικό Σύλλογο Ν. Βουτζά «Η Πρόοδος» και στο «ΚΕΘΕΑ Παρέμβαση» του Δήμου Ραφήνας.

 

Η ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ και τα μέλη της ναυτιλιακής κοινότητας συνεχίζουν το έργο τους στις πληγείσες περιοχές και αναμένονται επιπλέον ενέργειες για την αποκατάσταση πυροσβεστικών κρουνών σε περιοχές των Δήμων που επλήγησαν, την παροχή συνδρομής στην ανέγερση και επισκευή κατοικιών πυρόπληκτων οικογενειών βάσει κριτηρίων και λοιπών ενεργειών που αποσκοπούν στην έμπρακτη στήριξη των πληγέντων.

Βενιάμης: Βρισκόμαστε δίπλα σε όσους έχουν ανάγκη

Ο κ. Θεόδωρος Βενιάμης, Πρόεδρος της Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού, ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, ανέφερε σχετικά: «Στη ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ δέσμευσή μας είναι να βρισκόμαστε δίπλα σε όσους έχουν ανάγκη και από την πρώτη στιγμή, υποσχεθήκαμε ότι θα σταθούμε δίπλα στους συμπολίτες μας που χτυπήθηκαν τραγικά από τις καταστροφικές πυρκαγιές του περασμένου Ιουλίου. Σήμερα, σχεδόν έξι μήνες από την έναρξή του, το πρόγραμμά μας είναι σε πλήρη εξέλιξη προσφέροντας ανακούφιση και στήριξη στην καθημερινότητα ενός μεγάλου αριθμού πληγέντων και της κοινωνίας, και ολοκληρώνει έργα που αφορούν σε ενίσχυση δομών στην πρόληψη και προστασία και στην ανάπλαση του περιβάλλοντος. Η ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ συνεχίζει το έργο προσφοράς της και θα βρίσκεται σταθερά στο πλευρό των πυροπαθών για όσο διάστημα έχουν ανάγκη.»

 

 

 

 

 


Εγγραφείτε στο Newsletter μας

protoselida

Media

8η Διεθνής Συνάντηση για την Υβριδική Τηλεόραση στην Αθήνα

8η Διεθνής Συνάντηση για την Υβριδική Τηλεόραση στην…

Η Αθήνα θα φιλοξενήσει την 8η Διεθνή Συνάντηση για την Υβριδική Τηλεόραση στις 21 και...

Secret Money

Ο Ταβουλάρης και το ΕΝΑΕ

Ο Ταβουλάρης και το ΕΝΑΕ

Mπορεί οι εξελίξεις να τρέχουν γύρω από τα ναυπηγεία Eλευσίνας, αλλά το όνομα του Nίκου...

Αθλητικά

Εφυγε από τη ζωή ο θρυλικός  «Σαμψών»

Εφυγε από τη ζωή ο θρυλικός «Σαμψών»

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 90 ετών άφησε ο παλαιστής Γιάννης Κεσκελίδης, που έμεινε...

Αυτοκίνητο

Ξεκινά λιανικές πωλήσεις στην Ελλάδα η Mazda

Ξεκινά λιανικές πωλήσεις στην Ελλάδα η Mazda

Την επίσημη παρουσίασή της στην Αθήνα πραγματοποίησε η Mazda, ξεκινώντας τις λιανικές πωλήσεις οχημάτων της...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.