Βαρουφάκης: Οι ευρωεκλογές δεν είναι «πρόβα τζενεράλε» για τις εθνικές

Την παρουσίαση του προγράμματος «ΜέΡΑ25» για τις ευρωεκλογές έκανε ο γραμματέας του κόμματος, Γιάνης Βαρουφάκης.

 

Την παρουσίαση του προγράμματος «ΜέΡΑ25» για τις ευρωεκλογές έκανε χθες το βράδυ, σε πολιτική εκδήλωση, στην Κέρκυρα, ο γραμματέας του κόμματος «ΜέΡΑ25», Γιάνης Βαρουφάκης.

 

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Βαρουφάκης κατέκρινε τα κόμματα, «που χρησιμοποιούν», όπως είπε, «τις ευρωεκλογές ως πρόβα «τζενεράλε» για τις εθνικές εκλογές», ενώ ανέλυσε το πρόγραμμα του «ΜέΡΑ25» για την ευρωβουλή.

 

Οι ευρωεκλογές είναι πρόβα «τζενεράλε» για όλα τα κόμματα εκτός του «ΜέΡΑ25». Εμείς καταδικάζουμε την αντιμετώπιση των ευρωεκλογών ως μία πρόβα τζενεράλε, ως μία δημοσκόπηση. Θεωρούμε ότι αυτό είναι εγκληματικό, γιατί στις ευρωεκλογές κρίνονται διάφορα διακυβεύματα που αφορούν το σπίτι μας, που είναι η Ευρώπη.

 

Εμείς ως πραγματικοί ευρωπαϊστές, πηγαίνουμε στην Ευρωβουλή με συγκεκριμένες προτάσεις για το τι πρέπει να γίνει ώστε να σταματήσει η διάλυση της. Το να τις χρησιμοποιείς, όπως είπε ο κ Τσίπρας, ως ένα δημοψήφισμα, όπως κάνει ο κ. Μητσοτάκης κι όλα τα υπόλοιπα κόμματα, είναι σα να παίρνεις μία τεράστια ευκαιρία να παρέμβεις στην ευρωπαϊκή κρίση και να τη πετάς στο καλάθι των αχρήστων» δήλωσε ο κ. Βαρουφάκης.

 

Την πολιτική εκδήλωση, που διεξήχθη στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας, προλόγισε η ευρωβουλευτής και υποψήφια του κόμματος «ΜέΡΑ25», στις ευρωεκλογές, Σοφία Σακοράφα.

 

Στην εκδήλωση ο κ. Βαρουφάκης, ανέλυσε το πρόγραμμα του κόμματός του και κάλεσε πολίτες να δώσουν ένα «βροντερό παρών» στις επικείμενες ευρωεκλογές.

 

«Το «ΜέΡΑ25», αντιμετωπίζει τις ευρωεκλογές σοβαρά. Δεν τις χρησιμοποιούμε ως πρόβα τζενεράλε για τις εθνικές εκλογές, δεν «δαιμονοποιούμε» τους αντιπάλους, μιλάμε με προγραμματικό λόγο. Είμαστε ένα μοναδικό πανευρωπαϊκό κόμμα που «κατεβάζουμε» το ίδιο πρόγραμμα σε 11 χώρες.

 

Πρόκειται ένα πρόγραμμα για επενδύσεις, με 5% του συνολικού ΑΕΠ της Ευρώπης, 500 δισ. το χρόνο, με συγκεκριμένη κοστολόγηση χωρίς να υπάρχει ούτε ένα ευρώ φόρου που χρειάζεται να χρηματοδοτηθεί, με ταμείο καταπολέμησης της φτώχειας 100 δισ., με πρόγραμμα αναδιάρθρωσης του χρέους, με συγκεκριμένες προτάσεις για περισσότερη διαφάνεια και τον εκδημοκρατισμό της διαδικασίας λήψεως αποφάσεων στην Ευρώπη.

 

Ο Έλληνας καταλαβαίνει ότι η Ελλάδα ασφυκτιά, επειδή είναι μέσα σε μία Ευρώπη που αποδομείται, καταλαβαίνει ότι όσο αυτό συνεχίζεται και η Ευρώπη διαλύεται, η χώρα μας δεν πρόκειται να ορθοποδήσει. Ήρθε η στιγμή να πάρει σοβαρά μια πρόταση του «ΜέΡΑ25», που συνδυάζει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για το τι πρέπει να γίνει στην Ευρώπη, με ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για το τι πρέπει να γίνει στην Ελλάδα το οποίο θα «κατεβάσουμε» στους πολίτες με τις εθνικές εκλογές όποτε και αν γίνουν αυτές» επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο κ. Βαρουφάκης.


protoselida

World Business

H Walmart μηνύει την Tesla

H Walmart μηνύει την Tesla

Η Walmart μηνύει την Τesla, καθώς όπως υποστηρίζει τα ηλιακά πάνελ της δεύτερης προκάλεσαν πυρκαγιές...

Secret Money

«Συνωστισμός» για τις AΠE

«Συνωστισμός» για τις AΠE

Mια ολόκληρη στοίβα με αιτήσεις για νέα έργα AΠE έχει συσσωρευτεί στη PAE, κάτι που...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.