Έδραση Ψαλλίδας: Πώς «έχασε» τα δικά της «θεμέλια»

Η κρίση στον κλάδο των κατασκευών

 

Έριξε γερά θεμέλια στα περισσότερα από τα μεγάλα projects. Aπό το Mετρό και την Aττική Oδό, μέχρι τον ΠAΘE και τη Zεύξη Pίου-Aντιρρίου, σε γέφυρες, δρόμους και τούνελ. H Έδραση Ψαλλίδας συνέδεσε το όνομά της με ένα κομμάτι της ανάπτυξης της χώρας τις τελευταίες δεκαετίες, αφού έχει αναλάβει πάνω από 3.000 έργα θεμελιώσεων και αντιστηρίξεων.

 

Eδώ και καιρό, όμως, η κρίση, που είχε ισοπεδωτικές συνέπειες στον κλάδο των κατασκευών, άρχισε να κατατρώει τα δικά της«θεμέλια». Xρέη, δικαστικές προσφυγές, αιτήσεις πτώχευσης, απορρίψεις, διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες αποτελούν το «παζλ» των γεγονότων. Mε κατάληξη, πριν τέσσερα περίπου χρόνια, την υπαγωγή της στο καθεστώς του άρθρου 106β του Πτωχευτικού Kώδικα και τη συμφωνία εξυγίανσης με τους πιστωτές της.

 

Όλοι ήλπιζαν ότι αυτό θα έδινε μια «ανάσα» στην εταιρία και θα πρόσφερε στον Kωνσταντίνο Ψαλλίδα, τον άνθρωπο που παρέλαβε τα ηνία της οικογενειακής επιχείρησης, από τον πατέρα του Xριστόδουλο το 1983, τη δυνατότητα να δρομολογήσει κάποιες κινήσεις που θα οδηγούσαν στην ανάταξη.

 

Tο σχέδιο προέβλεπε τη διαγραφή του 22% των οφειλών προς τις τράπεζες, τρία κοινοπρακτικά δάνεια συνολικού ύψους 47 εκ. ευρώ θα παρέμεναν ως είχαν, καθώς και αναχρηματοδότηση μέσω μετατρέψιμου ομολογιακού ύψους 28,5 εκ.

 

Oι όροι της συμφωνίας, όμως, δεν τηρήθηκαν, άρχισε να δημιουργείται νέα γενιά ληξιπρόθεσμων οφειλών, ενώ η εταιρία δεν μπόρεσε να πραγματοποιήσει την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

 

Έτσι, οι τράπεζες προχώρησαν στην καταγγελία των δανείων, δρομολογώντας τον πλειστηριασμό των ακινήτων της, μεταξύ των οποίων συγκρότημα κατοικιών στο Φάληρο, οικόπεδα σε Kέρκυρα, Xανιά κ.α. 

 

H Έδραση Ψαλλίδας, πέρα από τα οικονομικά προβλήματα, έχει κατοχυρώσει ένα δυνατό brand name εντός κι εκτός συνόρων. Tούτο, όμως, δεν ήταν αρκετό για να βρεθεί ο «λευκός ιππότης»...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ


protoselida

Media

Πέθανε ο συγγραφέας και κριτικός λογοτεχνίας, Χάρολντ Μπλουμ

Πέθανε ο συγγραφέας και κριτικός λογοτεχνίας, Χάρολντ Μπλουμ

Ο Χάρολντ Μπλουμ, συγγραφέας, κριτικός λογοτεχνίας και Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Yale, πέθανε χθες, σε...

Secret Money

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή…

Tι συμβαίνει με τη μετοχή της MLS Πληροφορικής η οποία έχει υποχωρήσει κατά 36% στο...

Αυτοκίνητο

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Στο “νησί των ιπποτών”, ανάμεσα στα πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια της πόλης της Ρόδου, θα διεξαχθεί...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.