Τσακαλώτος: Η ώρα της Αριστεράς είναι εδώ

«Η Αριστερά πρέπει να είναι ηγεμονική και στην οικονομία και στην κοινωνία, στα κινήματα και στην ιδεολογία»

 

«Ο νεοφιλελευθερισμός είναι κυρίαρχος αλλά δεν είναι ηγεμονικός», υποστήριξε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας σε πολιτική εκδήλωση που οργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ σε ξενοδοχείο των Αθηνών με τη συμμετοχή του υποψήφιου της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για την προεδρία της Κομισιόν, Νίκο Κούε.

 

«Για να είσαι ηγεμονικός», πρόσθεσε, «πρέπει να είναι σταθερό το πολιτικό σύστημα, να κερδίζεις τις εκλογές και να ενσωματώνεις ένα κομμάτι είτε της εργατικής τάξης, είτε των μεσαίων τάξεων. Σήμερα βλέπουμε την μεσαία τάξη να πιέζεται και τα λαϊκά και σοσιαλδημοκρατικά κόμματα να φέρνουν τα χειρότερα εκλογικά αποτελέσματα των τελευταίων δεκαετιών.

 

Αυτό μας δημιουργεί την ελπίδα ότι μπορεί να αλλάξουν τα πράγματα και ότι το παιχνίδι είναι ανοικτό, για πρώτη φορά μετά από τον δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Η ώρα της Αριστεράς είναι εδώ».

 

Συνεχίζοντας ο κ. Τσακαλώτος εκτίμησε πως «οι μεγάλες κοινωνικές και πολιτικές ανακατατάξεις μπορεί να οδηγήσουν και στην άκρα Δεξιά η οποία έχει γίνει πιο επιθετική γιατί αντιλαμβάνεται την αδυναμία των παλαιών κομμάτων της Κεντροαριστεράς και της Κεντροδεξιάς. Η ακροδεξιά δεν έχει πειστικές κοινωνικές λύσεις», ανέφερε και τόνισε πως «όπου οι σοσιαλδημοκρατικές δυνάμεις στην Ευρώπη κινούνται προς την Αριστερά πάνε καλύτερα, αλλά δεν συμβαίνει το ίδιο και με εκείνες που επιμένουν στα παλιά δόγματα του Μπλέρ, του Σημίτη, και του Κλίντον.

 

Ο κ. Τσακαλώτος, άσκησε έντονη κριτική στο ΚΙΝΑΛ, λέγοντας πως «όταν δηλώνουν πως βασικός τους στόχος είναι η στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, δείχνει πως δεν έχουν καταλάβει τίποτε».

 

«Η Αριστερά θέλει και διεύρυνση και εμβάθυνση. Δε μπορούμε να μιλάμε για την Αριστερά και τις ευρωεκλογές χωρίς να βάλουμε στο κέντρο της συζήτησης τη Δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τα θέματα του περιβάλλοντος.

 

Η Αριστερά πρέπει να είναι ηγεμονική και στην οικονομία και στην κοινωνία, στα κινήματα και στην ιδεολογία».

 

Συνεχίζοντας ο κ. Τσακαλώτος αναφέρθηκε στη Συμφωνία των Πρεσπών, την οποία χαρακτήρισε «τομή στην ελληνική κοινωνία και στην ελληνική πολιτική», όχι μόνο όπως είπε, «γιατί η Αριστερά κατάφερε να δώσει λύση σε ένα πρόβλημα που εκκρεμούσε 23 χρόνια αλλά γιατί έδειξε ότι είναι μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος. Η ειρήνη και η ανάπτυξη στα Βαλκάνια είναι μια στρατηγική επιλογή».

 

Καταλήγοντας κατηγόρησε τη ΝΔ ότι δεν έχει ευρωπαϊκή πολιτική.

 

«Τι ακριβώς λέει η ΝΔ; Χρειαζόμαστε ή όχι ένα νέο μηχανισμό στήριξης σε ευρωπαϊκό επίπεδο; Δεν ξέρουμε την απάντηση.

 

Δεν ξέρουμε ποιες θέσεις έχει για θέματα όπως η νομισματική ένωση και η εγγύηση των καταθέσεων. Δεν έχουμε δει μια ευρωπαϊκή πρωτοβουλία», ανέφερε χαρακτηριστικά.


protoselida

World Business

«Ξορκίζουν»  τις πρόωρες  κάλπες  στην Iταλία

«Ξορκίζουν» τις πρόωρες κάλπες στην…

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα δοθεί η «μητέρα των μαχών» στην Iταλία. H κεντρική...

Secret Money

«Συνωστισμός» για τις AΠE

«Συνωστισμός» για τις AΠE

Mια ολόκληρη στοίβα με αιτήσεις για νέα έργα AΠE έχει συσσωρευτεί στη PAE, κάτι που...

Αθλητικά

Νικήτρια η Στεφανίδη στο Diamond League του Μπέρμιγχαμ

Νικήτρια η Στεφανίδη στο Diamond League του Μπέρμιγχαμ…

Έναν ακόμη αγώνα που επιβεβαιώνει την καλή αγωνιστική της κατάσταση πραγματοποίησε σήμερα (18/8) η Κατερίνα...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.