Παπανάτσιου: Τα θετικά μέτρα ήρθαν για να μείνουν

Έχει ήδη ξεκινήσει η εφαρμογή δύο πολύ σημαντικών μέτρων στήριξης της κοινωνικής πλειοψηφίας τονίζει η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου αναφερόμενη στην μείωση του συντελεστή ΦΠΑ στα τρόφιμα, στην εστίαση και στην ενέργεια καθώς και στο άνοιγμα της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για τη ρύθμιση των 120 δόσεων για τα χρέη προς την εφορία.

 

Με δήλωσή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Κ. Παπανάτσιου σημειώνει ότι η μείωση του ΦΠΑ θα έχει άμεση θετική επίδραση στο σύνολο των πολιτών και των επιχειρήσεων και εκφράζει τη βεβαιότητα ότι το σύνολο της υγιούς επιχειρηματικότητας θα συμβάλει τα μέγιστα για να γίνει πράξη η μείωση των τιμών στο ράφι και την εστίαση.

 

Σε ότι αφορά τη ρύθμιση των 120 δόσεων επισημαίνει ότι είναι η πρώτη φορά που η διαδικασία υποβολής της αίτησης για την ένταξη σε ρύθμιση γίνεται ηλεκτρονικά για την διευκόλυνση των πολιτών. Η υφυπουργός Οικονομικών, αναφερόμενη στα θετικά μέτρα που νομοθετήθηκαν στην προηγούμενη εβδομάδα τονίζει ότι είναι μόνιμου χαρακτήρα και ότι "ήρθαν για να μείνουν" . «Το σχέδιο μας για τη στήριξη της κοινωνικής πλειοψηφίας και την άρση αδικιών του παρελθόντος, έχει ήδη ξεκινήσει να εφαρμόζεται» τονίζει η Κ. Παπανάτσιου.

 

Ολόκληρη η δήλωση της υφυπουργού Οικονομικών Κατερίνας Παπανάτσιου είναι η ακόλουθη: «Έχει ήδη ξεκινήσει η εφαρμογή δύο πολύ σημαντικών μέτρων στήριξης της κοινωνικής πλειοψηφίας, τα οποία νομοθετήθηκαν τις προηγούμενες μέρες. Πρώτον, έχει ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τη ρύθμιση των 120 δόσεων για χρέη στην εφορία. Μισθωτοί, συνταξιούχοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, πρώην επαγγελματίες που έχουν κλείσει τα βιβλία τους, αγρότες, το σύνολο των πολιτών, μπορούν να κάνουν αίτηση για ένταξη στη ρύθμιση των 120 δόσεων, μέσω της ειδικής πλατφόρμας που βρίσκεται στην ιστοσελίδα Taxisnet. Είναι η πρώτη φορά που η διαδικασία υποβολής αίτησης για την ένταξη σε ρύθμιση οφειλών γίνεται ηλεκτρονικά για τη διευκόλυνση των πολιτών. Επιπλέον, από χθες 20 Μαΐου, ξεκίνησε να ισχύει η μείωση του συντελεστή ΦΠΑ από το 24% στο 13% στα τρόφιμα και στην εστίαση, καθώς και από το 13% στο 6% στην ενέργεια (ηλεκτρικό ρεύμα, φυσικό αέριο, τηλεθέρμανση). Πρόκειται για ένα μέτρο με άμεση θετική επίδραση στο σύνολο των πολιτών και στις επιχειρήσεις, ένα μέτρο που αναμένεται να ενισχύσει την κατανάλωση και να συμβάλει στην αναθέρμανση της οικονομίας».

 

Επίσης, πρόσθεσε ότι: «Από την πλευρά μας, μετά και τις επαφές της κυβέρνησης με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου, εκφράζουμε τη βεβαιότητα ότι ο κόσμος της υγιούς επιχειρηματικότητας θα συμβάλει τα μέγιστα για να γίνει πράξη η μείωση των τιμών των προϊόντων στο ράφι και στην εστίαση, κάτι που δεν ωφελεί μόνο την τσέπη του καταναλωτή αλλά και την ίδια την επιχείρηση. Όλα τα θετικά μέτρα που νομοθετήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα είναι μόνιμου χαρακτήρα, ήρθαν για να μείνουν. Το σχέδιό μας για τη στήριξη της κοινωνικής πλειοψηφίας και την άρση αδικιών του παρελθόντος, έχει ήδη ξεκινήσει να εφαρμόζεται. Συνεχίζουμε, έχοντας πάντα γνώμονα τις ανάγκες των πολλών».


protoselida

World Business

“Gear down”  για τον  πληθωρισμό

“Gear down” για τον πληθωρισμό

«Καμπανάκια« χτυπούν στην οικονομία της Ευρωζώνης, συνεχώς. Το τελευταίο, το ρεκόρ τριετίας που «χτύπησε» ο...

Secret Money

Βρήκαν στύλους για τη ΔΕΗ;

Βρήκαν στύλους για τη ΔΕΗ;

Tώρα που η ΔEH από το «γκρεμό» στον οποίο βρισκόταν, βαδίζει στο δρόμο της «διάσωσης»,...

Αυτοκίνητο

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Στο “νησί των ιπποτών”, ανάμεσα στα πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια της πόλης της Ρόδου, θα διεξαχθεί...

Τουρισμός

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Προώθηση οινοτουρισμού στο Παρίσι

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Προώθηση οινοτουρισμού στο Παρίσι

Ειδική εκδήλωση - προβολή θα πραγματοποιήσει στο βραβευμένο ελληνικό εστιατόριο "Le Mavrommatis" στο Παρίσι, τη...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.