Λέσβος: Τουριστική ανάδειξη μέσω ψηφιακών εφαρμογών

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου αποφάσισε τη χρήση καινοτόμων εφαρμογών πληροφορικής για την ολοκληρωμένη δράση προβολής και ανάδειξης του τουριστικού και πολιτιστικού πλούτου της Λέσβου.

 

Το ανωτέρω έργο συνολικού προϋπολογισμού 358.360 ευρώ, εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα Βόρειο Αιγαίο. Σ' αυτό περιλαμβάνεται η υλοποίηση μίας σειράς δράσεων ψηφιακής προβολής του πολιτιστικού και τουριστικού αποθέματος της Λέσβου, με σκοπό την ανάδειξη των πολιτιστικών και άλλων σημείων ενδιαφέροντος, την παροχή αναβαθμισμένων υπηρεσιών στους επισκέπτες και την ανέλιξη της αξίας του νησιού ως τουριστικού προορισμού.

 

Συγκεκριμένα, θα υλοποιηθούν εργασίες συλλογής, τεκμηρίωσης, ψηφιοποίησης και ανάπτυξης ψηφιακών εφαρμογών για την ψηφιακή προβολή της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της Λέσβου, αλλά και των παρεχόμενων τουριστικών υπηρεσιών. Η προβολή τους θα γίνει με τη χρήση των νέων τεχνολογιών πληροφορικής, όπως ψηφιακές φωτογραφίες, video, παρουσιάσεις εικονικής πραγματικότητας και τη δημιουργία ψηφιακών εφαρμογών και υπηρεσιών, όπως διαδικτυακή πύλη, εφαρμογή για κινητές συσκευές και άλλα μέσα.

 

Η δράση αποσκοπεί στο να απευθυνθεί στον επισκέπτη και τουρίστα του νησιού τόσο άμεσα, με την παροχή υπηρεσιών, την παραγωγή προϊόντων όπως η ιστοσελίδα προβολής, όσο και έμμεσα, με την δημιουργία μιας βάσης δεδομένων, η οποία θα λειτουργεί ως δεξαμενή αξιόπιστων πληροφοριών για μελλοντικούς συγγραφείς κειμένων πολιτιστικού και τουριστικού περιεχομένου.

 

Τέλος, μέσα από τη δράση επιδιώκεται η αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων αναφορικά με την πολιτιστική κληρονομιά, τους φυσικούς πόρους και την ιστορική σημασία, η ενίσχυση της θετικής εικόνας του τοπικού τουριστικού προϊόντος και η προσέλκυση περισσότερων επισκεπτών.


protoselida

World Business

“Gear down”  για τον  πληθωρισμό

“Gear down” για τον πληθωρισμό

«Καμπανάκια« χτυπούν στην οικονομία της Ευρωζώνης, συνεχώς. Το τελευταίο, το ρεκόρ τριετίας που «χτύπησε» ο...

Secret Money

Βρήκαν στύλους για τη ΔΕΗ;

Βρήκαν στύλους για τη ΔΕΗ;

Tώρα που η ΔEH από το «γκρεμό» στον οποίο βρισκόταν, βαδίζει στο δρόμο της «διάσωσης»,...

Αυτοκίνητο

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Στο “νησί των ιπποτών”, ανάμεσα στα πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια της πόλης της Ρόδου, θα διεξαχθεί...

Τουρισμός

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Προώθηση οινοτουρισμού στο Παρίσι

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Προώθηση οινοτουρισμού στο Παρίσι

Ειδική εκδήλωση - προβολή θα πραγματοποιήσει στο βραβευμένο ελληνικό εστιατόριο "Le Mavrommatis" στο Παρίσι, τη...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.