Πολιτική

Μητσοτάκης για 13η σύνταξη: Ξεδιάντροπη απόπειρα επηρεασμού των ψηφοφόρων

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στην λεγόμενη 13η σύνταξη, κάνοντας λόγο για ξεδιάντροπη απόπειρα επηρεασμού των ψηφοφόρων.

 

Μιλώντας στον Σκάι, ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε παράλληλα πως η κυβέρνηση της ΝΔ θα διατηρήσει τον μηχανισμό βοήθειας στους συνταξιούχους, αλλά θα δίνεται από το αναπτυξιακό πλεόνασμα της οικονομίας κι όχι από το υστέρημά της.

 

Στην πραγματικότητα δεν πρόκειται για «13η σύνταξη». Αν ήταν θα είχε δοθεί τα Χριστούγεννα και το κονδύλι θα είχε ύψος 2,2 δισεκατομμύρια ευρώ κι όχι 800 εκατομμύρια, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ. «Πρώτη φορά γίνεται κάτι τέτοιο, δική μου πρόταση είναι να μην δίνονται τέτοιες παροχές τρεις μήνες πριν από μία εκλογική αναμέτρηση», τόνισε.

 

Μιλώντας για την πρόσφατη επίθεση του Ρουβίκωνα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε: «Ο Ρουβίκωνας δρα με την ανοχή της κυβέρνησης και προσπαθεί να εκβιάσει την δημοκρατία».

 

«Οι τελευταίες δράσεις των αναρχικών έχουν ξεκάθαρο πολιτικό πρόσημο, καθώς έγιναν σε στήριξη ενός αμετανόητου τρομοκράτη που έχει καταδικαστεί για 11 δολοφονίες» είπε και τόνισε πως «ο φρούραρχος της Βουλής πρέπει να φύγει από την θέση του, ενώ ο πρόεδρος της Βουλής έχει ευθύνη στον βαθμό που εποπτεύει τον φρούραρχο».

 

«Πρέπει να ενισχυθεί η Αστυνομία. Χρειάζεται άμεσα αγορά νέων περιπολικών και καινούργιων αλεξίσφαιρων γιλέκων καθώς τα υφιστάμενα έχουν λήξει», είπε και ξεκαθάρισε πως στην κατεύθυνση της πάταξης της εγκληματικότητας «μέσα στα πρώτα τρία νομοσχέδια μίας κυβέρνησης ΝΔ θα είναι η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου. Η ΕΛΑΣ θα μπορεί να μπαίνει χωρίς άδεια, καθώς σήμερα το άσυλο είναι άσυλο ανομίας», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή