Amazon: Διχάζει η τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου

Η Amazon.com Inc δήλωσε ότι οι μέτοχοι απέρριψαν προτάσεις για περιορισμό και έλεγχο της υπηρεσίας αναγνώρισης προσώπου την Τετάρτη, ακριβώς την ίδια στιγμή μέλη του Κογκρέσου επεσήμαναν ότι υπήρχε διακομματική υποστήριξη στην ανάγκη ρυθμιστικού πλαισίου για την εν λόγω τεχνολογία.

 

Κατά το παρελθόν έτος, η Amazon βρέθηκε στο επίκεντρο μιας εντεινόμενης συζήτησης σχετικά με τη χρήση της αναγνώρισης προσώπου από τις κυβερνήσεις, με τους επικριτές να προειδοποιούν για ψευδή αποτελέσματα και λάθος συλλήψεις και υποστηρικτές να υποστηρίζουν ότι ενισχύει το αίσθημα ασφάλειας. Οι αστυνομικές αρχές στο Όρεγκον και τη Φλόριντα έχουν ήδη χρησιμοποιήσει την υπηρεσία αναγνώρισης προσώπου και εικόνας της Amazon  Αμαζονίου, γνωστής ως Rekognition.

Με την υποστήριξη ομάδων προστασίας των δικαιωμάτων του πολίτη, δύο μη δεσμευτικές προτάσεις σχετικά με την αναγνώριση προσώπου τέθηκαν σε ψηφοφορία πριν από τη συνάντηση των μετόχων της Amazon την Τετάρτη. Στόχος των ψηφοφοριών ήταν να ασκήσουν πίεση στην εταιρεία ώστε να επανεξετάσει την απόφασή της. Ο τεχνολογικός κολοσσός προσπάθησε να μπλοκάρει τις διαδικασίες, ωστόσο η Securities and Exchange Commission ξεκαθάρισε στην εταιρεία ότι δεν είχε δικαίωμα να το κάνει.Η πρώτη πρόταση ήθελε η εταιρεία να σταματήσει να προσφέρει τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου στις κυβερνήσεις, εκτός αν το συμβούλιο της είχε αποφασίσει ότι οι πωλήσεις δεν παραβιάζουν τις πολιτικές ελευθερίες. Η δεύτερη ζητούσε μια μελέτη έως τον Σεπτέμβριο για το βαθμό στον οποίο η υπηρεσία της Amazon έβλαψε τα πολιτικά δικαιώματα και την ιδιωτικότητα.

 

Οι επενδυτές απέρριψαν τις προτάσεις αυτές στην ετήσια γενική συνέλευση της εταιρείας, με κάτω από το 50% να υπερψηφίζει τα προταθέντα μέτρα. Παρ’ όλα αυτά η Η American Civil Liberties Union ανέφερε πως το ότι έγινε ψηφοφορία και μόνο, είχε ως αποτέλεσμα να εκτεθεί η Amazon και θα μπορούσε να λειτουργήσει ως «καμπανάκι» για να αντιληφθεί η εταιρεία τους κινδύνους της αναγνώρισης προσώπου.

 

«Ένας από τους βασικούς μας στόχους ήταν να το φέρουμε αυτό ενώπιον των μετόχων και του συμβουλίου, και καταφέραμε να το κάνουμε» δήλωσε στο BBC η Μαίρυ Μπεθ Γκάλαχερ του Tri-State Coalition for Responsible Investment. «Αυτό είναι μόνο η αρχή αυτού του κινήματος για εμάς, και η εκστρατεία θα συνεχιστεί. Έχουμε δημιουργήσει δεσμούς με οργανώσεις δικαιωμάτων, εργαζομένους και άλλους μετόχους. Και το πιο σημαντικό είναι πως, ανεξαρτήτως του αποτελέσματος, εξακολουθούμε να θέλουμε το συμβούλιο να σταματήσει τις πωλήσεις του Rekognition σε κυβερνήσεις, και μπορεί να το κάνει».

 

Την ίδια στιγμή, μια διακομματική επιτροπή του Κογκρέσου συναντήθηκε επίσης την Τετάρτη στην Ουάσινγκτον για να συζητήσουν τις επιπτώσεις πάνω στα δικαιώματα των πολιτών όλων των τεχνολογιών αναγνώρισης προσώπου κι όχι μόνο της Amazon. Ρεπουμπλικανικά μέλη της επιτροπής εξέφρασαν την ανησυχία τους για το γεγονός ότι παραβιάζονται τα δικαιώματα πολιτών των ΗΠΑ και ότι οι πληροφορίες τους μοιράζονται με ευθύνη του FBI χωρίς την επίβλεψη των εκλεγμένων αξιωματούχων. Μια δεύτερη ακρόαση για το θέμα έχει προγραμματιστεί για τις 4 Ιουνίου.

 

Σημειώνεται πως το Rekognition είναι ένα online εργαλείο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο σε βίντεο όσο και σε στατικές εικόνες προκειμένου να επιτρέψει σε χρήστες να αντιστοιχίσουν πρόσωπα σε άτομα που έχουν περαστεί εκ των προτέρων σε βάση δεδομένων με μέχρι και 20 εκατ. άτομα, την οποία παρέχει ο πελάτης. Επιπρόσθετα μπορεί να εντοπίζει «μη ασφαλές περιεχόμενο», όπως παρουσία γυμνού ή αποκαλυπτικών ρούχων, να διαπιστώνει φύλο, να αντιλαμβάνεται τη διάθεση ενός ατόμου κ.α. Ένα από τα πλεονεκτήματά του είναι πως είναι φθηνότερο από άλλες τεχνολογίες αναγνώρισης προσώπου.

 

 

 

 


protoselida

World Business

“Gear down”  για τον  πληθωρισμό

“Gear down” για τον πληθωρισμό

«Καμπανάκια« χτυπούν στην οικονομία της Ευρωζώνης, συνεχώς. Το τελευταίο, το ρεκόρ τριετίας που «χτύπησε» ο...

Secret Money

Βρήκαν στύλους για τη ΔΕΗ;

Βρήκαν στύλους για τη ΔΕΗ;

Tώρα που η ΔEH από το «γκρεμό» στον οποίο βρισκόταν, βαδίζει στο δρόμο της «διάσωσης»,...

Αυτοκίνητο

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Στο “νησί των ιπποτών”, ανάμεσα στα πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια της πόλης της Ρόδου, θα διεξαχθεί...

Τουρισμός

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Προώθηση οινοτουρισμού στο Παρίσι

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Προώθηση οινοτουρισμού στο Παρίσι

Ειδική εκδήλωση - προβολή θα πραγματοποιήσει στο βραβευμένο ελληνικό εστιατόριο "Le Mavrommatis" στο Παρίσι, τη...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.