Γάλλος ΥΠΕΞ: Η Ευρώπη απειλείται με διαίρεση, έχει πάρει φωτιά

Η Ευρώπη «απειλείται με διαίρεση, αποδόμηση και διαγραφή από την Ιστορία», δήλωσε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν.

 

«Ανησυχώ για την Ευρώπη, όχι για το "Η Δημοκρατία Εμπρός" (LREM, κόμμα του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν), επειδή η Ευρώπη απειλείται με διαίρεση, με αποδόμηση. Αυτή απειλείται να διαγραφεί από την Ιστορία», δήλωσε στον ραδιοσταθμό RTL, επικαλούμενος επίσης «κινδύνους αποσύνθεσης».

 

«Βεβαίως και έχει πάρει φωτιά!», υπογράμμισε δύο ημέρες πριν από τις Ευρωεκλογές στις περισσότερες χώρες μέλη της ΕΕ (μετά τη Βρετανία και την Ολλανδία, οι οποίες ψήφισαν χθες, και την Τσεχία και την Ιρλανδία που ψηφίζουν σήμερα).

 

«Η Ευρώπη έχει πραγματικά μετατραπεί σε γήπεδο για τις δυνάμεις που θέλουν να την αποδομήσουν», σημείωσε επίσης ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας.

 

«Οι ΗΠΑ δεν υποστηρίζουν την ύπαρξη ενός ισχυρού οργανισμού που μπορεί να σταθεί στο ύψος του και να υποστηρίξει τα δικά του συμφέροντα ενώπιον της αμερικανικής δύναμης», πρόσθεσε αναφερόμενος κυρίως στις εμπορικές προκλήσεις.

 

«Οι Ρώσοι προσπαθούν επίσης με διάφορα μέσα να καταρρεύσει η Ευρώπη και η διαίρεσή της να αρχίσει από ορισμένες χώρες ώστε να ενισχύσουν την επιρροή τους (...) Η Κίνα, μέσω διαφόρων και ποικίλων επενδύσεων, προσπαθεί να αποσυνδεθούν μεταξύ τους οι χώρες», συνέχισε, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

 

Ο Γάλλος υπουργός αναφέρθηκε επίσης στους «λαϊκιστές, οι οποίοι σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, προσπαθούν να συμβάλουν σε αυτήν την αποδόμηση».

 

Ο Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν, ο οποίος εγκατέλειψε το Σοσιαλιστικό Κόμμα χωρίς ωστόσο να ενταχθεί στις τάξεις του LREM και δηλώνει «πάντα αριστερός», καταφέρθηκε επίσης κατά του ακροδεξιού «Εθνικού Συναγερμού» της Μαρίν Λεπέν, όπως και κατά της δεξιάς «Οι Ρεπουμπλικάνοι».

 

«Ο Εθνικός Συναγερμός έχει μόνο μια προοπτική στο θέμα αυτό, αυτή συνίσταται στο να πάρει τη ρεβάνς για τις προεδρικές εκλογές, όμως δεν είναι αυτό το ζήτημα», συνέχισε, αναφερόμενος στην μονομαχία στον δεύτερο γύρο των προεδρικών του 2017 στη Γαλλίαμεταξύ του Μακρόν και της Λεπέν.

 

Από την άλλη «η δεξιά έχει μία μόνο εμμονή, αυτή συνίσταται στο να δείξει ότι είναι ακόμα ζωντανή και η αριστερά, ή ό,τι έχει απομείνει από αυτήν (...), επιδίδεται σε έναν μικρό διαγωνισμό ανάμεσα σε αυτούς που έχουν χαμηλή βαθμολογία για να δει ποιος από αυτούς θα φέρει την καλύτερη ώστε να δει ποιος θα είναι αύριο ο αρχηγός», πρόσθεσε.

 

Οι δημοσκοπήσεις, οι οποίες δείχνουν εδώ και καιρό τον Εθνικό Συναγερμό και το κόμμα του Μακρόν LREM να παλεύουν στήθος με στήθος για την πρωτιά στις Ευρωεκλογές, κατατάσσουν εφεξής πρώτη την ακροδεξιά με προβάδισμα 0,5 ως 2 μονάδων.


protoselida

Secret Money

TΩPA TO «ΨAXNOYME»;

TΩPA TO «ΨAXNOYME»;

Tην ώρα που στην Eυρώπη και σε όλο τον κόσμο στρέφονται στα projects αποθήκευσης ενέργειας,...

Τουρισμός

 “Πράσινο φως” για νέο ανελκυστήρα στην Ακρόπολη

“Πράσινο φως” για νέο ανελκυστήρα στην Ακρόπολη

Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα την Τετάρτη και τις τρεις μελέτες που αφορούν στην...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.