Τρίκαλα: 35ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Βλάχων τον Ιούνιο

Η μεγαλύτερη γιορτή του Βλαχόφωνου Ελληνισμού, το 35ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Βλάχων θα πραγματοποιηθεί από τις 21 έως τις 23 Ιουνίου στα Τρίκαλα.

 

Η διοργάνωση θα γίνει από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων, το δευτεροβάθμιο όργανο 130 Πολιτιστικών Συλλόγων Ελλήνων Βλάχων και στο πλαίσιο του ανταμώματος, θα λάβουν μέρος περίπου 2500 χορευτές και μουσικοί, ενώ θα παραβρεθούν τηλεοπτικά συνεργεία, φωτορεπόρτερ, δημοσιογράφοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό για να καλύψουν τις εκδηλώσεις καθώς και προξενικές αρχές και δήμαρχοι.

 

Οι δραστηριότητές της αναφέρονται στη διατήρηση, καλλιέργεια, ανάδειξη των παραδόσεων αλλά και γενικότερα του συνόλου της πολιτιστικής κληρονομιάς του Βλαχόφωνου Ελληνισμού. Προσπάθεια όλων είναι να προωθηθούν τα στοιχεία του τοπικού πολιτισμού κι οι διαχρονικές αξίες της λατινόφωνης Ρωμιοσύνης, ως έκφραση του ανθρωπισμού των Ελλήνων.

 

Μέσω του ανταμώματος, προάγεται το πολιτιστικό συμφέρον των δημοτών ενώ επιτυγχάνεται και η ενεργός συμμετοχή των κατοίκων στις τοπικές δραστηριότητες. Επιπροσθέτως, θα υπάρξει και μεγάλη τουριστική αναβάθμιση της πόλης, μέσω των χιλιάδων επισκεπτών και συμμετεχόντων.

 

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 9 το βράδυ, στο υπαίθριο δημοτικό θέατρο Φρούριο, με την παρουσίαση λαϊκών δρώμενων, ηθών και εθίμων από την πλούσια πολιτιστική παράδοση του Βλαχόφωνου Ελληνισμού με την συμμετοχή των συλλόγων Βλάχων της πόλης των Τρικάλων.

 

Στις 22 Ιουνίου, στις 7.30 το απόγευμα, στην κεντρική παλτεία των Τρικάλων θα γίνει παρουσίαση σε ομάδες των χορευτικών συγκροτημάτων της Ομοσπονδίας, με βάση την κοινή καταγωγή τους.

 

Τέλος, στις 23 Ιουνίου στις 9.30 το πρωί θα γίνει ο εκκλησιασμός και στη συνέχεια ο «Μεγάλος Χορός», «Κόρλου Μάρι» με την συμμετοχή όλων των Συλλόγων του ανταμώματος.


protoselida

World Business

Παίρνει τα πάνω του το Netflix

Παίρνει τα πάνω του το Netflix

Πάνω από 10% ενισχύθηκε η μετοχή της Netflix μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων γ' τριμήνου...

Secret Money

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή…

Tι συμβαίνει με τη μετοχή της MLS Πληροφορικής η οποία έχει υποχωρήσει κατά 36% στο...

Αυτοκίνητο

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Στο “νησί των ιπποτών”, ανάμεσα στα πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια της πόλης της Ρόδου, θα διεξαχθεί...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.