Απώλειες στην Ευρώπη

Προκαλούν ανησυχία οι εξελίξεις στο εμπόριο

 

Πτώση σημειώνουν οι αγορές στην Ευρώπη καθώς οι επενδυτές εμφανίζονται ανήσυχοι για τις εμπορικές εξελίξεις και τον αντίκτυπο αυτών παγκοσμίως.

 

Συγκεκριμένα ο γερμανικός δείκτης DAX υποχωρεί κατά 0,78% στις 11.637,78 μονάδες, ο δείκτης του Λονδίνου καταγράφει πτώση 0,91% στις 7.097 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 υποχωρεί κατά 0,74% στις 5.169,94 μονάδες.

 

Στον ευρωπαϊκό νότο ο ιταλικός δείκτης FTSE MIB χάνει 0,95% και ο δείκτης της Ισπανίας επίσης κινείται πτωτικά κατά 0,85%.

 

Στις εμπορικές εξελίξεις, χτες Κυριακή, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος Donald Trump ήταν "απόλυτα σοβαρός" αναφορικά με την επιβολή τιμωρητικών δασμών σε όλες τις εισαγωγές από το Μεξικό, εκτός κι αν το ρεύμα των μεταναστών που διασχίζει τα σύνορα, μειωθεί σημαντικά.

 

Στο μεταξύ, η Κίνα κατηγορεί τις ΗΠΑ για την αποτυχία των εμπορικών συνομιλιών, και δήλωσε ότι δεν θα υποχωρήσει, αν και άφησε την πόρτα ανοιχτή για περαιτέρω διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ.

 

Στο μέτωπο με το Μεξικό, ο Τραμπ ανακοίνωσε προ ημερών μέσω Twitter ότι οι ΗΠΑ θα επιβάλλουν δασμούς 5% σε όλα τα προϊόντα που εισάγουν από το Μεξικό, σε μια προσπάθεια να ασκηθούν πιέσεις προς την μεξικανική κυβέρνηση να περιορίσει την παράνομη μετανάστευση προς τις Ηνωμένες Πολιτείες.

 


Εγγραφείτε στο Newsletter μας

protoselida

World Business

Οι leaders της παγκόσμιας οικονομίας φοβούνται το Libra;

Οι leaders της παγκόσμιας οικονομίας φοβούνται το Libra;

Τί τους προβληματίζει και τους ανησυχεί έντονα; – Πώς θα ανατραπούν οι ισορροπίες στην παγκόσμια...

Media

Τα ξένα ΜΜΕ για τον σεισμό στην Αθήνα

Τα ξένα ΜΜΕ για τον σεισμό στην Αθήνα

Τον γύρο του κόσμου, μέσω των μεγάλων ειδησεογραφικών πρακτορείων και τηλεοπτικών δικτύων, κάνει η είδηση...

Secret Money

 H ΔEΠA KAI O POSEIDON

H ΔEΠA KAI O POSEIDON

Ένας (ακόμη) λόγος που «επείγουν» οι αποφάσεις για την «επόμενη μέρα» της ΔEΠA είναι οι...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.