Απώλειες στην Ευρώπη

Προκαλούν ανησυχία οι εξελίξεις στο εμπόριο

 

Πτώση σημειώνουν οι αγορές στην Ευρώπη καθώς οι επενδυτές εμφανίζονται ανήσυχοι για τις εμπορικές εξελίξεις και τον αντίκτυπο αυτών παγκοσμίως.

 

Συγκεκριμένα ο γερμανικός δείκτης DAX υποχωρεί κατά 0,78% στις 11.637,78 μονάδες, ο δείκτης του Λονδίνου καταγράφει πτώση 0,91% στις 7.097 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 υποχωρεί κατά 0,74% στις 5.169,94 μονάδες.

 

Στον ευρωπαϊκό νότο ο ιταλικός δείκτης FTSE MIB χάνει 0,95% και ο δείκτης της Ισπανίας επίσης κινείται πτωτικά κατά 0,85%.

 

Στις εμπορικές εξελίξεις, χτες Κυριακή, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος Donald Trump ήταν "απόλυτα σοβαρός" αναφορικά με την επιβολή τιμωρητικών δασμών σε όλες τις εισαγωγές από το Μεξικό, εκτός κι αν το ρεύμα των μεταναστών που διασχίζει τα σύνορα, μειωθεί σημαντικά.

 

Στο μεταξύ, η Κίνα κατηγορεί τις ΗΠΑ για την αποτυχία των εμπορικών συνομιλιών, και δήλωσε ότι δεν θα υποχωρήσει, αν και άφησε την πόρτα ανοιχτή για περαιτέρω διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ.

 

Στο μέτωπο με το Μεξικό, ο Τραμπ ανακοίνωσε προ ημερών μέσω Twitter ότι οι ΗΠΑ θα επιβάλλουν δασμούς 5% σε όλα τα προϊόντα που εισάγουν από το Μεξικό, σε μια προσπάθεια να ασκηθούν πιέσεις προς την μεξικανική κυβέρνηση να περιορίσει την παράνομη μετανάστευση προς τις Ηνωμένες Πολιτείες.

 


protoselida

Secret Money

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή…

Tι συμβαίνει με τη μετοχή της MLS Πληροφορικής η οποία έχει υποχωρήσει κατά 36% στο...

Αυτοκίνητο

MAZDA: Mπαίνει δυνατά στα ηλεκτρικά auto

MAZDA: Mπαίνει δυνατά στα ηλεκτρικά auto

Στοχεύει στη δημιουργία ενός κινητήρα, ο οποίος να αποδίδει 150-200 άλογα

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.