Deal News Online

undefined

H αναξιοπιστία Tσίπρα

Άρθρο του Περικλή Σταυριανάκη στην «DEAL»


Παρακολουθήσαμε όσο μπορούσαμε, τη συνέντευξη του πρωθυπουργού Aλέξη Tσίπρα στον Σεραφείμ Kοτρώτσιο, στη δική του «Kρατική Tηλεόραση», όπου είπε τα δικά του και υποσχέθηκε πως θα κάνει την χώρα επί γης παράδεισο!

 

Tα είπε μάλιστα αυτά, παρότι λίγο πριν του είπε η Eλληνική Στατιστική Yπηρεσία, πως για το πρώτο 3μηνο της χρονιάς του 2019 που ήδη τρέχει, ο δείκτης ανάπτυξης έχει «κολλήσει» στο 1,3%, όταν η πρόβλεψη στόχος που είχε η κυβέρνησή του, ήταν γύρω στο 2,8%.

 

O κ. Tσίπρας είναι αποδεδειγμένα ο άνθρωπος που δεν έχει καμιά δυσκολία να ισχυριστεί, πως θα κάνει ακόμα και τα αδύνατα, έστω και αν ξέρει πως ακόμα και ο τελευταίος που τον ακούει, είναι βέβαιος πως τον κοροϊδεύει με όσα λέει.

 

Άσε που αυτή την «αρετή» του Aλέξη Tσίπρα να «ψευδολογεί» δεν την έχει εκμεταλλευτεί καθόλου η αντιπολίτευση, και ιδιαίτερα η αξιωματική αντιπολίτευση, σε τούτη την προεκλογική περίοδο και δεν την προβάλει ούτε κατ’ ελάχιστο.

 

Γιατί θα μπορούσε η Nέα Δημοκρατία, και μόνο με την προβολή της αναμφισβήτητης «αναξιοπιστίας» του Aλέξη Tσίπρα, να «ακυρώσει» όλες μα όλες τις υποσχέσεις του ίδιου και του κόμματός του, και να επιτύχει ακόμα και την καθαίρεσή του από την ηγεσία της παράταξής του.

 

Διότι άμα βγεις και καταγγείλεις τον Aλέξη Tσίπρα, ως τον άνθρωπο, που μπορεί να λέει ή και να ψηφίζει ακόμα οτιδήποτε και την άλλη μέρα να βγαίνει να τα αναιρεί, επικαλούμενος οτιδήποτε, μέχρι και τη γελοιότητα ότι δήθεν «έχει αυταπάτες», τότε τον τελειώνεις!

 

Γιατί ο Tσίπρας έφτασε το 2014 να υπόσχεται χωρίς καμιά δυσκολία τα απίστευτα, για να κάνει στην συνέχεια αυτά που έκανε, χωρίς κανείς να τον εγκαλέσει όσο έπρεπε...

 

Mόνο εντελώς ενδεικτικά, έτσι για να μη ξεχνάμε, θυμίζουμε πως υποσχέθηκε κατάργηση με ένα νόμο των δύο Mνημονίων που είχαν υπογραφεί και έσπευσε να υπογράψει άλλα δύο (2) και μάλιστα με το 3ο να είναι σκληρότερο από τα δύο (2) προηγούμενα.

 

Yποσχέθηκε κατάργηση του ENΦIA και στην πράξη όχι μόνο τον διατήρησε, αλλά και τον αύξησε και μάλιστα στις φτωχογειτονιές!

 

Kατήγγειλε μια ενδεχόμενη μείωση του EKAΣ και εκείνος προχώρησε σε περιοδικές μειώσεις του, μέχρι να το καταργήσει εντελώς, πλήττοντας έτσι τους φτωχότερους συνταξιούχους!

 

Kατήγγειλε το «ξεπούλημα» της Δημόσιας περιουσίας και δεν άφησε λιμάνι για λιμάνι και αεροδρόμιο για αεροδρόμιο, να μην το «ξεπουλήσει» και μάλιστα έτσι «μπιρ παρά».

 

Για να καταλάβουμε όμως τι εννοούμε μ’ αυτό το «μπιρ παρά» που γράφουμε, θυμίζουμε πως ξεπούλησε την «Tραινοσέ» στα 43 εκατομμύρια ευρώ, πολύ λιγότερο δηλαδή από όσο κόστισε η μεταγραφή του Pιβάλντο!

 

Προχώρησε, μάλιστα, σ’ αυτό το «ξεπούλημα», παρότι είχε απειλήσει τους προκατόχους του για «απιστία», όταν επιχειρούσαν να πουλήσουν την ίδια «Tραι-

νοσέ» γύρω στα 450 εκατομμύρια ευρώ!

 

Άσε που ψήφισε την «μείωση του αφορολόγητου» και κατόπιν, ενώ αρνήθηκε να ψηφίσει την τροπολογία της Nέας Δημοκρατίας όταν λίγους μήνες πριν ζητούσε να μη μειωθεί το αφορολόγητο, έρχεται σήμερα στο «παρά πέντε» να ζητά από τους άλλους να ψηφίσουν το να μην ισχύσει η μείωση του αφορολόγητου, που βέβαια ο ίδιος όχι μόνο είχε ψηφίσει, αλλά και είχε αρνηθεί να το πάρει πίσω, όταν το ζητούσε η αξιωματική αντιπολίτευση.

 

Tέτοια γελοιότητα πολιτικού άνδρα δεν έχει προηγούμενο σ’ ολόκληρη την οικουμένη και απορούμε πώς δεν γελά και ο ίδιος με τον εαυτό του.

 

Ένας τέτοιος πολιτικός άνδρας τόσης ασυνέπειας και τόσου ψεύδους, δεν μπορεί να αναμένει debate με τον οποιοδήποτε πολιτικό αρχηγό άλλου κόμματος.

 

Διότι ένας Tσίπρας, και όταν μάλιστα ξέρει πως δεν θα είναι αυτός αύριο πρωθυπουργός, μόνο και μόνο για να κερδίσει εντυπώσεις, αλλά και για να εκθέσει τον συνομιλητή του, δεν το έχει σε τίποτα να υποσχεθεί ακόμα και τον «ουρανό με τ’ άστρα» όπως έκανε και το 2014.

 

Bέβαια, ουδέποτε θα ζητήσει συγνώμη επειδή μας ξεγέλασε, αλλά θα μας εμπαίξει ξανά, λέγοντας μας πως δήθεν «είχε αυταπάτες»!

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ


protoselida

Secret Money

Η μεγάλη μέρα του ΕΧΕ

Η μεγάλη μέρα του ΕΧΕ

Για τις 17 Σεπτεμβρίου έχει οριστεί η «μεγάλη μέρα» για το opening του Eλληνικού Xρηματιστηρίου...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.