Σε υψηλό εξαετίας η τιμή του χρυσού

Την ελκυστικότητά του κερδίζει ο χρυσός με αποτέλεσμα την αύξηση των τιμών του σε επίπεδα που δεν είχαν σημειωθεί μετά το 2013.

 

Οι ράβδοι χρυσού ενδέχεται να αγγίξουν ακόμα και τα 1.400 δολ. η ουγγιά αυτή τη χρονιά, καθώς οι επενδυτές με αυτό τον τρόπο αντισταθμίζουν τους κινδύνους, σύμφωνα με την Rhona O'Connell, επικεφαλής του τμήματος ανάλυσης αγοράς για τις περιοχές της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής, της Αφρικής και της Ασίας στην INTL FCStone Inc. Ο χρυσός ήταν περίπου στα 1.326 δολάρια η ουγγιά τη Δευτέρα, μετά την εκτίναξη στο υψηλότερο σημείο του τελευταίου τριμήνου (στα $ 1.348,31) την Παρασκευή, χάρη σε μια χειρότερη από την αναμενόμενη έκθεση σχετικά με τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ τον Μάιο.

 

"Όλες οι κύριες κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων έχουν ένα ερωτηματικό πάνω τους αυτή τη στιγμή, πράγμα το οποίο συμβαίνει γενικά όταν ο χρυσός μπαίνει στο παιχνίδι", δήλωσε ο O'Connell τηλεφωνικά, λίγο πριν τη διάσκεψη για τα πολύτιμα μέταλλα στη Σιγκαπούρη.

 

Ο χρυσός βλέπει μια ανάκαμψη μετά από στασιμότητα για κάποιους μήνες, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τις προοπτικές επιβράδυνσης της παγκόσμιας ανάπτυξης και θεωρούν ότι αυξάνονται οι προσδοκίες μείωσης των επιτοκίων εκ μέρους της Federal Reserve. Η διακύμανση των μετοχών μετά την κλιμάκωση των εμπορικών εντάσεων των ΗΠΑ με την Κίνα και μετά με το Μεξικό οδήγησε σε αύξηση της ζήτησης για καταφύγια, με τις αποδόσεις των 10ετών ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου να κινούνται κοντά στα χαμηλά επίπεδα του 2017 και τις μεγαλύτερες τράπεζες της Wall Street να προειδοποιούν για αυξανόμενους κινδύνους ύφεσης.


protoselida

World Business

“Gear down”  για τον  πληθωρισμό

“Gear down” για τον πληθωρισμό

«Καμπανάκια« χτυπούν στην οικονομία της Ευρωζώνης, συνεχώς. Το τελευταίο, το ρεκόρ τριετίας που «χτύπησε» ο...

Secret Money

Βρήκαν στύλους για τη ΔΕΗ;

Βρήκαν στύλους για τη ΔΕΗ;

Tώρα που η ΔEH από το «γκρεμό» στον οποίο βρισκόταν, βαδίζει στο δρόμο της «διάσωσης»,...

Αυτοκίνητο

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Στο “νησί των ιπποτών”, ανάμεσα στα πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια της πόλης της Ρόδου, θα διεξαχθεί...

Τουρισμός

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Προώθηση οινοτουρισμού στο Παρίσι

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Προώθηση οινοτουρισμού στο Παρίσι

Ειδική εκδήλωση - προβολή θα πραγματοποιήσει στο βραβευμένο ελληνικό εστιατόριο "Le Mavrommatis" στο Παρίσι, τη...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.