Μητσοτάκης: Mείωση της φορολογίας στον προϋπολογισμό του 2020

Στο 9% από το 22% που ισχύει σήμερα ο φορολογικός συντελεστής

 

Για άμεση εφαρμογή του μέτρου μείωσης της φορολόγησης δεσμεύθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι θα ισχύσει ήδη από τον προϋπολογισμό της επόμενης χρονιάς. Σε συνέντευξή του στον Σκάι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας προανήγγειλε τη μείωση του φορολογικού συντελεστή στο 9% από το 22% που ισχύει σήμερα, με ταυτόχρονη μείωση του φόρου στα μερίσματα, και θέσπιση της πρώτης δόσης μείωσης του φόρου των επιχειρήσεων από 24% σε 22%.

 

«Στηρίζουμε τον επιχειρηματία με πρόσθετη ρευστότητα. Μείωση φόρων το φορολογικό νομοσχέδιο ένα από τα πρώτα που θα έλθουν στη Βουλή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης προαναγγέλοντας ότι η Βουλή δεν πρόκειται να κλείσει το καλοκαίρι καθώς θα πρέπει να ψηφιστούν απαραίτητα νομοσχέδια για την επανεκκίνηση της οικονομίας.

 

Όσον αφορά το ερώτημα αν οι δανειστές θα δεχθούν τα μέτρα αυτά, ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε ότι πρόκειται για μέτρα κοστολογημένα τα οποία θα αντισταθμιστούν ουσιαστικά από την ανάπτυξη της οικονομίας.

 

«Μια ισχυρή κυβέρνηση μπορεί να διαπραγματευτεί με επιτυχία τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

 

Καμία απόλυση στο Δημόσιο

 

Καμία απόλυση δεν θα γίνει στο δημόσιο τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι θα γίνουν στοχευμένες προσλήψεις τακτικού προσωπικού εκεί που χρειάζονται, όπως στον χώρο της Υγείας (νοσημευτές), στην Παιδεία, καθώς και στην ΕΛ.ΑΣ., όπου υπάρχει άμεση ανάγκη στελέχωσης της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. προκειμένου να αντιμετωπιστεί το μείζον πρόβλημα της εγκληματικότητας.

 

Προειδοποίηση προς την Αλβανία

 

«Η αλβανική πορεία στην ΕΕ δεν θα έχει κανένα μέλλον αν τα Τίρανα δεν σεβαστούν τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

Δίνοντας τον τόνο της εξωτερικής πολιτικής που θα ακολουθήσει η κυβέρνησή του, ο πρόεδρος της ΝΔ την περιέγραψε ως «ρεαλιστική εξωτερική πολιτική που ταιριάζει σε μια χώρα που θέλει να είναι πρωταγωνίστρια».


protoselida

Media

FAZ: «Αντίο Βαλκάνια;»

FAZ: «Αντίο Βαλκάνια;»

«Αντίο Βαλκάνια;» είναι ο τίτλος με τον οποίο επιγράφει πρωτοσέλιδο σχόλιό της η Frankfurter Allgemeine...

Secret Money

Βρήκαν στύλους για τη ΔΕΗ;

Βρήκαν στύλους για τη ΔΕΗ;

Tώρα που η ΔEH από το «γκρεμό» στον οποίο βρισκόταν, βαδίζει στο δρόμο της «διάσωσης»,...

Αυτοκίνητο

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Στο “νησί των ιπποτών”, ανάμεσα στα πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια της πόλης της Ρόδου, θα διεξαχθεί...

Τεχνολογία

Κίνα: 40% των παγκόσμιων χρηστών 5G ως το 2025

Κίνα: 40% των παγκόσμιων χρηστών 5G ως το…

Η Κίνα αναμένεται να βρίσκεται στην πρωτοπορία της ανάπτυξης εμπορικών υπηρεσιών 5G με τις εκτιμήσεις...

Περιβάλλον

Αναμένεται 50% αύξηση ΑΠΕ την επόμενη πενταετία

Αναμένεται 50% αύξηση ΑΠΕ την επόμενη πενταετία

Οι παγκόσμιες προμήθειες ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές (ΑΠΕ) αυξάνονται ταχύτερα από ό,τι αναμενόταν και...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.