Μητσοτάκης: Mείωση της φορολογίας στον προϋπολογισμό του 2020

Στο 9% από το 22% που ισχύει σήμερα ο φορολογικός συντελεστής

 

Για άμεση εφαρμογή του μέτρου μείωσης της φορολόγησης δεσμεύθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι θα ισχύσει ήδη από τον προϋπολογισμό της επόμενης χρονιάς. Σε συνέντευξή του στον Σκάι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας προανήγγειλε τη μείωση του φορολογικού συντελεστή στο 9% από το 22% που ισχύει σήμερα, με ταυτόχρονη μείωση του φόρου στα μερίσματα, και θέσπιση της πρώτης δόσης μείωσης του φόρου των επιχειρήσεων από 24% σε 22%.

 

«Στηρίζουμε τον επιχειρηματία με πρόσθετη ρευστότητα. Μείωση φόρων το φορολογικό νομοσχέδιο ένα από τα πρώτα που θα έλθουν στη Βουλή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης προαναγγέλοντας ότι η Βουλή δεν πρόκειται να κλείσει το καλοκαίρι καθώς θα πρέπει να ψηφιστούν απαραίτητα νομοσχέδια για την επανεκκίνηση της οικονομίας.

 

Όσον αφορά το ερώτημα αν οι δανειστές θα δεχθούν τα μέτρα αυτά, ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε ότι πρόκειται για μέτρα κοστολογημένα τα οποία θα αντισταθμιστούν ουσιαστικά από την ανάπτυξη της οικονομίας.

 

«Μια ισχυρή κυβέρνηση μπορεί να διαπραγματευτεί με επιτυχία τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

 

Καμία απόλυση στο Δημόσιο

 

Καμία απόλυση δεν θα γίνει στο δημόσιο τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι θα γίνουν στοχευμένες προσλήψεις τακτικού προσωπικού εκεί που χρειάζονται, όπως στον χώρο της Υγείας (νοσημευτές), στην Παιδεία, καθώς και στην ΕΛ.ΑΣ., όπου υπάρχει άμεση ανάγκη στελέχωσης της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. προκειμένου να αντιμετωπιστεί το μείζον πρόβλημα της εγκληματικότητας.

 

Προειδοποίηση προς την Αλβανία

 

«Η αλβανική πορεία στην ΕΕ δεν θα έχει κανένα μέλλον αν τα Τίρανα δεν σεβαστούν τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

Δίνοντας τον τόνο της εξωτερικής πολιτικής που θα ακολουθήσει η κυβέρνησή του, ο πρόεδρος της ΝΔ την περιέγραψε ως «ρεαλιστική εξωτερική πολιτική που ταιριάζει σε μια χώρα που θέλει να είναι πρωταγωνίστρια».


Εγγραφείτε στο Newsletter μας

protoselida

World Business

Οι leaders της παγκόσμιας οικονομίας φοβούνται το Libra;

Οι leaders της παγκόσμιας οικονομίας φοβούνται το Libra;

Τί τους προβληματίζει και τους ανησυχεί έντονα; – Πώς θα ανατραπούν οι ισορροπίες στην παγκόσμια...

Media

Τα ξένα ΜΜΕ για τον σεισμό στην Αθήνα

Τα ξένα ΜΜΕ για τον σεισμό στην Αθήνα

Τον γύρο του κόσμου, μέσω των μεγάλων ειδησεογραφικών πρακτορείων και τηλεοπτικών δικτύων, κάνει η είδηση...

Secret Money

 H ΔEΠA KAI O POSEIDON

H ΔEΠA KAI O POSEIDON

Ένας (ακόμη) λόγος που «επείγουν» οι αποφάσεις για την «επόμενη μέρα» της ΔEΠA είναι οι...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.