Η ΕΕ θα στείλει ισχυρό μήνυμα στην Τουρκία εφόσον συνεχιστούν οι γεωτρήσεις

Με αντίποινα θα απειλήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση την Τουρκία για τις εξορυκτικές της δραστηριότητες στην Ανατολική Μεσόγειο.

 

Επιδείνωση των σχέσεων μεταξύ της Άγκυρας και των Βρυξελλών σηματοδοτούν οι πρόσφατες ενέργειες σύμφωνα με το Bloomberg.

 

Συγκεκριμένα τα κράτη-μέλη της ΕΕ πρόκειται να διακηρύξουν ότι θα σταματήσουν τις διαπραγματεύσεις σχετικά με την αναβάθμιση της τελωνειακής ένωσης και θα επαναλάβουν ότι οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις έχουν βρει αδιέξοδο. Η ΕΕ θα στείλει ισχυρό μήνυμα πως θα υπάρξει κλιμάκωση εφόσον συνεχιστούν οι γεωτρήσεις καθώς «η Ένωση είναι έτοιμη να απαντήσει υποστηρίζοντας πλήρως την Κύπρο».

 

Το σχέδιο αναμένεται να υποβληθεί σήμερα προς έγκριση στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων.

 

Ο Αλέξης Τσίπρας σε δήλωσή του την Κυριακή ανέφερε ότι ενδέχεται να ζητήσει να επιβληθούν κυρώσεις κατά της Τουρκίας. Η αντίθεση μεταξύ Άγκυρας και Κύπρου προστίθεται σε μια σειρά διαφωνιών της ΕΕ με την Τουρκία σε επίπεδα όπως το κράτος δικαίου και η ποιότητα της δημοκρατίας. Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις δεν παύουν να είναι εξαιρετικά προσεκτικές ώστε να μην τραυματίσουν την σχέση που κρατά εκατομμύρια Σύρους πρόσφυγες σε τουρκικό έδαφος και μακριά από την Ευρώπη.

 

Παράλληλα, οι υπουργοί Εξωτερικών θα αναλάβουν ενδεχομένως την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία.

 

Οι υπουργοί θα αναφέρουν ότι προτίθενται να επανεξετάσουν το ζήτημα τον Σεπτέμβριο παρά τις πιέσεις που ασκούν οι κυβερνήσεις χωρών των Δυτικών Βαλκανίων και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την άμεση έναρξη των διαπραγματεύσεων, σύμφωνα με το σχέδιο του κοινού ανακοινωθέντος.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


protoselida

Secret Money

«Συνωστισμός» για τις AΠE

«Συνωστισμός» για τις AΠE

Mια ολόκληρη στοίβα με αιτήσεις για νέα έργα AΠE έχει συσσωρευτεί στη PAE, κάτι που...

Αθλητικά

Νικήτρια η Στεφανίδη στο Diamond League του Μπέρμιγχαμ

Νικήτρια η Στεφανίδη στο Diamond League του Μπέρμιγχαμ…

Έναν ακόμη αγώνα που επιβεβαιώνει την καλή αγωνιστική της κατάσταση πραγματοποίησε σήμερα (18/8) η Κατερίνα...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.