Η Eldorado εξαγοράζει την Caesars έναντι 8,7 δισ. δολ.

Έκλεισε το deal

 

Η Eldorado Resorts Inc. συμφώνησε να εξαγοράσει την Caesars Entertainment Corp. για περίπου 8,7 δισ. δολάρια σε μετρητά και μετοχές, σύμφωνα με πηγή με γνώση της κατάστασης.

 

Η πρώτη δραστηριοποιείται στον χώρο των ξενοδοχείων και των καζίνο, όπως και η δεύτερη, οι δραστηριότητες της οποίας ωστόσο δίνουν μεγαλύτερη έμφαση στον χώρο του gaming.

 

Η συμφωνία αποτιμά την Caesars περίπου στα 13 δολάρια ανά μετοχή, σύμφωνα με την πηγή που επικαλείται το πρακτορείο Bloomberg. Συμπεριλαμβανομένου του υπολογιζόμενου χρέους της Caesars, η συναλλαγή θα αγγίξει τα 18 δισ. δολάρια. Η νέα οντότητα που θα προκύψει θα κατανεμηθεί σχεδόν εξίσου μεταξύ των μετόχων των δύο εταιρειών, ανέφερε η πηγή, προσθέτοντας ότι η συμφωνία θα ανακοινωθεί εντός της Δευτέρας.

 

Η τιμή αντιπροσωπεύει μια πριμοδότηση 30% σε σχέση με την τιμή κλεισίματος της μετοχής της Caesars την Παρασκευή (9,99 δολάρια). Η τελευταία σημείωσε άνοδο της τάξης του 16% στις ηλεκτρονικές προσυνεδριακές συναλλαγές, στα 11,63 δολάρια. Η Eldorado αποτιμάτο περίπου στα 4 δισ, δολάρια την Παρασκευή.

 

Η Caesars έλαβε ώθηση να εξετάσει την πιθανότητα να δεχτεί προτάσεις εξαγοράς από τον ακτιβιστή δισεκατομμυριούχο Carl Icahn, μεγαλομέτοχό της. Σε παλαιότερες συζητήσεις, η εταιρεία αποτιμάτο περίπου στα 11 δολάρια ανά μετοχή.

 


Εγγραφείτε στο Newsletter μας

protoselida

World Business

Η Amazon επεκτείνει τις δραστηριότητές της στην αυτοκινητοβιομηχανία

Η Amazon επεκτείνει τις δραστηριότητές της στην αυτοκινητοβιομηχανία

Κυρίαρχο ρόλο στην ανάπτυξη της τεχνολογίας που παρέχει υπηρεσίες, πρωτόγνωρες υπηρεσίες στον οδηγό και θα...

Media

Times: Οι εκλογές έφεραν ελπίδα στην Ελλάδα

Times: Οι εκλογές έφεραν ελπίδα στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα, το mainstream επέστρεψε στην εξουσία και οι λαϊκιστές βρίσκονται σε αποδρομή. Ο πρωθυπουργός...

Secret Money

 H ΔEΠA KAI O POSEIDON

H ΔEΠA KAI O POSEIDON

Ένας (ακόμη) λόγος που «επείγουν» οι αποφάσεις για την «επόμενη μέρα» της ΔEΠA είναι οι...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.