«Θετίδεια 2019» στον Πλατανιά Πηλίου

Το πλούσιο πολιτιστικό και ιστορικό υπόβαθρο της ευρύτερης περιοχής του Πλατανιά του Νοτίου Πηλίου θα τεθεί σε πρώτο πλάνο μέσω της πολιτιστικής εκδήλωσης-ημερίδας, «Θετίδεια 2019», η οποία θα πραγματοποιηθεί στον Πλατανιά του Νότιου Πηλίου, στις 29 Ιουνίου.

 

Στην εκδήλωση θα αναπτυχθούν οι ιστορικές θεματικές ενότητες της Αργούς και της Αργοναυτικής εκστρατείας και η σχέση τους με τους αρχαίους Αφέτες όπου βρίσκεται ο σημερινός Πλατανιάς, σε μια προσπάθεια ανάδειξης της ιστορικής αυτής ταύτισης.

 

Ο Πλατανιάς αποτελεί γνωστό φυσικό λιμάνι από την αρχαιότητα, καθώς ανάμεσα σε αυτό και το Αρτεμήσιο, εξελίχθηκε η περίφημη ναυμαχία του Αρτεμισίου μεταξύ Ελλήνων και Περσών, μάχη καθοριστικής σημασίας, γιατί εξουθένωσε τους Πέρσες και είχε σαν αποτέλεσμα την νίκη των Ελλήνων στη ναυμαχία της Σαλαμίνας.

 

Στον Πλατανιά αναφέρεται κι ο Ηρόδοτος με το τοπωνύμιο Αρχαίες Αφέτες, όπου σταμάτησαν οι Αργοναύτες για να ξεκουραστούν και για να εφοδιαστούν με τρόφιμα και νερό στον δρόμο για την Αργοναυτική εκστρατεία

 

Σημειώνεται ότι συνδιοργανωτές της ανωτέρω εκδήλωσης, είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Πολιτιστικός-Αναπτυξιακός Σύλλογος «Πλατανιάς Πηλίου το Χωριό μας».


protoselida

Media

Διεθνές συνέδριο: Παραπληροφόρηση και Τεχνητή Νοημοσύνη

Διεθνές συνέδριο: Παραπληροφόρηση και Τεχνητή Νοημοσύνη

Η 3η Ελληνική Εβδομάδα για την Παιδεία στα ΜΜΕ (9 ως 15 Νοεμβρίου) κορυφώνεται με...

Secret Money

 Eμπλοκή με  τον... Hρακλή

Eμπλοκή με τον... Hρακλή

Mε εκ διαμέτρου αντίθετες θέσεις προσήλθαν στις συναντήσεις της Tετάρτης, μεταξύ τραπεζιτών και υφ. Oικονομίας...

Περιβάλλον

Ο Χρ. Βλαχοκώστας υπεύθυνος για Λίμνη Κορώνεια

Ο Χρ. Βλαχοκώστας υπεύθυνος για Λίμνη Κορώνεια

Μετά από συνεννόηση με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη ο Χρίστος Βλαχοκώστας ορίστηκε συντονιστής για την...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.