«Θετίδεια 2019» στον Πλατανιά Πηλίου

Το πλούσιο πολιτιστικό και ιστορικό υπόβαθρο της ευρύτερης περιοχής του Πλατανιά του Νοτίου Πηλίου θα τεθεί σε πρώτο πλάνο μέσω της πολιτιστικής εκδήλωσης-ημερίδας, «Θετίδεια 2019», η οποία θα πραγματοποιηθεί στον Πλατανιά του Νότιου Πηλίου, στις 29 Ιουνίου.

 

Στην εκδήλωση θα αναπτυχθούν οι ιστορικές θεματικές ενότητες της Αργούς και της Αργοναυτικής εκστρατείας και η σχέση τους με τους αρχαίους Αφέτες όπου βρίσκεται ο σημερινός Πλατανιάς, σε μια προσπάθεια ανάδειξης της ιστορικής αυτής ταύτισης.

 

Ο Πλατανιάς αποτελεί γνωστό φυσικό λιμάνι από την αρχαιότητα, καθώς ανάμεσα σε αυτό και το Αρτεμήσιο, εξελίχθηκε η περίφημη ναυμαχία του Αρτεμισίου μεταξύ Ελλήνων και Περσών, μάχη καθοριστικής σημασίας, γιατί εξουθένωσε τους Πέρσες και είχε σαν αποτέλεσμα την νίκη των Ελλήνων στη ναυμαχία της Σαλαμίνας.

 

Στον Πλατανιά αναφέρεται κι ο Ηρόδοτος με το τοπωνύμιο Αρχαίες Αφέτες, όπου σταμάτησαν οι Αργοναύτες για να ξεκουραστούν και για να εφοδιαστούν με τρόφιμα και νερό στον δρόμο για την Αργοναυτική εκστρατεία

 

Σημειώνεται ότι συνδιοργανωτές της ανωτέρω εκδήλωσης, είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Πολιτιστικός-Αναπτυξιακός Σύλλογος «Πλατανιάς Πηλίου το Χωριό μας».


Εγγραφείτε στο Newsletter μας

protoselida

World Business

Σε κατήφορο τα κέρδη της Julius Baer

Σε κατήφορο τα κέρδη της Julius Baer

Ο ελβετικός τραπεζικός όμιλος Julius Baer ανακοίνωσε πτώση 19% στα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη στο α΄...

Media

Οι 8 πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για τα ΜΜΕ

Οι 8 πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για τα ΜΜΕ

Στις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει η κυβέρνηση για τα ζητήματα των ΜΜΕ αναφέρθηκε ο υφυπουργός...

Secret Money

H ανάπλαση της οδού Πειραιώς και το project των 200 εκ.

H ανάπλαση της οδού Πειραιώς και το project…

Eδώ και πολλά χρόνια ως αφήγημα, ως στόχο και ως προοπτική εχει μπει σε πρώτο...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.