Ρόδος: Μεσαιωνικό ταξίδι στο χρόνο στο Κάστρο Κρητηνίας

Για 10η συνεχή χρονιά ένα μοναδικό “ταξίδι στο χρόνο” θα λάβει χώρα στο Κάστρο Κρητηνίας της Ρόδου με τη μορφή ενός διήμερου μεσαιωνικού φεστιβάλ.

Η Μεσαιωνική Γιορτή Κάστρου Κρητηνίας θα πραγματοποιηθεί  το τελευταίο σαββατοκύριακο του Ιουνίου, στις 29 και 30 Ιουνίου στο επιβλητικό και φωταγωγημένο κάστρο του χωριού. Στο πλαίσιο του φεστιβάλ οι επισκέπτες θα απολαύσουν ένα συναρπαστικό θέαμα από καλλιτέχνες ζογκλέρ και ξυλοπόδαρους, ξιφομάχους ιππότες, γυναίκες του χωριού ντυμένες με μεσαιωνικές ενδυμασίες να πλάθουν πίτες και παραδοσιακά εδέσματα, ενώ οι μάγειρες ανάβουν φωτιές και προετοιμάζουν στο χώρο της εκδήλωσης τα φαγητά που προσφέρονται στους επισκέπτες μαζί με τον ζύθο υπό το βλέμμα του βασιλιά και της βασίλισσας.

Η εν λόγω μεσαιωνική γιορτή, προσελκύει πλήθος επισκεπτών και έχει καθιερωθεί ως μία από τις καλύτερες μεσαιωνικές γιορτές της Ρόδου. Οι μεσαιωνικές τυρόπιτες γίνονται ανάρπαστες ενώ το παραδοσιακό κατιμέρι με μέλι τρελαίνει μικρούς και μεγάλους. Θα προσφερθεί στον κόσμο δωρεάν σιταλευριά ή μελεκούνι που παρασκευάζεται επί σκηνής.

Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης, είναι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η τοπική κοινότητα Κρητηνίας, η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου και ο Δήμος Ρόδου, ενώ θα υπάρχει δωρεάν λεωφορείο για τη μεταφορά του κόσμου.

 

 

 

 

 

 

 


Εγγραφείτε στο Newsletter μας

protoselida

World Business

Οι leaders της παγκόσμιας οικονομίας φοβούνται το Libra;

Οι leaders της παγκόσμιας οικονομίας φοβούνται το Libra;

Τί τους προβληματίζει και τους ανησυχεί έντονα; – Πώς θα ανατραπούν οι ισορροπίες στην παγκόσμια...

Media

Τα ξένα ΜΜΕ για τον σεισμό στην Αθήνα

Τα ξένα ΜΜΕ για τον σεισμό στην Αθήνα

Τον γύρο του κόσμου, μέσω των μεγάλων ειδησεογραφικών πρακτορείων και τηλεοπτικών δικτύων, κάνει η είδηση...

Secret Money

 H ΔEΠA KAI O POSEIDON

H ΔEΠA KAI O POSEIDON

Ένας (ακόμη) λόγος που «επείγουν» οι αποφάσεις για την «επόμενη μέρα» της ΔEΠA είναι οι...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.