Η Ευρώπη «καίγεται» από τις υψηλές θερμοκρασίες

Ένα δύσκολο Σαββατοκύριακο με ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες και εκτεταμένες πυρκαγιές περνά η Ευρώπη.

 

Στην επαρχία Γκαρ της νότιας Γαλλίας όπου την Παρασκευή τα θερμόμετρα έδειξαν 45,9 βαθμούς Κελσίου, περισσότεροι από 700 πυροσβέστες με τη συνδρομή δέκα αεροσκαφών προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο μία τεράστια πυρκαγιά που μαίνεται ανεξέλεγκτη. Δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ή απώλειες ζωών, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, ενώ τα γαλλικά μέσα αναφέρουν πως συνελήφθη ένα άτομο με την υποψία του εμπρησμού.

 

Στο Παρίσι η θερμοκρασία έφτασε τους 37 βαθμούς και οι αρχές της πόλης απαγόρευσαν την κυκλοφορία παλαιών οχημάτων προκειμένου να περιορίσουν την ατμοσφαιρική ρύπανση.

 

Ο ευρωπαϊκός καύσωνας αποτελεί άλλη ένα ακραίο καιρικό επεισόδιο που συνδέεται με τα αέρια του θερμοκηπίου, σχολιάζει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Μετεωρολογίας.

 

Η σημερινή ημέρα αναμένεται να είναι η θερμότερη του έτους -ως σήμερα- για τη Βρετανία όπου η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει ως τους 35 βαθμούς, ενώ στην Ισπανία, 40 από τις 50 επαρχίες της χώρας τέθηκαν σε επιφυλακή. Οι θερμοκρασίες στη χώρα της Ιβηρικής ξεπέρασαν τους 43 βαθμούς σε περιοχές της Καταλωνίας, όπου οι πυροσβέστερες κατόρθωσαν να θέσουν υπό έλεγχο στο μεγαλύτερο μέρος της μία πυρκαγιά που μαινόταν σε έκταση 60 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

 

Στη γειτονική μας Ιταλία το κύμα του καύσωνα προκάλεσε τον θάνατο τριών ανθρώπων, ενώ τα νοσοκομεία του Μιλάνου ανέφεραν 35% αύξηση στα επείγοντα περιστατικά που σχετίζονται με θερμοπληξίες. Η αύξηση στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας λόγω της συνεχούς χρήσης των κλιματιστικών έχει προκαλέσει σποραδικά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση της πόλης.

 

Το κύμα του καύσωνα αναμένεται να υποχωρήσει τις επόμενες ημέρες, αν και η θερμοκρασία αναμένεται να παραμείνει σε υψηλά επίπεδα σε μεγάλο μέρος της ηπείρου.


protoselida

World Business

Θα ξεπεράσει τα 40 εκατ. δολάρια το “The Splash”;

Θα ξεπεράσει τα 40 εκατ. δολάρια το “The…

Το εμβληματικό έργο του David Hockney βγαίνει σε δημοπρασία και ήδη, άρχισαν οι προσφορές

Secret Money

H NEA MEΛETH

H NEA MEΛETH

H PAE επισπεύδει την επικαιροποίηση της εθνικής μελέτης εκτίμησης επικινδυνότητας σχετικά με την ασφάλεια εφοδιασμού...

Αθλητικά

Έφυγε από τη ζωή ο Ρόμπερτ Αρτσιμπαλντ

Έφυγε από τη ζωή ο Ρόμπερτ Αρτσιμπαλντ

Σοκ στον χώρο του παγκόσμιου μπάσκετ έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου του Ρόμπερτ Αρτσιμπαλντ....

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.