Η Ευρώπη «καίγεται» από τις υψηλές θερμοκρασίες

Ένα δύσκολο Σαββατοκύριακο με ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες και εκτεταμένες πυρκαγιές περνά η Ευρώπη.

 

Στην επαρχία Γκαρ της νότιας Γαλλίας όπου την Παρασκευή τα θερμόμετρα έδειξαν 45,9 βαθμούς Κελσίου, περισσότεροι από 700 πυροσβέστες με τη συνδρομή δέκα αεροσκαφών προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο μία τεράστια πυρκαγιά που μαίνεται ανεξέλεγκτη. Δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ή απώλειες ζωών, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, ενώ τα γαλλικά μέσα αναφέρουν πως συνελήφθη ένα άτομο με την υποψία του εμπρησμού.

 

Στο Παρίσι η θερμοκρασία έφτασε τους 37 βαθμούς και οι αρχές της πόλης απαγόρευσαν την κυκλοφορία παλαιών οχημάτων προκειμένου να περιορίσουν την ατμοσφαιρική ρύπανση.

 

Ο ευρωπαϊκός καύσωνας αποτελεί άλλη ένα ακραίο καιρικό επεισόδιο που συνδέεται με τα αέρια του θερμοκηπίου, σχολιάζει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Μετεωρολογίας.

 

Η σημερινή ημέρα αναμένεται να είναι η θερμότερη του έτους -ως σήμερα- για τη Βρετανία όπου η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει ως τους 35 βαθμούς, ενώ στην Ισπανία, 40 από τις 50 επαρχίες της χώρας τέθηκαν σε επιφυλακή. Οι θερμοκρασίες στη χώρα της Ιβηρικής ξεπέρασαν τους 43 βαθμούς σε περιοχές της Καταλωνίας, όπου οι πυροσβέστερες κατόρθωσαν να θέσουν υπό έλεγχο στο μεγαλύτερο μέρος της μία πυρκαγιά που μαινόταν σε έκταση 60 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

 

Στη γειτονική μας Ιταλία το κύμα του καύσωνα προκάλεσε τον θάνατο τριών ανθρώπων, ενώ τα νοσοκομεία του Μιλάνου ανέφεραν 35% αύξηση στα επείγοντα περιστατικά που σχετίζονται με θερμοπληξίες. Η αύξηση στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας λόγω της συνεχούς χρήσης των κλιματιστικών έχει προκαλέσει σποραδικά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση της πόλης.

 

Το κύμα του καύσωνα αναμένεται να υποχωρήσει τις επόμενες ημέρες, αν και η θερμοκρασία αναμένεται να παραμείνει σε υψηλά επίπεδα σε μεγάλο μέρος της ηπείρου.


protoselida

World Business

Μερίδιο στην Tesla θέλουν γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες

Μερίδιο στην Tesla θέλουν γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες

Σύμφωνα με δημοσιεύματα ορισμένες γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες φαίνεται να ενδιαφέρονται για μερίδιο στην αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία Tesla,...

Secret Money

«Συνωστισμός» για τις AΠE

«Συνωστισμός» για τις AΠE

Mια ολόκληρη στοίβα με αιτήσεις για νέα έργα AΠE έχει συσσωρευτεί στη PAE, κάτι που...

Αθλητικά

Έφτασε στην Κίνα η αποστολή της Εθνικής Ανδρών

Έφτασε στην Κίνα η αποστολή της Εθνικής Ανδρών

Στην Κίνα βρίσκεται η Εθνική μας ομάδα στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για το Παγκόσμιο...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.