Η Amazon θα δημιουργήσει 1.800 θέσεις εργασίας στη Γαλλία

Επεκτείνεται ο αμερικανικός κολοσσός

 

Ο αμερικανικός κολοσσός λιανικού εμπορίου Amazon ανακοίνωσε σήμερα ότι θα δημιουργήσει 1.800 μόνιμες θέσεις εργασίας φέτος στη Γαλλία, τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή του αγορά μετά τη Βρετανία και τη Γερμανία, σε αντίθεση με την εταιρία λιανικής πώλησης επίπλων Conforama που προχωρά σε περικοπή θέσεων εργασίας.

 

Η αύξηση αυτή θα ανεβάσει τον συνολικό αριθμό μόνιμων υπαλλήλων της Amazon σε 9.300 έως τα τέλη του 2019 και αντανακλά τη δέσμευσή του ομίλου στη γαλλική αγορά όπου έχει επενδύσει πάνω από 2 δισεκ. ευρώ από το 2010, ανέφερε η ανακοίνωση.

 

Το σχέδιο της Amazon ανακοινώνεται ενώ η Conforama, η γαλλική μονάδα της νοτιοαφρικανικής εταιρίας λιανικής πώλησης Steinhoff που βρίσκεται σε διαδικασία οικονομικής αναδιάρθρωσης, σκοπεύει να περικόψει 1.900 θέσεις εργασίας στη Γαλλία.

 

Η υφυπουργός Οικονομικών Ανιές Πανιέ-Ρουνασέ δήλωσε στο Sud Radio ότι "το παραδοσιακό λιανεμπόριο βρίσκεται μπροστά σε ένα πολύ βαθύ μετασχηματισμό. Είναι αλήθεια ότι η σύμπτωση αυτών των δύο αριθμών – 1.800 προσλήψεις στην Amazon και περικοπή 1.900 θέσεων εργασίας στην Conforama – αντανακλά αυτόν τον μετασχηματισμό". Δήλωσε ότι η γαλλική κυβέρνηση θα είναι "σε υψηλή επαγρύπνηση" αναφορικά με την Conforama και θα προσπαθήσει να περιορίσει τον αντίκτυπό της.

 

Η Amazon επεκτείνεται με σταθερούς ρυθμούς στη Γαλλία όπου έχει 20 μονάδες, μεταξύ των οποίων και έξι κέντρα επιμελητείας. Η Amazon κατέχει ηγετική θέση στο ηλεκτρονικό εμπόριο στη Γαλλία με μερίδιο αγοράς 17,3% αλλά το μερίδιό της στην αγορά τροφίμων βρίσκεται μόλις στο 2%, σύμφωνα με στοιχεία της Kantar.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


protoselida

World Business

Rosatom: Ξεκινά στα τέλη του 2019 η κατασκευή του δεύτερου πυρηνικού αντιδραστήρα της Τουρκίας

Rosatom: Ξεκινά στα τέλη του 2019 η κατασκευή…

Το «πρώτο μπετόν» σχεδιάζει να ρίξει στα στα θεμέλια των εγκαταστάσεων του δεύτερου πυρηνικού αντιδραστήρα...

Media

Reuters: Ίσως πάρει μήνες η επιστροφή της Aramco σε φυσιολογικούς ρυθμούς

Reuters: Ίσως πάρει μήνες η επιστροφή της Aramco…

Η πλήρης επιστροφή της Saudi Aramco στους φυσιολογικούς όγκους παραγωγής πετρελαίου, "ίσως πάρει μήνες", ...

Secret Money

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

Mπορεί ο Γ. Σταματίου να διατηρήθηκε στη θέση του επικεφαλής του Iασώ, αλλά στο νέο...

Τεχνολογία

Εφαρμογές γνωστοποιούν στο Facebook την σεξουαλική ζωή χρηστών

Εφαρμογές γνωστοποιούν στο Facebook την σεξουαλική ζωή χρηστών

Ορισμένες εφαρμογές που καταγράφουν την περίοδο των γυναικών κατηγορούνται ότι μοιράστηκαν ευαίσθητες πληροφορίες σχετικά...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.