Σημαντική βελτίωση στα οικονομικά της Ιταλίας

Εκπρόσωποι της ΕΕ εκφράζουν την αισιοδοξία τους

 

Εκπρόσωποι των κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης βλέπουν "σημαντική βελτίωση" στα δημοσιονομικά σχέδια της Ιταλίας αφού η κυβέρνηση ανακοίνωσε νέα μέτρα αυτή την εβδομάδα, δήλωσε αξιωματούχος της ΕΕ στο Reuters.

 

Η Κομισιόν αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα εάν σκοπεύει να προτείνει μια πειθαρχική διαδικασία σε βάρος της Ιταλίας για το μεγάλο της χρέος. Οι κυβερνήσεις της ΕΕ θα πρέπει να επικυρώσουν την απόφαση της Κομισιόν. Σε συνεδρίασή τους αυτή την εβδομάδα, φάνηκαν ικανοποιημένες με τις παραχωρήσεις που προσέφερε η ιταλική κυβέρνηση, δήλωσε ο αξιωματούχος.

 

Το ιταλικό έλλειμμα αναμένεται να διαμορφωθεί στο 1,9% του ΑΕΠ, πολύ χαμηλότερα σε σχέση με τις προηγούμενες εκτιμήσεις, σύμφωνα με τους εκπροσώπους των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων. Οι κυβερνήσεις βλέπουν επίσης μια διαρθρωτική βελτίωση της τάξης του 0,3% φέτος και "σημαντική βελτίωση" στα δημοσιονομικά σχέδια της Ιταλίας για την επόμενη χρονιά, σύμφωνα με τον αξιωματούχο.

 

Ωστόσο, κάποιες χώρες, με επικεφαλής τη Γερμανία και την Ολλανδία, εκφράζουν επιφυλακτικότητα για τα δημοσιονομικά σχέδια της Ιταλίας, δήλωσε ο αξιωματούχος, ενώ η Γαλλία στηρίζει τις προσπάθειες της Ιταλίας.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ


protoselida

World Business

H Walmart μηνύει την Tesla

H Walmart μηνύει την Tesla

Η Walmart μηνύει την Τesla, καθώς όπως υποστηρίζει τα ηλιακά πάνελ της δεύτερης προκάλεσαν πυρκαγιές...

Secret Money

«Συνωστισμός» για τις AΠE

«Συνωστισμός» για τις AΠE

Mια ολόκληρη στοίβα με αιτήσεις για νέα έργα AΠE έχει συσσωρευτεί στη PAE, κάτι που...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.