Deal News Online

undefined

Βούτσης: Θα είμαστε θεσμικά δίπλα στον νέο πρόεδρο της Βουλής Κ. Τασούλα

Θα είμαστε θεσμικά κοντά στο νέο πρόεδρο του Κοινοβουλίου διαβεβαίωσε ο απερχόμενος πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης για τον Κώστα Τασούλα, τον νέο πρόεδρο του Κοινοβουλίου που προτείνεται από τη ΝΔ, η εκλογή του οποίου θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη.

 

Οι δύο άνδρες είχαν όλη την εβδομάδα μια στενή και πολύ καλή συνεργασία, όπως ανέφερε ο κ. Βούτσης, προκειμένου ο κ. Τασούλας να έχει πλήρη εικόνα και να είναι έτοιμος στα νέα του καθήκοντα.

 

"Είχαμε μία πολύ καλή σχέση, μια στενή και συστηματική συνεργασία όλη την εβδομάδα, έξω από τα φώτα της δημοσιότητας, ώστε να είναι έτοιμος να διαδραματίσει με το καλύτερο τρόπο το ρόλο του προέδρου της Βουλής. Εμείς θα είμαστε θεσμικά κοντά του και την επόμενη μέρα", τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βούτσης και πρόσθεσε: "Πιστεύω ότι θα μπορέσει να ανταποκριθεί στο μέγιστο βαθμό στα νέα του καθήκοντα για να συνεχιστεί το κοινοβουλευτικό έργο που έγινε αλλά και να υπάρξουν και άλλες βελτιώσεις. Αυτό κρίνεται πάντα στη πράξη. Εμείς δώσαμε το αποτύπωμά μας προσπαθώντας να οικοδομήσουμε ευρύτερες συναινέσεις".

 

Ο απερχόμενος πρόεδρος της Βουλής, θέλησε σήμερα, δύο μέρες πριν την εκλογή του νέου προέδρου, να ευχαριστήσει από καρδιάς, όπως είπε, τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες για τη συνεργασία που είχαν όλο το διάστημα της θητείας του.

 

Παράλληλα έκανε ένα σύντομο απολογισμό της προεδρίας του, δηλώνοντας υπερήφανος για το έργο που αφήνει πίσω του αλλά και για το ότι η Βουλή κατάφερε, "σε πάρα πολύ δύσκολα χρόνια" όπως είπε, να φέρει σε πέρας το μεγαλύτερο και σημαντικό έργο της, με συναίνεση και ευρεία στήριξη.

 

Επεσήμανε μεταξύ άλλων, την ψήφιση της τρίτης Δανειακής Σύμβασης και της Συμφωνίας των Πρεσπών, την οποία χαρακτήρισε "τομή", ακόμη το άνοιγμα του "Φακέλου της Κύπρου", που είναι, όπως είπε, "σημαντική παρακαταθήκη" και το πόρισμα για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στη διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος, σημειώνοντας ότι στη 18η Σύνοδο θα υπάρξει συντακτική Βουλή για τη δεύτερη φάση της Αναθεώρησης.

 

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και για την πρωτοβουλία της ελληνικής βουλής να λειτουργήσει με δικά της έξοδα την έκθεση στο 'Αουσβιτς, με στόχο "την ανασύσταση της ιστορικής μνήμης για τις γερμανικές θηριωδίες που έγιναν στη χώρα μας". Σημειωτέον, "Στους 4 μήνες λειτουργίας της ήδη την έχουν επισκεφθεί 17.500 άτομα", πρόσθεσε.

 

Μίλησε ακόμα για την τεχνολογική και ποιοτική αναβάθμιση της Βουλής, σημειώνοντας ότι "δεν μηδενίζουμε τίποτα από αυτά που παραλάβαμε". Και πρόσθεσε: "Αντιμετωπίσαμε πολύ σοβαρά προβλήματα. Κάναμε όμως ό,τι μπορούσαμε, με τα περισσότερα να γίνονται με συναίνεση και ευρεία στήριξη. Μερικά πράγματα δεν προχώρησαν όσο θα θέλαμε", υπογράμμισε ο κ. Βούτσης ενώ κατέληξε λέγοντας:

 

"Αυτά που έγιναν επί θητείας μου αντιστοιχούν με το 80-90% από αυτά που είχα συμπεριλάβει στον εναρκτήριο λόγο μου πριν 4 χρόνια. Έτσι ποιοτικά έκλεισε ο κύκλος μου και ανεξάρτητα από το εκλογικό αποτέλεσμα δεν θα διεκδικούσα νέα θητεία. Θα εξακολουθήσω να διαδραματίζω το ρόλο μου ως βουλευτής και ως πρώην πρόεδρος της Βουλής στο πλαίσιο των αξιών του κόμματος μου και των αξιών της Αριστεράς".


protoselida

Secret Money

 TI «ΠAIZEI» ME TH XAΛYBOYPΓIKH;

TI «ΠAIZEI» ME TH XAΛYBOYPΓIKH;

Yπάρχει άραγε κάποια εξέλιξη στις συζητήσεις μεταξύ των τραπεζών και της Xαλυβουργικής για το θέμα...

Περιβάλλον

Μεγάλη απειλή τα drones στις προστατευομενες περιοχες

Μεγάλη απειλή τα drones στις προστατευομενες περιοχες

Οι Φορείς Προστατευόμενων Περιοχών Θερμαϊκού Κόλπου, Λίμνης Κερκίνης και Κορώνειας-Βόλβης-Χαλκιδικήςμαζί με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία...

Τουρισμός

Austrian Airlines: Διπλασιασμός θερινών πτήσεων

Austrian Airlines: Διπλασιασμός θερινών πτήσεων

"Ολική επαναφορά" επιδιώκει η αεροπορική εταιρεία Austrian Airlines, καθώς δημοσίευσε το εναπομένον πρόγραμμα θερινών πτήσεων,...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.