Δήμας: Δουλεύουμε για να γίνει η Ελλάδα κόμβος Έρευνας και Καινοτομίας

Στην «23η Στρογγυλή Τράπεζα με την Κυβέρνηση της Ελλάδας», που διοργάνωσε ο Economist μίλησε ο Υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας κ. Χρίστος Δήμας.

 

Ο κ. Δήμας αναφέρθηκε στα δομικά προβλήματα της εθνικής οικονομίας τα τελευταία χρόνια, τις προθέσεις της ΝΔ να εξαλειφθεί η υπερφορολόγηση και τα εμπόδια στην παραγωγή, ενώ υπογράμμισε κατά τη διάρκεια της ενότητας για το νέο παραγωγικό μοντέλο της χώρας. την πρόθεση του να εργαστεί στο πλαίσιο του χαρτοφυλακίου του, προκειμένου η Ελλάδα να γίνει κόμβος Έρευνας και Τεχνολογίας.

 

Όπως τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Δήμας:

 

— Η Ελλάδα πρέπει να γίνει σημαντικός κόμβος Έρευνας και Τεχνολογίας. Δική μας βούληση είναι η αναδιάρθρωση και η ενίσχυση του υφιστάμενου δικτύου, ώστε σύντομα να καταστεί σημαντικός πυλώνας για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της εθνικής οικονομίας.

 

— Έχουμε ένα συγκροτημένο πλάνο για το οικοσύστημα των start up επιχειρήσεων στην Ελλάδα, το οποίο βασίζεται σε ισχυρό δίκτυο συνεργασιών, στη δημιουργία ενός βιώσιμου επιχειρηματικού περιβάλλοντος και μια δυναμική πρόσβαση σε κεφάλαια, ικανή να επιτρέψει σε νεοφυείς επιχειρήσεις μακροπρόθεσμη ανάπτυξη.

 

— Ένας από τους κύριους στόχους μας είναι να αυξήσουμε τη χρηματοδότηση της έρευνας, τόσο τη δημόσια, όσο και την ιδιωτική, προκειμένου να υπάρχει συνεχής πρόσβαση σε κεφάλαια.

 

— Παράλληλα, είναι επιτακτική η ανάσχεση του Brain Drain. Η ανάκαμψη της χώρας απαιτεί νέους και καταρτισμένους Έλληνες επιστήμονες και στελέχη επιχειρήσεων. Πολλοί από αυτούς τα τελευταία χρόνια έφυγαν στο εξωτερικό. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα ελκυστικό και αξιοκρατικό περιβάλλον τη χώρα, που θα τους πείσει να γυρίσουν στην Πατρίδα και παράλληλα να δώσουμε κίνητρα σε επιχειρήσεις προκειμένου να συμβάλλουν στην κατεύθυνση αυτή. Είναι μια φιλόδοξη προτεραιότητα, την οποία έχουμε υποχρέωση να υλοποιήσουμε.


protoselida

World Business

Air Liquide: Επένδυση 30 εκατ. στο διυλιστήριο Tabangao στο Batangas

Air Liquide: Επένδυση 30 εκατ. στο διυλιστήριο Tabangao…

Η Air Liquide θα επενδύσει 30 εκατομμύρια ευρώ για την κατασκευή μίας προηγμένης μονάδας παραγωγής...

Media

Reuters: Ίσως πάρει μήνες η επιστροφή της Aramco σε φυσιολογικούς ρυθμούς

Reuters: Ίσως πάρει μήνες η επιστροφή της Aramco…

Η πλήρης επιστροφή της Saudi Aramco στους φυσιολογικούς όγκους παραγωγής πετρελαίου, "ίσως πάρει μήνες", ...

Secret Money

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

Mπορεί ο Γ. Σταματίου να διατηρήθηκε στη θέση του επικεφαλής του Iασώ, αλλά στο νέο...

Τεχνολογία

Εφαρμογές γνωστοποιούν στο Facebook την σεξουαλική ζωή χρηστών

Εφαρμογές γνωστοποιούν στο Facebook την σεξουαλική ζωή χρηστών

Ορισμένες εφαρμογές που καταγράφουν την περίοδο των γυναικών κατηγορούνται ότι μοιράστηκαν ευαίσθητες πληροφορίες σχετικά...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.