«Αρκτικό κύμα καύσωνα» στον βορειότερο οικισμό παγκοσμίως

Η μικρή κοινότητα του Alert είναι η βορειότερη μόνιμα κατοικημένη περιοχή του πλανήτη και έχει εισέλθει κι επισήμως σε αχαρτογράφητα νερά, καθώς στις 14 Ιουλίου κατέγραψε ρεκόρ υψηλότερης θερμοκρασίας, όταν έφτασε τους 21 ° C, δηλαδή ένα βαθμό υψηλότερο από το προηγούμενο ρεκόρ των 20 ° C, που είχε καταγραφεί το 1956.

 

Για να υπάρχει μέτρο σύγκρισης, οι υψηλότερες θερμοκρασίες τον Ιούλιο είναι γύρω στους 5-6 ° C, με τις χαμηλότερες τη νύχτα να κυμαίνονται γύρω από το 0. Τα ξημερώματα της Δευτέρας, η θερμοκρασία στο μετεωρολογικό σταθμό στο Alert δεν έπεσε κάτω από τους 15 ° C, κάτι που ήταν εξαιρετικά ασυνήθιστο για την περιοχή και πιθανότατα ρεκόρ θερμότερης μινιμουμ θερμοκρασίας για την περιοχή.

 

Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι ο σταθμός δεν κατέγραψε μόνο μία ημέρα πάνω από τους 20 ° C, αλλά και μια δεύτερη τη Δευτέρα. Κατά συνέπεια, αυτή είναι η πρώτη φορά που ο κλιματολογικός σταθμός έχει καταγράψει συνεχόμενες μέρες με θερμοκρασίες άνω των 20 ° C.

 

«Είναι αρκετά εντυπωσιακό ως στατιστικό στοιχείο, και αποτελεί ένα από τα εκατοντάδες ρεκόρ που προκαλεί η υπερθέρμανση του πλανήτη», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Αρμέλ Καστεγιάν, μετεωρολόγος στο υπουργείο Περιβάλλοντος του Καναδά. «Αυτό είναι ένα απόλυτο ρεκόρ, που δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στο παρελθόν», τόνισε, συμπληρώνοντας ότι είναι ήδη 17 βαθμοί σήμερα το μεσημέρι «και μπορεί να ανέβει ακόμα».

 

Το τρέχον κύμα καύσωνα εξηγείται από ένα «μέτωπο υψηλού βαρομετρικού» πάνω από τη Γροιλανδία, και είναι «αρκετά ασυνήθιστο» και «βοηθά στη δημιουργία νότιων ανέμων» πάνω από τον Αρκτικό Ωκεανό, συμπλήρωσε ο Καναδός μετεωρολόγος.

 

«Η κλιματική αλλαγή έχει σαφώς μια πολύ έμμεση ή άμεση επιρροή» σε αυτό το ρεκόρ, ιδιαίτερα καθώς η Αρκτική θερμαίνεται τρεις φορές πιο γρήγορα από οποιοδήποτε άλλο μέρος του πλανήτη, τόνισε ο Καστεγιάν, θεωρώντας ότι το γεγονός αποτελεί ακόμη μια ακόμη απόδειξη της επείγουσας ανάγκης να μειωθούν δραστικά οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.


protoselida

World Business

Θα ξεπεράσει τα 40 εκατ. δολάρια το “The Splash”;

Θα ξεπεράσει τα 40 εκατ. δολάρια το “The…

Το εμβληματικό έργο του David Hockney βγαίνει σε δημοπρασία και ήδη, άρχισαν οι προσφορές

Secret Money

H NEA MEΛETH

H NEA MEΛETH

H PAE επισπεύδει την επικαιροποίηση της εθνικής μελέτης εκτίμησης επικινδυνότητας σχετικά με την ασφάλεια εφοδιασμού...

Αθλητικά

Έφυγε από τη ζωή ο Ρόμπερτ Αρτσιμπαλντ

Έφυγε από τη ζωή ο Ρόμπερτ Αρτσιμπαλντ

Σοκ στον χώρο του παγκόσμιου μπάσκετ έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου του Ρόμπερτ Αρτσιμπαλντ....

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.