FaceApp: Οι κίνδυνοι για τους χρήστες

Η εφαρμογή FaceApp είναι η νέα μόδα που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, με τους χρήστες της να διασκεδάζουν με το να βλέπουν πώς θα είναι όταν γεράσουν.

 

Η FaceApp, που λειτουργεί σε smartphone, δίνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί κανείς φίλτρα σε selfies που ανεβάζει και έχει γίνει εξαιρετικά δημοφιλής.

 

Ειδικοί στην κυβερνοασφάλεια, ωστόσο, εκφράζουν ανησυχίες γι' αυτή. Εχει κατασκευαστεί από τη Wireless Lab, μία μικρή εταιρεία με έδρα τη Ρωσία και σύμφωνα με τους όρους της, οι φωτογραφίες των χρηστών θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν με διάφορους απρόβλεπτους τρόπους.

 

«Οι καταναλωτές απλώς πιστεύουν ότι έχει πλάκα και μοιράζονται φωτογραφίες τους με τυφλή εμπιστοσύνη», σημειώνει ο Robert Siciliano, ειδικός ασφαλείας στη Safr.Me. «Ο κόσμος γελάει με τις φωτογραφίες του», προσθέτει. Σε ανταπόδοση, βέβαια, τέτοιες εφαρμογές θέλουν ένα μεγάλο κομμάτι από τα δεδομένα του.

 

«Υπάρχει μεγάλη ανησυχία για τις εταιρείες με έδρα τη Ρωσία, από τις οποίες μπορεί να βρει είσοδο σε δεδομένα και servers η ρωσική κυβέρνηση», προσθέτει.

 

Πριν εισαγάγει το χαρακτηριστικό που δείχνει πώς θα γεράσει κάποιος, η FaceApp ήταν δημοφιλής -ενώ δέχθηκε και κριτική- για τα εργαλεία που κάνουν τους ανθρώπους να εμφανίζονται με άλλο φύλο ή να ανοίγουν το χρώμα του δέρματός τους. Ωστόσο, το χαρακτηριστικό με τα γηρατειά έχει γίνει viral.

 

Στις σημειώσεις της εφαρμογής που αφορούν την πολιτική ιδιωτικότητας που ακολουθεί, αναφέρεται ότι «ίσως μεταφέρει πληροφορίες που συλλέγει για σένα, συμπεριλαμβανομένης προσωπικής πληροφόρησης εκτός συνόρων και από τη χώρα σου σε άλλες χώρες και δικαιοδοσίες του κόσμου».

 

Όπως μεταδίδει το MarketWatch, η FaceApp έχει στην κατοχή της φωτογραφίες που ανεβαίνουν στην υπηρεσία της και μπορεί να τις χρησιμοποιήσει με όποιον τρόπο θέλει. Θα μπορούσε να τοποθετήσει τη φωτογραφία σου σε μία διαφημιστική πινακίδα ή ακόμη και στην ανάπτυξη τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου.

 

Οι χρήστες δίνουν άδεια στην εταιρεία «για να χρησιμοποιεί, αναπαράγει, τροποποιεί, υιοθετεί, δημοσιεύει, μεταφράζει, δημιουργεί παράγωγα έργα, διανέμει, εκτελεί και εμφανίζει δημόσια το περιεχόμενο του χρήστη και οποιοδήποτε όνομα, το όνομα χρήστη ή την ομοιότητα που παρέχεται όσον αφορά το περιεχόμενο του χρήστη, σε φορμάτ μέσων και κανάλια που είναι σήμερα γνωστά ή που θα αναπτυχθούν αργότερα».

 

Οι χρήστες που κατέβασαν και χρησιμοποίησαν την εφαρμογή συμφώνησαν αυτόματα σε υποχρεωτική ρήτρα διαιτησίας, που σημαίνει ότι δεν έχουν δικαίωμα να κάνουν νομικές καταγγελίες σε δικαστήριο.

 

Εάν οι χρήστες θέλουν να εξαιρεθούν από τη δεσμευτική διαιτησία, μπορούν, αλλά πρέπει να στείλουν επιστολή στη FaceApp, στη διεύθυνση: Wireless Lab OOO, 16 Avtovskaya 401, Saint-Petersburg, 198096, Russia.


protoselida

World Business

Συμφωνία 4 δισ. δολ. για την «Πέππα το γουρουνάκι»

Συμφωνία 4 δισ. δολ. για την «Πέππα το…

Σε συμφωνία για την εξαγορά της Entertainment One, βρετανικής εταιρείας που παράγει περιεχόμενο ψυχαγωγίας κυρίως...

Media

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Οι βασικοί πρωτοσέλιδοι τίτλοι των σημερινών εφημερίδων είναι οι ακόλουθοι:

Secret Money

«Συνωστισμός» για τις AΠE

«Συνωστισμός» για τις AΠE

Mια ολόκληρη στοίβα με αιτήσεις για νέα έργα AΠE έχει συσσωρευτεί στη PAE, κάτι που...

Αθλητικά

Στο Τάραντο οι 20οί Μεσογειακοί Αγώνες

Στο Τάραντο οι 20οί Μεσογειακοί Αγώνες

Στην πόλη του Τάραντο στην Ιταλία θα διεξαχθούν οι ΧΧ Μεσογειακούς Αγώνες, όπως αποφάσισε η...

Περιβάλλον

Ο Αμαζόνιος εκπέμπει SOS

Ο Αμαζόνιος εκπέμπει SOS

SOS συνεχίζει να εκπέμπει το τροπικό δάσος του·Αμαζονίου, ο σημαντικότερος πνεύμονας του πλανήτη.

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.