Οι leaders της παγκόσμιας οικονομίας φοβούνται το Libra;

Τί τους προβληματίζει και τους ανησυχεί έντονα; – Πώς θα ανατραπούν οι ισορροπίες στην παγκόσμια οικονομία;

Έντονος προβληματισμός στην σύνοδο των G7 για την εμφάνιση του ψηφιακού νομίσματος του facebook στις ζωές των χρηστών και κατ' επέκταση της παγκόσμιας οικονομίας.

 

Το νέο κρυπτονόμισμα το Libra μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες στην παγκόσμια οικονομία και αυτό θέλουν να το οριοθετήσουν εξαρχής οι υπουργοί Οικονομικών των ισχυρότερων οικονομιών του κόσμου.

 

Μάλιστα χθες στις συνομιλίες του Σαντιγί κυριάρχησε η βαθιά ανησυχία για την ισχύ  που αποκτούν οι μεγάλες τεχνολογικές εταιρίες καταπατούν τομείς που ανήκουν στις κυβερνήσεις, όπως η έκδοση νομίσματος.

 

«Όλοι είμαστε σε μια θέση όπου αναγνωρίζουμε ότι οι νέες τεχνολογίες μπορούν να προσφέρουν πλεονεκτήματα», δήλωσε ο Καναδός υπουργός Οικονομικών Μπιλ Μορνό στο Reuters. «Αλλά ο κόσμος θέλουν κάτι ασφαλές και φθηνό, όχι απλά φθηνό. Και η δουλειά μας είναι να σκεφθούμε και για την ασφάλεια...δημιουργείται μια αίσθηση ότι χρειάζεται να εργαστούμε από κοινού για αυτό».

 

Οι ανησυχίες περιλαμβάνουν τον φόβο ότι οι φιλοδοξίες της Facebook για ένα ψηφιακό νόμισμα θα μπορούσαν να αποδυναμώσουν τον έλεγχο των υπευθύνων επί των νομισματικών και τραπεζικών πολιτικών και να δημιουργήσουν κινδύνους για την ασφάλεια.

 

«Ένα παγκόσμιο stablecoin (ένα κρυπτονόμισμα με σχετική σταθερότητα τιμών) για συναλλαγές λιανικής θα μπορούσε να προσφέρει ταχύτερα και φθηνότερα εμβάσματα, να τονώσει τον ανταγωνισμό για πληρωμές και άρα να μειώσει το κόστος, και να στηρίξει τη μεγαλύτερη πρόσβαση στον χρηματοπιστωτικό τομέα», δήλωσε στη συνεδρίασης της G7 ο Μπενουά Κερέ, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και πρόεδρος της ομάδας δράσης.

 

Φοβούνται για σειρά κινδύνων

«Ωστόσο...δημιουργούν μια σειρά από κινδύνους που σχετίζονται με τις προτεραιότητες της δημόσιας πολιτικής, μεταξύ των οποίων μέτρα ενάντια στο ξέπλυμα χρήματος και την καταπολέμηση της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας, την προστασία των καταναλωτών και των προσωπικών δεδομένων, την ανθεκτικότητα του κυβερνοχώρου, τον θεμιτό ανταγωνισμό και τη φορολογική συμμόρφωση».

 

Ο επικεφαλής της Τράπεζας της Γαλλίας και αξιωματούχος της ΕΚΤ Φρανσουά Βιλερουά ντε Γκαλό δήλωσε ότι οι ρυθμιστικοί φορείς του χρηματοπιστωτικού τομέα δεν θα θυσιάσουν την ασφάλεια των πελατών τους για χάρη της καινοτομίας.

 

 

 

 


protoselida

World Business

Συμφωνία 4 δισ. δολ. για την «Πέππα το γουρουνάκι»

Συμφωνία 4 δισ. δολ. για την «Πέππα το…

Σε συμφωνία για την εξαγορά της Entertainment One, βρετανικής εταιρείας που παράγει περιεχόμενο ψυχαγωγίας κυρίως...

Media

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Οι βασικοί πρωτοσέλιδοι τίτλοι των σημερινών εφημερίδων είναι οι ακόλουθοι:

Secret Money

«Συνωστισμός» για τις AΠE

«Συνωστισμός» για τις AΠE

Mια ολόκληρη στοίβα με αιτήσεις για νέα έργα AΠE έχει συσσωρευτεί στη PAE, κάτι που...

Αθλητικά

Στο Τάραντο οι 20οί Μεσογειακοί Αγώνες

Στο Τάραντο οι 20οί Μεσογειακοί Αγώνες

Στην πόλη του Τάραντο στην Ιταλία θα διεξαχθούν οι ΧΧ Μεσογειακούς Αγώνες, όπως αποφάσισε η...

Περιβάλλον

Ο Αμαζόνιος εκπέμπει SOS

Ο Αμαζόνιος εκπέμπει SOS

SOS συνεχίζει να εκπέμπει το τροπικό δάσος του·Αμαζονίου, ο σημαντικότερος πνεύμονας του πλανήτη.

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.