Europol: “Πονοκέφαλος” από τα αναβαθμισμένα δίκτυα 5G

Η Europol ανησυχεί για το γεγονός ότι τα αναβαθμισμένα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας 5G θα παρεμποδίζουν την ικανότητα των αρχών επιβολής του νόμου να εντοπίζουν όσους διαπράττουν εγκλήματα.Η Catherine De Bolle, επικεφαλής της Europol, ζητά από τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επιτρέψουν στην αντιπροσωπεία τους να συμμετάσχει περισσότερο σε πολιτικές συνομιλίες που περιλαμβάνουν την υιοθέτηση της τεχνολογίας 5G, αναφέρει δημοσίευμα του Reuters.Οι αστυνομικές υπηρεσίες στην Ευρώπη και στις Η.Π.Α. είναι σε θέση να παρακολουθούν και να ακούν κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούν δίκτυα 4G, αλλά πολλά από τα εργαλεία που χρησιμοποιούν δεν λειτουργούν στο δίκτυο 5G, δήλωσε η De Bolle. Εξήγησε ότι τα δίκτυα 5G διαδίδουν δεδομένα σε δίκτυα κατά τρόπο που καθιστά δύσκολη την παρακολούθηση.

 

«Είναι ένα από τα πιο σημαντικά εργαλεία έρευνας που έχουν οι αστυνομικοί και οι υπηρεσίες, οπότε το χρειαζόμαστε στο μέλλον» είπε σχετικά, χρησιμοποιώντας ως παράδειγμα τον εντοπισμό ενός παιδιού που απήχθη. Αλλά αυτά τα εργαλεία μπορεί να μην λειτουργούν για μεγάλο χρονικό διάστημα, καθώς "δεν μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε στο 5G".

 

Η ντε Μπόλε υποστήριξε ότι οι ευρωπαϊκές υπηρεσίες επιβολής νόμου εισήλθαν στις συζητήσεις μεταξύ των εταιρειών τεχνολογίας και των διαμορφωτών πολιτικής σχετικά με τη μετάβαση στο 5G πολύ αργά. Το αποτέλεσμα, όπως σημείωσε, είναι πλέον να είναι σε εξέλιξη προσπάθειες να περιοριστεί η ζημιά που προκύπτει από το γεγονός πως οι αστυνομίες στερούνται κρίσιμης σημασίας δυνατότητες παρακολούθησης λόγω του 5G.

 

Την προηγούμενη Πέμπτη, η Europol δημοσίευσε μια έκθεση με τίτλο "Do Criminals Dream of Electric Sheep", η οποία παρουσιάζει το όραμά της για την αντιμετώπιση του εγκλήματος στην ψηφιακή εποχή, απέναντι στην χρήση νέων εργαλείων κρυπτογραφημένης επικοινωνίας, τεχνολογίας 3D printing και προηγμένων δυνατοτήτων hacking από κυβερνοεγκληματίες. Παράλληλα, υπογραμμίζονται οι δυνατότητες χρήσης αυτόνομων οχημάτων ή drones ως όπλων από τρομοκράτες, καθώς και η χρήση τεχνητής νοημοσύνης για τη διασπορά fake news κ.α.

 Η De Bolle άδραξε την ευκαιρία να διαμαρτυρηθεί ότι οι αστυνομίες «δεν μίλησαν πολύ» όταν οι διαμορφωτές πολιτικής και οι επιχειρήσεις συζητούσαν την τεχνολογία 5G. «Ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι πως δεν είμαστε επαρκώς ενήμεροι για τις εξελίξεις σε τεχνολογικό επίπεδο, και πρέπει να βρεθούμε μπροστά σε αυτόν τον κλάδο. Πρέπει να κατανοήσουμε τι συμβαίνει και να δώσουμε απαντήσεις» τόνισε, καταλήγοντας πως «πρέπει να βρισκόμαστε στο τραπέζι όπου γίνεται η συζήτηση για τις τεχνολογικές εξελίξεις».

 

 

 

 

 

 

 

 


protoselida

World Business

Κέρδη 7,5 δισ. δολ. για την Bank of America

Κέρδη 7,5 δισ. δολ. για την Bank of…

Ξεπέρασε τις προβλέψεις όσον αφορά τα κέρδη και τα έσοδα τρίτου τριμήνου η Bank of...

Secret Money

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή…

Tι συμβαίνει με τη μετοχή της MLS Πληροφορικής η οποία έχει υποχωρήσει κατά 36% στο...

Αυτοκίνητο

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Στο “νησί των ιπποτών”, ανάμεσα στα πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια της πόλης της Ρόδου, θα διεξαχθεί...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.