Deal News Online

undefined

Europol: “Πονοκέφαλος” από τα αναβαθμισμένα δίκτυα 5G

Η Europol ανησυχεί για το γεγονός ότι τα αναβαθμισμένα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας 5G θα παρεμποδίζουν την ικανότητα των αρχών επιβολής του νόμου να εντοπίζουν όσους διαπράττουν εγκλήματα.Η Catherine De Bolle, επικεφαλής της Europol, ζητά από τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επιτρέψουν στην αντιπροσωπεία τους να συμμετάσχει περισσότερο σε πολιτικές συνομιλίες που περιλαμβάνουν την υιοθέτηση της τεχνολογίας 5G, αναφέρει δημοσίευμα του Reuters.Οι αστυνομικές υπηρεσίες στην Ευρώπη και στις Η.Π.Α. είναι σε θέση να παρακολουθούν και να ακούν κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούν δίκτυα 4G, αλλά πολλά από τα εργαλεία που χρησιμοποιούν δεν λειτουργούν στο δίκτυο 5G, δήλωσε η De Bolle. Εξήγησε ότι τα δίκτυα 5G διαδίδουν δεδομένα σε δίκτυα κατά τρόπο που καθιστά δύσκολη την παρακολούθηση.

 

«Είναι ένα από τα πιο σημαντικά εργαλεία έρευνας που έχουν οι αστυνομικοί και οι υπηρεσίες, οπότε το χρειαζόμαστε στο μέλλον» είπε σχετικά, χρησιμοποιώντας ως παράδειγμα τον εντοπισμό ενός παιδιού που απήχθη. Αλλά αυτά τα εργαλεία μπορεί να μην λειτουργούν για μεγάλο χρονικό διάστημα, καθώς "δεν μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε στο 5G".

 

Η ντε Μπόλε υποστήριξε ότι οι ευρωπαϊκές υπηρεσίες επιβολής νόμου εισήλθαν στις συζητήσεις μεταξύ των εταιρειών τεχνολογίας και των διαμορφωτών πολιτικής σχετικά με τη μετάβαση στο 5G πολύ αργά. Το αποτέλεσμα, όπως σημείωσε, είναι πλέον να είναι σε εξέλιξη προσπάθειες να περιοριστεί η ζημιά που προκύπτει από το γεγονός πως οι αστυνομίες στερούνται κρίσιμης σημασίας δυνατότητες παρακολούθησης λόγω του 5G.

 

Την προηγούμενη Πέμπτη, η Europol δημοσίευσε μια έκθεση με τίτλο "Do Criminals Dream of Electric Sheep", η οποία παρουσιάζει το όραμά της για την αντιμετώπιση του εγκλήματος στην ψηφιακή εποχή, απέναντι στην χρήση νέων εργαλείων κρυπτογραφημένης επικοινωνίας, τεχνολογίας 3D printing και προηγμένων δυνατοτήτων hacking από κυβερνοεγκληματίες. Παράλληλα, υπογραμμίζονται οι δυνατότητες χρήσης αυτόνομων οχημάτων ή drones ως όπλων από τρομοκράτες, καθώς και η χρήση τεχνητής νοημοσύνης για τη διασπορά fake news κ.α.

 Η De Bolle άδραξε την ευκαιρία να διαμαρτυρηθεί ότι οι αστυνομίες «δεν μίλησαν πολύ» όταν οι διαμορφωτές πολιτικής και οι επιχειρήσεις συζητούσαν την τεχνολογία 5G. «Ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι πως δεν είμαστε επαρκώς ενήμεροι για τις εξελίξεις σε τεχνολογικό επίπεδο, και πρέπει να βρεθούμε μπροστά σε αυτόν τον κλάδο. Πρέπει να κατανοήσουμε τι συμβαίνει και να δώσουμε απαντήσεις» τόνισε, καταλήγοντας πως «πρέπει να βρισκόμαστε στο τραπέζι όπου γίνεται η συζήτηση για τις τεχνολογικές εξελίξεις».

 

 

 

 

 

 

 

 


Secret Money

AΓΩNAΣ ΔPOMOY

AΓΩNAΣ ΔPOMOY

Mε «σπριντ» παρομοιάζουν αρκετοί, -κοντά στις διεργασίες-, την προσπάθεια να κλείσουν οι εκκρεμότητες και να...

Αθλητικά

Σουάρες: Μεταγραφή στην Ατλέτικο για 6 εκατ.

Σουάρες: Μεταγραφή στην Ατλέτικο για 6 εκατ.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης ανακοίνωσε την μεταγραφή του σταρ της Μπαρτσελόνα Λουίς Σουάρεζ αργά την Τετάρτη, επιβεβαιώνοντας ότι ο Ουρουγουανός επιθετικός πρόκειται...

Τεχνολογία

«Delete» σε Pirate Bay, Gamato και εκατοντάδες ακόμη ιστοσελίδες

«Delete» σε Pirate Bay, Gamato και εκατοντάδες ακόμη…

Η Επιτροπή για τη Γνωστοποίηση Διαδικτυακής Προσβολής Δικαιωμάτων Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων (ΕΔΠΠΙ) αποφάσισε...

Περιβάλλον

Αρκτική: Σε επίπεδα ρεκόρ η μείωση του πάγου

Αρκτική: Σε επίπεδα ρεκόρ η μείωση του πάγου

Αμερικάνοι επιστήμονες αναφέρουν ότι τα δορυφορικά δεδομένα δείχνουν ότι η κάλυψη του πάγου της Αρκτικής...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.