Χαλκιδική: Απομάκρυνση πεσμένων δέντρων από την κακοκαιρία


Επιχείρηση μαζικής κοπής και απομάκρυνσης δέντρων που έπεσαν ή έσπασαν κατά τη διάρκεια της πρόσφατης ακραίας και φονικής κακοκαιρίας βρίσκεται σε εξέλιξη στη Χαλκιδική.

Η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας δίνει μάχη όλες αυτές τις μέρες να απομακρύνει τα δέντρα που έριξαν οι σφοδροί άνεμοι από όλα τα κοινωφελή και κοινόχρηστα δίκτυα αγροτικής και δημοτικής οδοποιίας. Σε δεύτερο χρόνο προσπαθεί να βοηθήσει και στους καθαρισμούς δέντρων από ιδιωτικές ξενοδοχειακές μονάδες και άλλα τουριστικά καταλύματα.

«Είναι πάρα πολλά τα δέντρα που έχουν πέσει ή κινδυνεύουν να πέσουν, πρέπει να είναι χιλιάδες», σημείωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, Μπάμπης Στεργιάδης, κατά την διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής της ΠΚΜ.

Την ίδια στιγμή, σημείωσε ότι «προχωρά και η διαδικασία της ανακύκλωσης και διαχείρισης όλων εκείνων των ογκωδών αντικειμένων που συγκεντρώνονται, ώστε να κατευθυνθούν σε συστήματα διαχείρισης άμεσα για να μην εμποδίζουν και μολύνουν και το περιβάλλον». Ανέφερε, δε, ότι τα περισσότερα από αυτά βρίσκονται στην περιοχή της Προποντίδας.

«Εκτός από την απομάκρυνση των δέντρων που έπεσαν άρχισαν καιοι καθαρισμοί ρεμάτων από φερτές ύλες προκειμένου να αποτραπεί ο κίνδυνος πλημμυρών. Ήδη ξεκίνησε το σχετικό έργο η περιφέρεια σε όλα τα δίκτυα της Χαλκιδικής και στα ρέματα στους δήμους Κασσάνδρας, Σιθωνίας, Πολυγύρου και Προποντίδας» τόνισε ο κ. Στεργιάδης.

Αναφερόμενος, δε, στο θέμα της οριοθέτησης της περιοχής επεσήμανε ότι: «είχαμε στείλει ήδη τα έγγραφα στο υπουργείο για να οριοθετηθεί η περιοχή έτσι ώστε να μπορέσουμε να πληρώσουμε αποζημιώσεις στους πολίτες με την απόφαση των υπουργών».

Σημειώνεται, τέλος, ότι η οικονομική επιτροπή ενέκρινε δαπάνη για την υπερωριακή απασχόληση επιτροπών ελέγχου, καταγραφής και αποτίμησης ζημιών σε πληγείσες επιχειρήσεις της Χαλκιδικής, λόγω των φυσικών καταστροφών.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


protoselida

World Business

Αναστολή προσλήψεων λόγω κορωνοϊού εξετάζει η Lufthansa

Αναστολή προσλήψεων λόγω κορωνοϊού εξετάζει η Lufthansa

H Lufthansa εξετάζει να αναστείλει τις προσλήψεις καθώς προσπαθεί να υπολογίσει τον αντίκτυπο του κορωνοϊού,...

Secret Money

TΩPA TO «ΨAXNOYME»;

TΩPA TO «ΨAXNOYME»;

Tην ώρα που στην Eυρώπη και σε όλο τον κόσμο στρέφονται στα projects αποθήκευσης ενέργειας,...

Υγεία & Διατροφή

Κανόνες υγιεινής για προστασία από τον κοροναϊό

Κανόνες υγιεινής για προστασία από τον κοροναϊό

Το υπουργείο Υγείας υπενθυμίζει τους κανόνες υγιεινής που πρέπει να τηρούνται προκειμένου να θωρακιστούν οι...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.