«Ψαλίδι» ΔΝΤ για την παγκόσμια ανάπτυξη

Προειδοποιήσεις για την κλιμάκωση των εμπορικών εντάσεων

 

«Ψαλιδίζει» τις προβλέψεις του για την παγκόσμια ανάπτυξη το 2019 και το 2020, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, προειδοποιώντας ότι η κλιμάκωση των εμπορικών εντάσεων και ένα hard Brexit θα μπορούσαν να την επιβραδύνουν ακόμα περισσότερο, αποδυναμώνοντας τις επενδύσεις.

 

Σύμφωνα με έκθεση του Ταμείου, η παγκόσμια οικονομία αναμένεται να αναπτυχθεί με ρυθμό 3,2% το 2019 και 3,5% το 2020. Η πρόβλεψη είναι αναθεωρημένη χαμηλότερα κατά 0,1% σε σχέση με αυτή που είχε κάνει τον Απρίλιο και είναι η τέταρτη φορά που αναθεωρεί αρνητικά τις προβλέψεις του από τον Οκτώβριο.

 

Στην έκθεση, το ΔΝΤ υποβαθμίζει την πρόβλεψή του και για το παγκόσμιο εμπόριο κατά 0,9 ποσοστιαίες μονάδες, στο 2,5% για το 2019, ενώ σημειώνει ότι αναμένει ανάκαμψη στο 3,7% το 2020, περίπου 0,2 ποσοστιαίες μονάδες χαμηλότερα από την προηγούμενη εκτίμηση.

 

«Ο βασικός κίνδυνος για την παγκόσμια οικονομία είναι το ενδεχόμενο δυσμενείς εξελίξεις, συμπεριλαμβανομένων περαιτέρω δασμών μεταξύ ΗΠΑ-Κίνας, αμερικανικών δασμών στα αυτοκίνητα ή ένα άτακτο Brexit, να υπονομεύσουν την εμπιστοσύνη, να αποδυναμώσουν τις επενδύσεις, να διαταράξουν τις παγκόσμιες εφοδιαστικές αλυσίδες και να επιβραδύνουν σημαντικά την παγκόσμια ανάπτυξη», σημειώνει στην έκθεση το ΔΝΤ.

 

Στην ίδια έκθεση πάντως, το ΔΝΤ αυξάνει την πρόβλεψή του για την ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας στο 2,6% το 2019 και την εκτίμησή του και για την ανάπτυξη της Ευρωζώνης τη φετινή χρονιά, στο 1,6%, ενώ άφησε αμετάβλητη στο 1,3% την πρόβλεψη για την ανάπτυξη το 2019.

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ


protoselida

Secret Money

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή…

Tι συμβαίνει με τη μετοχή της MLS Πληροφορικής η οποία έχει υποχωρήσει κατά 36% στο...

Αυτοκίνητο

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Στο “νησί των ιπποτών”, ανάμεσα στα πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια της πόλης της Ρόδου, θα διεξαχθεί...

Τουρισμός

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Προώθηση οινοτουρισμού στο Παρίσι

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Προώθηση οινοτουρισμού στο Παρίσι

Ειδική εκδήλωση - προβολή θα πραγματοποιήσει στο βραβευμένο ελληνικό εστιατόριο "Le Mavrommatis" στο Παρίσι, τη...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.