Καταργεί εκατοντάδες θέσεις εργασίας η Citigroup

Η Citigroup ετοιμάζεται να καταργήσει εκατοντάδες θέσεις εργασίας αντανακλώντας την πτώση στα έσοδα του κλάδου.

 

Η τράπεζα με έδρα τη Νέα Υόρκη σχεδιάζει να μειώσει τις θέσεις εργασίας στις δραστηριότητες σταθερού εισοδήματος και trading μετοχών κατά τη διάρκεια του 2019, σύμφωνα με άτομα που έχουν γνώση των εξελίξεων.

 

Η κίνηση αυτή συμπεριλαμβάνει τουλάχιστον 100 θέσεις εργασίας στη μονάδα μετοχών, αριθμός που αντιστοιχεί στο 10% του εργατικού δυναμικού της.

 

Επί σειρά μηνών, οι τραπεζίτες που είναι μάρτυρες της ραγδαίας πτώσης των εσόδων στην τραπεζική βιομηχανία, επισήμαιναν ότι οι πελάτες τους τηρούσαν στάση αναμονής προσμένοντας τις εξελίξεις από την αλλοπρόσαλλη πολιτική Τραμπ στο εμπόριο αλλά και τη στάση της Fed αναφορικά με τα επιτόκια.

 

Ενας αυξανόμενος αριθμός τραπεζών μειώνει το προσωπικό σε μια ένδειξη ότι τα ανώτερα στελέχη ανησυχούν ότι οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν θα έχουν πιο μόνιμο χαρακτήρα.

 

Σύμφωνα μάλιστα με αναλυτές, αυτή δεν θα είναι η τελευταία περικοπή θέσεων εργασίας στον εν λόγω τομέα, καθώς όλη η Wall Street κάει τις ίδιες σκέψεις.

 

Τα Hedge funds,που αποτελούν συνήθως τους πιο ενεργούς πελάτες των τραπεζών, είχαν σημαντικές εκροές καθώς προσπαθούσαν να ανταγωνιστούν funds χαμηλότερου κόστους. Οι νέοι κανονισμοί περιορίζουν τη δυνατότητα των τραπεζών να ποντάρουν με τα δικά τους χρήματα, ενώ οι τεχνολογικές εξελίξεις μειώνουν τη δυνατότητα ελιγμών στην αγορά.

 

Τα έσοδα από τις εμπορικές συναλλαγές στις πέντε μεγαλύτερες αμερικανικές τράπεζες της Wall Street μειώθηκαν κατά 8% το β τρίμηνο, μετά από μια πτώση 14% τους πρώτους τρεις μήνες του έτους – ήταν το χειρότερο εξάμηνο για τις παγκόσμιες τράπεζες εδώ και πάνω από μία δεκαετία. Στη Citigroup, τα συνδυασμένα έσοδα από μετοχές και συναλλαγές σταθερού εισοδήματος μειώθηκαν κατά 5%, εξαιρουμένου του εφάπαξ κέρδους από την πώληση μεριδίου της.

 

Ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί είναι η απόφαση της Deutsche Bank να μειώσει κατά 18.000 τις θέσεις εργασίας στο πλαίσιο ενός ευρύτερου ευρέος σχεδίου αναδιάρθρωσης, ενώ και HSBC και Societe Generale μειώνει τις θέσεις εργασίας κατά εκατοντάδες.


protoselida

World Business

General Motors: «Τσεκούρι» σε 1.200 θέσεις εργασίας στον Καναδά

General Motors: «Τσεκούρι» σε 1.200 θέσεις εργασίας στον…

Την απόλυση 1.200 εργαζομένων σχεδιάζει η General Motors στο εργοστάσιο συναρμολόγησης Oshawa στον Καναδά, το οποίο...

Media

 ΕΡΤ2: Αφιέρωμα στον Τάκη Σπυριδάκη

ΕΡΤ2: Αφιέρωμα στον Τάκη Σπυριδάκη

Τιμώντας τη μνήμη του ηθοποιού, σκηνοθέτη και σεναριογράφου Τάκη Σπυριδάκη που απεβίωσε πριν λίγες μέρες,...

Secret Money

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

Mπορεί ο Γ. Σταματίου να διατηρήθηκε στη θέση του επικεφαλής του Iασώ, αλλά στο νέο...

Αθλητικά

ΟΠΑΠ και ΠΑΕ ΑΕΚ συνεχίζουν μαζί

ΟΠΑΠ και ΠΑΕ ΑΕΚ συνεχίζουν μαζί

Την ανανέωση της χορηγικής τους συνεργασίας παρουσίασαν την Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2019, ο ΟΠΑΠ και...

Αυτοκίνητο

Η Paugeot πρώτη και στις προτιμήσεις των εταιρειών

Η Paugeot πρώτη και στις προτιμήσεις των εταιρειών

Πρώτη είναι η Peugeot και στην προτίμηση των εταιρειών για το διάστημα Ιανουαρίου -Αυγούστου 2019...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.