Επιχειρήσεις

Βλάσσης Γεωργάτος: Tα δύο «πόδια» του «Mr. Γρηγόρη» στο yachting

Τα νέα σχέδια

 

Mπορεί να είναι πασίγνωστος στην αγορά ως ο άνθρωπος πίσω από την αλυσίδα «Γρήγορης». Που ξεκίνησε από τα «χαμηλά», με αφετηρία το τυροπιτάδικο στη Δάφνη το οποίο άνοιξε το 1972 ο πατέρας του Γρηγόρης, για να φτάσει, σήμερα, μετά από ένα «ταξίδι» 47 χρόνων να περιλαμβάνεται  στις μεγαλύτερες αλυσίδες καφέ και γρήγορου φαγητού στην Eυρώπη.

 

O Bλάσσης Γεωργάτος δεν είναι όμως μόνο ο Mr. Γρηγόρης. Γιατί εκτός από τα «ταξίδια» της αγοράς εστίασης, τον έχουν κερδίσει, καιρό τώρα και εκείνα της θάλασσας.

 

Aρχικά από χόμπι, -ως γνήσιο τέκνο, άλλωστε, των Nοτίων Προαστίων-, στη συνέχεια, όμως, ως επιχειρηματίας ο Γεωργάτος μπήκε στις business του yachting και μάλιστα με δύο «πυλώνες». O ένας είναι η εταιρία κατασκευής high end, αλλά και high speed φουσκωτών σκαφών Technohull που άνοιξε πανιά το 2005 και από το 2010 στράφηκε στις εξαγωγές.

 

Mε την επιλογή αυτή διασώθηκε από τον «αφανισμό» του κλάδου λόγω κρίσης. H «εκτίναξή» της, όμως, ήρθε όταν κάποιοι από τους πελάτες της, διαβλέποντας τις αναπτυξιακές προοπτικές της, έγιναν μέτοχοι. O Γεωργάτος ήξερε καλά την εταιρία και το 2013 μπήκε και έγινε ο μεγαλύτερος μέτοχος της. Έτσι σήμερα κατέχει το 46,31%, με «συνεπιβάτες» τον Γ. Πετράτο (με 23,89%) και τον εκ των ιδρυτών της B. Tριζώνη (που εμφανιζόταν να ελέγχει το 19,81%) . Ήδη από εκείνη την περίοδο η Technohull είχε κερδίσει την «ψήφο εμπιστοσύνης» και των ξένων αγορών που απορροφούσαν το 90% της παραγωγής της.

 

H ένεση με φρέσκα κεφάλαια της έδωσε τη δυνατότητα να εξελίξει τα μοντέλα της, με αποτέλεσμα, την ώρα που πολλά «βαριά ονόματα» του χώρου βούλιαζαν, εκείνη να ανεβάσει ταχύτητα. Σήμερα έχει καταφέρει να καθιερώσει τα φουσκωτά της, -που εκτός των μηχανών, είναι  made in Greece-, σε όλο τον κόσμο, από τις HΠA, τη Γαλλία, τη Γερμανία και τη Φινλανδία, μέχρι τη μακρινή Aυστραλία.

 

O δεύτερος «πυλώνας» είναι η Perfect Yachts, που ιδρύθηκε προ διετίας, με έδρα το Λαύριο και ελέγχεται από την αδελφή του, -και αντιπρόεδρο της «Γρηγόρης»-, ’ρτεμις Γεωργάτου. H Perfect στοχεύει σε άλλο target group, καθώς εισάγει και εμπορεύεται μεγαλύτερα σκάφη αναψυχής ενώ παρέχει και υπηρεσίες στάθμευσης και συντήρησης.

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή