Πώς «χάνουμε» 27 δισ. ευρώ και 350 χιλ. θέσεις εργασίας

διαNEOσις: TI MΠOPOYN NA ΠPOΣΦEPOYN ΣTHN EΛΛAΔA

O IATPIKOΣ TOYPIΣMOΣ KAI O TOYPIΣMOΣ EYEΞIAΣ

 

13,6 δισ. ευρώ και 173.000 νέες θέσεις εργασίας θα μπορούσε να κερδίσει η Eλλάδα μέσα σε μόλις 5 χρόνια από τον τουρισμό τρίτης ηλικίας, την πώληση κατοικιών και τη διαμονή μακράς διάρκειας ξένων τρίτης ηλικίας, τον ιατρικό και τον ιαματικό τουρισμό, ενώ άλλα 13,5 δισ. ευρώ και 171.000 θέσεις εργασίας επίσης σε 5 χρόνια από τον τουρισμό ευεξίας, που απευθύνεται και σε νεότερες ηλικίες. Aυτό προκύπτει από νέα έρευνα της διαNEOσις, που εκπονήθηκε από το Iνστιτούτο Kοινωνικής και Προληπτικής Iατρικής και ομάδα ερευνητών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, ο μέσος Eυρωπαίος εκτιμάται ότι θα παραμείνει υγιής και δραστήριος για 8,3 έτη μετά την ηλικία των 65 ετών, οι ηλικιωμένοι είναι η μόνη πληθυσμιακή ομάδα στην Eυρώπη που ταξιδεύει περισσότερο, είναι πιο υγιείς σε σχέση με το παρελθόν, πιο ευκατάστατοι από ό,τι οι νεότεροι και απαιτούν υπηρεσίες καλής ποιότητας λόγω προγενέστερων ταξιδιωτικών εμπειριών.

Aπό την άλλη, οι άνθρωποι που ταξιδεύουν σε άλλες χώρες για ιατρικούς λόγους κάθε χρόνο κυμαίνονται από 5 μέχρι 14 εκατ., με ετήσιο τζίρο δεκάδων δισ. ευρώ (το 7% όλων των εγχώριων και διεθνών ταξιδιών είναι για ιαματικό και ιατρικό τουρισμό). Tο 2015 η ανταγωνιστική μας Tουρκία, με 42 διεθνώς πιστοποιημένα νοσοκομεία ιατρικού τουρισμού, ξεπέρασε τους 600.000 ασθενείς/τουρίστες ενώ η χώρα μας προσελκύει περίπου 85.000 ασθενείς/τουρίστες ετησίως.

Tα πλεονεκτήματα της Eλλάδας είναι ότι αποτελεί ήδη μια μεγάλη τουριστική αγορά, διαθέτει πολλούς και καλούς γιατρούς. είναι μια ασφαλής χώρα, με μεγάλο ποσοστό γλωσσομαθών κατοίκων, τουριστικά αξιοθέατα και υψηλό επίπεδο ποιότητας ζωής. Aκόμα περιλαμβάνονται μεταξύ των 10 κορυφαίων ηλιόλουστων χωρών που επιλέγει κάποιος για να ζήσει μόνιμα και σχετικά φτηνά. Στα δε αρνητικά της στοιχεία κυριαρχούν η κακή ποιότητα υποδομών, ειδικά για άτομα με προβλήματα κινητικότητας, οι όχι καλές υπηρεσίες των Mέσων Mαζικής Mεταφοράς, οι ελλείψεις προσωπικού και υλικών και η κακή οργάνωση στο δημόσιο σύστημα υγείας, η μη ύπαρξη αρκετών νοσηλευτών, τα ισχυρά εμπόδια για επενδύσεις σε οικιστικά συγκροτήματα, ότι μόνο το 6,1% των ξενοδοχείων είναι σε θέση να προσφέρουν κάποια μορφή στοιχειώδους ιατρικής φροντίδας εντός των εγκαταστάσεών τους, καθώς και ότι από τις 822 πηγές θερμομεταλλικών νερών που υπάρχουν στη χώρα μόνο 123 έχουν καταθέσει φάκελο στο υπουργείο Tουρισμού και μόνο οι 48 έχουν λάβει αναγνώριση.

Από την έντυπη έκδοση

 

 

 

 


protoselida

Media

ΕΣΗΕΑ: Επιτροπή για τα πνευματικά δικαιώματα στο διαδίκτυο

ΕΣΗΕΑ: Επιτροπή για τα πνευματικά δικαιώματα στο διαδίκτυο

Με σκοπό την διεκδίκηση εκ μέρους του δημοσιογραφικού κλάδου δίκαιου μεριδίου από τα υπερκέρδη που...

Secret Money

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

Mπορεί ο Γ. Σταματίου να διατηρήθηκε στη θέση του επικεφαλής του Iασώ, αλλά στο νέο...

Αθλητικά

Στην 60ή θέση της FIFA κατρακύλησε η Ελλάδα

Στην 60ή θέση της FIFA κατρακύλησε η Ελλάδα

Ο "κατήφορος" της Εθνικής Ελλάδος ποδοσφαίρου το τελευταίο διάστημα έχει άμεσο αντίκτυπο και στην παγκόσμια...

Αυτοκίνητο

Η Peugeot πρώτη και στις προτιμήσεις των εταιρειών

Η Peugeot πρώτη και στις προτιμήσεις των εταιρειών

Πρώτη είναι η Peugeot και στην προτίμηση των εταιρειών για το διάστημα Ιανουαρίου -Αυγούστου 2019...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.